Lite prylar, lite text och alltid bilder

En lite extrapromenad till bussen ...

I lördags var det Dagnyfika på Konditori Fågelsången, och jag följde med de utsocknes besökarna J-O och Ewa på en kortare promenad längs med Fyrisån när vi fikat klart. Jag vek dock av efter en stund, och följde inte med på deras längre utflykt. Tänkte jag skulle kompensera lite grann idag när jag skulle ta bussen hem från jobbet, så jag gick inte till närmsta hållplats utan tog en extrarunda för att ta några halvtrista bilder :)

Fyrisån, Östra Ågatan och Gotlands Nation

Det är ganska roligt att promenera runt på hemmaplan och försöka hitta motiv, men det är svårt tycker jag. Jag har ju sett allt förr, så varför ska jag fotografera det?

Gammal Volvo 240 mellan några gamla hus

Det är förstås alltid bra att träna avtryckarfingret, och om man (som jag oftast gör) ska försöka blogga lite om bilderna kan man till och med lära sig saker man inte visste om sin hemort. T.ex. visste jag förstås att huset till höger i bilden ovan heter Gustavianum, men jag hade ingen aning om att gatan heter Akademigatan förrän jag skulle placera bilden på kartan i Lightroom :)

Villa Anna

Huset på bilden ovan är numera restaurang och hotell (har i många år fram till igår varit den restaurang i Uppsala som fått bäst betyg i White Guide). Historik kring byggnaden finns att läsa på Villa Annas hemsida.

Pisshus

Jag är säker på att det finns en massa spännande historier kring det här huset som ligger ett stenkast från Villa Anna men jag är inte så säker på att jag vill veta vad som försigått där inne, så jag tänker inte göra några efterforskningar ...

Bra reklam?

Skyltningen i den här bilden passerar jag varje dag, men har inte fotograferat tidigare. Personligen känner jag att jag inte får jättestort förtroende för en cykelverkstad med den kvaliteten på skyltningen. Snarare tycker jag att förbudet på den gulröda skylten borde gälla i det här fallet ...

Det var allt för den här tisdagen.

Ha det gött allihopa :)

Inlagt 2014-03-04 19:14 | Läst 6959 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Halvtrista bilder? Det hittade jag inga i den här bloggen! =)
Det är faktiskt intressant att se bilder från områdena där ni alla bor!
Ha en fin kväll!
Svar från Anders F. Eriksson   2014-03-04 19:53
Tack Heléne - du är alltid snäll :)

Ha en bra kväll du också!
Blandat från Uppsala är ju aldrig fel tycker jag så nu blev jag sugen att åka upp igen med kameran. Ha det gott Anders!
Svar från Anders F. Eriksson   2014-03-04 20:54
Det finns många fina (och fula) hus att fotografera här, men egentligen ska man ju inte bara ta dem i förbifarten utan lite mer planerat med stativ och sånt :)
Åh fina Gotlands! Nu blev jag nostalgisk! Tack...! /Tommy.
Svar från Anders F. Eriksson   2014-03-05 19:54
Där hade vår klass studentskiva 1986 :)
Villa Anna, där skulle jag gärna spendera ett veckoslut, med lite maffiga måltider! Om jag nu hade en stark förmögenhet att ta slantarna från ...
Svar från Anders F. Eriksson   2014-03-05 19:57
Tror inte det behöver vara så förskräckligt dyrt att bo där en helg, men det skulle kännas väl lyxigt att göra det eftersom jag har ett finfint hus tre kilometer därifrån :)

Innehållskategorier