Lite prylar, lite text och alltid bilder

Det här med att promenera lite, det är nog bra!

I en herrans massa år har jag av ohejdad vana tagit mig till jobbet med bil, och det gör jag fortfarande ofta. Nu så här när det är något så när nytt år tänkte jag dock att jag skulle testa att åka buss i stället, och jag måste erkänna att även om jag inte tycker det är jätteroligt så fungerar det för det mesta.

I väntan på bussen för en vecka sedan

En fördel med bussåkandet är att det medför ett par korta promenader då man kan fotografera. När det blir varmare tänkte jag kombinera det med att ibland gå hela vägen till jobbet (eller hem), men så här års är det inte så kul.

På väg till bussen i morse

Nu har det inte blivit några fantastiska bilder av det här projektet ännu, och det är väl tveksamt om det kommer att bli det. Poängen blir att det blir lite mer fotograferande över huvud taget :)

Väntar på bussen hem nu ikväll

Blir säkert mer sånt här vad det lider. Det sägs ju att det ska vara nyttigt att promenera, så det kanske har effekt på mer än fotograferandet också :)

Hadet!

Inlagt 2014-01-30 20:03 | Läst 10071 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
De e bra med promenader! När jag jobbade i centrala Stockholm, Gallerian,
så gick jag ofta till Karlbergs station för att ta Pendeln därifrån!
Och fotade även en del under den här promenaden!
Så de e nyttigt för fotograferandet att promenera! :)
/B
Svar från Anders F. Eriksson 2014-01-30 21:31
Tack för kommentaren, Bengan!

Jag tror nog det kan vara så att det är nyttigt att fotografera ofta, även om bilderna inte alltid blir fantastiska. Jag måste lära mig att fotografera mer - ibland ser jag något jag tror kan bli en bild, men tänker att det inte är värt det trots att jag fotograferar digitalt. En del av de bilderna jag aldrig tog hade kanske blivit bra trots allt :)
Det där med att promenera är nog inte helt fel och om kameran är med finns det ju alla chanser att få till något häftigt en vacker dag. Du lyckades ju få en bild på det där konserthuset som lutar så dant. Här ser det ju helt OK ut och det där blå ljuset på himlen blev mycket effektfullt.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2014-01-30 21:26
Lightrooms funktion för autoupprätning av lutande hus gör underverk - mycket enklare än att köra med tilt/shift-objektiv :)

Alla tre bilderna är upprätade med den funktionen - visst är det manipulering, men jag tycker det blir snyggare (när man vänjer sig vid att hus inte lutar).
jag försöker variera mig
Fördelen med promenader är som du skriver att man kan fota under tiden.
I bilen fotar jag vid rödljusen och i köerna...
Det är rätt, promenad varje dag är något som kroppen behöver. Och fotografera varje dag är något en avdankad plåtslagare behöver :-) Det spelar ingen roll om inte varje bild blir en höjdare, genom att hålla på med det blir man faktiskt så småningom bättre själv. Det här är en omdiskuterad fråga, men somliga hävdar att faktiskt kvalitet föds ur kvantitet.
Vardags motion är bra att ta vara på. Dessutom blir det fina bilder ockkså på köpet, speciellt UKK. Den gillas.
//B-O