Lite prylar, lite text och alltid bilder

Fika och folk!

Idag var det förstås Dagnyfika på konditori Fågelsången i Uppsala. Idag var det många kända ansikten, men också en del nya. De nya hade med sig ett knippe kameror av lite större modell som laddas med film. Det är kul att det finns olika varianter, och förhoppningsvis vågar dessa nya besökare komma och fika med oss fler gånger :)

Själv hade jag med mig min lilla A6000 som dagen till ära utrustats med ett nytt objektiv; den lilla pannkakan Sony 20mm f/2,8. Det är inget fantastiskt objektiv rent optiskt, men det är litet och räcker för mina behov.

Jag konstaterade också att Nikon D750 måste vara en mycket bra kamera. Danne är inne på sin tredje nu, efter att ha varit otrogen med andra kameror ett par gåner :)

Efter fikat åkte jag mot Ulva Kvarn för att se om där fanns något roligt på marknaden. Först fastnade jag dock vid Ärna flygfält där ett par JAS 39 Gripen kom in för landning (det pågår en stor övning där hela försvarsmakten är inblandad). Jag fotograferade inte dessa, eftersom Ärna är ett skyddsobjekt med fotoförbud.

Marknaden var väl inte så jättespännande, och det som såldes var det gamla vanliga; tovade hattar, salami, torkad älg och diverse krimskrams och snask.

Jag åkte därifrån utan att handla något, och åkte tillbaks för att eventuellt få se några Gripen starta. Efter någon timme landade en Hercules, men några JAS 39 gav sig inte iväg. Sedan började det ösregna, så jag körde hem ...

Ha en fortsatt trevlig helg!

Inlagt 2016-09-03 18:22 | Läst 13506 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gillar dina bilder från Dagnyfika,vem vet man kanske hänger på någon gång. Synd att du missade JAS 39 Gripen men det kanske kan bli en annan gång-
Svar från Anders F. Eriksson 2016-09-04 00:45
Jag fick ju se dem landa, men hade varit kul med en start också.Har dock hört dem i kväll, så de kör tydligen nattpass också :)
Trevliga fikabilder och roligt att ses Anders!/ Björn T
Fika är alltid lika trevligt, även om minerna inte visar det här. :-)
Gillar de monokroma bilderna allra mest idag, snyggt!
Trevligt att träffas. Tänkte åka till Ulva men det blev inte så och jag missade tydligen ingenting.
Hälsningar Lena
Kul att ses igen o snacka lite viktiga saker om det mesta! Gänget med de fina gamla prylarna bjöd jag in och de kommer nog tillbaka!