Lite prylar, lite text och alltid bilder

Gin är ett djävulens påfund!

Under nästan hela mitt vuxna liv har jag tyckt att gin är något av det otäckaste man kan hälla i sig. Kanske har det att göra med att jag som tonåring hade en klasskompis vars mor var väldigt förtjust i Star Gin och grape tonic, och vi kanske vid något tillfälle stal lite av dessa hemskheter (vilket förstås är preskriberat nu).

På senare år har det blivit väldigt stort det där med gin & tonic (fast inte grape tonic då), och det har kommit en massa nya tonicvarianter förutom Schweppes. Jag fick tipset att prova whisky & tonic, vilket inte alls var så dumt med lite olika varianter av tonic. Whiskyn ska vara irländsk eller skotsk blended och inte allt för smakrik för att det ska fungera.

Eftersom det var gott, och det dessutom finns en massa fin gin på marknaden vågade jag mig på att testa också gin igen efter alla dessa år. Det är bara att konstatera att jag haft fel, och gin är gott! Favoriten hittills efter mina tester är Hernö Dry Gin (den med blå etikett på bilden) tillsammans med Fevertree Indian Tonic (en kombination som vunnit pris som bästa GT).

Bilden gjorde jag nu ikväll genom att hälla ut ett stort isblock från en vattentunna på tomten som användes som bord. Belysningen är en hjälmlampa för MC med en jäkla massa lumen som är placerad i isblocket. Kameran är en Samsung Galaxy S20 Ultra och bilden är efterbehandlad i Apple Photos.

Ha en fortsatt trevlig helg, och man kan ha roligt utan sprit också (men det är inte lika gott).

Inlagt 2021-01-23 17:48 | Läst 3155 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Bra produktfoto, och kul med gin on the rock!
Som ung hade jag en sjujädrans baksmälla av en helkväll med gin, efter det hade jag paus i decennier. Sen hos en kompis i US i början av 1980-talet lärde jag mig dricka gin med förstånd, efter det en ädel dryck att intas med måtta :-)
- hawk
Visst är det så att många blir hesa av Gin.
Föredrar andra drycker om jag skall festa.
///Gun-Inger
ztenlund 2021-01-23 21:06
En del börjar gapa påtagligt när berusningsgraden börjar bli hög, varav följer att alla andra blir tvungna att gapa för att överrösta de som gapar, vilket i sin tur leder till att ljudnivån ökar i det närmaste exponentiellt. Sedan blir man hes, och har ont i öronen om man inte varit smart nog att lägga ned öronproppar i fickan, men det har nog inte med om det är gin eller inte att göra...
Har alltid varit favoritdrycken ända sen ungdomens Lemon Gin.
Numera blandas den med några cl valfri likör, is och Schweppes russian.
Häftig bild förövrigt..
Mvh/Gunte..
Jag tycker väl att gin inte utmärker sig sådär särskilt, annat än att det faktum att man ofta blandar det med annat döljer rätt mycket av smaken. Och då blir det lätt att det blir rätt starka G&T när man vill behålla smaken, men samtidigt är det lätt att dricka mycket eftersom det är utblandat...

Av de lite mer vanliga brukar jag ibland köpa Tanqueray, men det är långt ifrån alltid jag har någon gin hemma alls. Beefeaters standardvariant är rätt snäll, men å andra sidan kan man just hamna i ovanstående dilemma då. ;) Det var lite roligt när en jag känner började chatta med Systembolaget när jag köpt en Tanqueray, enligt överenskommelse som ersättning för annat, och frågade varför Systembolaget spätt ut spriten. Han hade nämligen en köpt på "taxfree" som var lite starkare. Enligt uppgift spädde Systembolaget inte ut spriten. Fan tro't! :p

Måste nog testa Hernö och några andra mer eller mindre inhemska varianter någon gång. Rent principiellt kanske man borde blanda dem med Ekobryggeriets tonic e dyl.

BIlden visar i alla fall att hur man ljussätter gör mycket, även om det förstås blivit ännu bättre med en "riktig" kamera.
Saknar kattskrället.. 😾 👀
Hälsn!
Gin är min favorit å kul bild idé
Riktigt fin bild! Roligt att du lägger ner så mkt jobb också på en mobilbild, men så blev det bra också! Hälsningar/ Björn
Smakar tallbarr!
/MA
ztenlund 2021-01-24 00:20
Njae, inte riktigt, för det är förvisso en barrväxt inblandad, men det är enbär som är den dominerande smaksättaren.
Mats Axelsson 2021-01-24 22:49
Enbärsdricka kan jag med, men f-n för barrsmaken. Är det så nära träsprit man kan komma utan att bli synskadad?
/MA
Vi föredrar den blå flaskan till GT men Hendricks med en gurkskiva var en intressant överraskning. De olika tonic sorterna är väl värda att utforska men godast har de hittills visat sej vara med tequila som bas.
Hälsningar Lena