Lite prylar, lite text och alltid bilder

En stad och en värld i förändring

Förändringar är något som inte upplevs som odelat positivt. En del hatar det, och en del välkomnar det med öppna armar. Oavsett vilket läger man tillhör är förändringen dock svår att komma från om man inte väljer att bosätta sig på en fjälltopp eller så (fast också där sker förändringar, om än inte lika snabbt som i vår urbana miljö).

Åhlénshuset i Uppsala är ett hus som folk älskar att hata eller inte. När det var nytt var det väldans många som tyckte den s.k. tårtpappersfasaden var hemsk, och nu är det många som tycker det är hemskt att tårtpappret ska bort (fasaden har redan bytts en gång, då den första inte höll).

Så här såg det ut vid det som tidigare var parkering utanför Åhléns i maj i år:

Idag ser det helt annorlunda ut :)

Jag säger inte att man alltid måste "gilla läget", men utveckling och förändring av samhället vi bor och lever i går inte att komma från, och när förändringen redan ägt rum tycker jag man inte har mycket för att älta hur mycket bättre det var innan - det slukar mer energi än det tillför ...

Gamla posten på Bäverns Gränd

Det tidigare posthuset i bilden ovan är ett annat exempel på förändring. Här ändras byggnaden, och verksamheten har sedan många år förändrats tämligen radikalt. Nu finns det flera aktörer som delar ut papperspost, och det räcker inte att vittja brevlådan en gång om dagen. Tidigare fanns det postkontor i snart sagt varje kvarter, medans man nu hänvisas till postombud som är klart glesare förlagda.

Torgmöte med SD 2014-05-09

Något annat som förändrats är det politiska klimatet. De mer extrema partierna som drar till sig många missnöjesväljare tar allt större plats i debatten, och demokratin åsidosätts av huliganer som gör sitt bästa för att hindra dessa att göra sig hörda. Jag skriver huliganer i och med att det är precis vad det är frågan om - det är samma människor som i mångt och mycket förstör det för fotbollsvänner genom att bråka vid derbyn och liknande. När Jimmie Åkesson talade i Uppsala i maj kunde han inte säga mycket, eftersom det mesta av hans tid gick åt att vänta på att polisen skulle föra bort bråkstakar.

Torgmöte med SD 2014-08-27

När Åkesson besökte Uppsala i onsdags var det betydligt lugnare. Polisen hade förstås åter igen stenhård bevakning, men de värsta huliganerna har nog fått ett "roligare" mål i och med Svenskarnas Parti - något jag tror gynnar Sverigedemokraterna i hög grad. Nu är de inte längre "värst" ...

Ha en trevlig helg, och försök att inte bli allt för upprörda över de förändringar som sker :)

Inlagt 2014-08-29 21:46 | Läst 12355 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag bara älskar förändringar, men det betyder inte att allt är fel, eller skall bort/rivas. Förändring ligger i min natur, så även i människans inbillar jag mig. Hur fasiken skulle världen se ut om inget förändras, om allt vore statiskt?
Helst ska förändringar bli till det bättre men vi vet ju att så inte är fallet många gånger. Man undrar hur det blir efter vårt val snart?
Svårt att inte bli upprörd över det politiska läget...speciellt om man blickar ut i världen!
Byggprojekt av olika slag känns ganska smått i sammanhanget,
Trevlig dokumentation, Anders!
/Niklas
The only thing constant, is change...
Ett mycket sant uttryck... Och just nu, står vi kanske inför större förändringar än vi inser... :(
Själv, skulle jag vilja se förbättringar.... :)