Lite prylar, lite text och alltid bilder

Ett fuktigt och folktomt Uppsala och en AFE i kostym!

Drygt 40 000 människor studerar på Uppsala Universitet. Hur många av dessa som lämnar staden under sommaren har jag ingen aning om, men nog märks det att det är färre. Så här mitt i industrisemestern och dessutom i regnväder är det förstås ännu mindre folk i centrum ...

Jag gillar de bilder man kan göra i regn och fukt, men jag är inte så förtjust i att befinna mig i regn och fukt, så det blir inte så många bilder. När det väl blir det tycker jag dock bilderna oftast gör sig bäst i färg, då det blir så mustigt på något vis.

Jag tänkte att några turister borde man väl ändå kunna hitta i kvarteren kring domkyrkan, men också där var det tämligen ont om folk. Det blir nog mer i augusti när tyskarna har semester, men några hade i alla fall hittat till falafelvagnarna på S:t Eriks Torg.

Lite längre upp på gatan finns det ett par turistbutiker jag inte lagt märke till tidigare, och där hittade jag ett par typiska turister och en surmulen lokalbo (tror jag).

Roligare än så var det inte på byn, så jag begav mig hemåt och kände mig tvungen att dokumentera hur jag ser ut i min för dagen helt nya utstyrsel. Om jag ser bister ut beror det på att det duggregnade, vilket också gör att bilden ser lite märklig ut på sina ställen ...

Det var allt jag hade att bjuda på idag, så tack för titten! :)

Inlagt 2014-07-03 19:38 | Läst 12688 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Slutsats: Jag får avvakta med ett besök i Uppsala fram till hösten.

Lund är nog ännu mer präglat av sommarlovet eftersom det är en mindre stad, men lika stort universitet. Och många andra är på Österlen. MCDonald's får dra ner på personal i Lund på sommaren :)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-07-03 21:28
Mmm, det är roligare med mer folk i stan. Jag har dock ingen aning om hur McD hanterar folkbristen här :)
Jag känner igen studentsommarpräglingen... Min hemstad Lund, har samma företeelse.. Fast det är en mindre stad. Som tur är, så har jag många vänner kvar, så mina sommrar där är fortsatt livfulla... :)
Sedan läste jag Magnus kommentar. McDonalds i Lund, är Alltid, Underbemannat... Till och med så att jag mailat McDonalds om detta... Skitstället i Sverige... Kö, trots inga kunder.... :)
Du är stilig i kavaj och slips ju.... Dejt på McDonalds eller?? ;)) Och jag håller med, regn, är Shit!!! //Peter
Svar från Anders F. Eriksson 2014-07-03 21:29
Ska på bröllop på lördag, och då funkar det ju inte att klä sig som den IT-tomte jag är :)
Peter-L 2014-07-03 21:40
Det där blir fint!!! Glöm inte att rolla bort allt katthår bara.... ;)
Otten 2014-07-03 22:27
Nä IT-killar brukar ha "ledig" klädsel.
Svar från Anders F. Eriksson 2014-07-03 22:31
Inga katthår på kostymen - det är regn och vattendroppar som gör att det ser konstigt ut.
Fina bilder från den "sommartomma" staden!
Kan rapportera att Umeå ofta brukar kännas ganska övergivet på somrarna. Min teori är att sommarstugorna suger iväg en stor andel av ickestudenterna (och några studenter också, förstås) ur staden.
/Niklas
Gillar sista, är det en regnkostym du testar? Du ser inte helt nöjd ut, men du berättar ju inte varför du valt denna något udda regnutstyrsel! Men jag gillar din diaboliska min. Hils, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2014-07-03 23:26
Kostymen är dessvärre inte det minsta vädertätad, men jag ville ju dokumentera den så snart jag kom hem (och då började det regna). Minen är som den är för det mesta :)
Men ser du inte att den "surmulnande ortsbon" faktiskt är turisten??
Syns ju på strumporna. =)

Sista bilden är definitivt på en högt uppsatt kändis,
fick du autograf oxå?
Den bilden ska du vara rädd om, kan ge stora summor en dag.

//Johanna