Lite prylar, lite text och alltid bilder

Hår - hur viktigt är det egentligen?

Det finns mycket att oroa sig för här i världen. Räntor, krig och elände, sjukdomar, Canon eller Nikon, Apple eller Samsung, vart man ska äta sin dagliga lunch och framför allt hår!

Det går att spendera nästan hur mycket pengar som helst på hårvård. Man kan köpa schampo i alla möjliga former, lukter och smaker. Det finns gele, spray, vax och allehanda geggor för att forma sitt hår precis som man vill. Ett frisörbesök kan kosta en smärre förmögenhet om frisören har rätt namn och håller till på rätt gata.

Sen har vi det där med färgen. Man måste tydligen ha rätt färg på sitt hår; om man är utrustad med en blond kalufs är det förmodligen egentligen ett av naturens fel, så man måste färga det rött eller någon annan spännande kulör. Om man hade oturen att födas med mörkt hår är det nog säkrast att rätta till misstaget genom en rejäl blekning (något jag testade själv en gång vilket resulterade i en synerligen hemsk odefinierbar orange färg).

Man kan tappa sitt hår. Det är för en del ett mycket känsligt ämne, och det finns lite olika varianter för att komma runt det problemet. En variant är att göra som Donald Trump och köra med en klassisk överkamning, men man får vara ganska hårdhudad för att stå ut med de skämt man vet att att folk drar när man inte hör om man gör så. Gordon Ramsay lär ha gjort en hårtransplantation, vilket möjligen ser lite mer naturligt ut, men det är förmodligen både dyrt och smärtsamt (beroende på vilken välbehårad kroppsdel man transplanterar från). Sen finns det förstås en massa krämer och dylikt som sägs lösa alla världsproblem, eller åtminstone håravfallet.

Själv är jag inte så bekymrad över eller intresserad av det där med hår, men det är det väl ingen som kan tro ...

Sony NEX-7, Sigma 30 mm f/2,8 @ f/4, 1/50 sekund, ISO 1600

Inlagt 2012-10-26 20:58 | Läst 6333 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack för ett trivsamt fredagsinlägg som gav mig ett gott flin till mitt vin. Bilden visar med all önskvärd tydlighet din stora faiblesse för hår...

mvh
Daniel Castor
Svar från Anders F. Eriksson 2012-10-26 23:08
Tack! Jag är noga med frisyren som synes :)
Hårfin betraktelse, kanske man kan säga ;)
Permanentar du dig, din frisyr är lockigare än min....
Hår är jätteviktigt och altlid ett dilemma! :-)
//ewa
Jag vet att du ställer upp i många olika sammanhang, men blev ändå förvånad när jag såg att du åkt ända till New Jersey för att hjälpa till i samband med orkanen Sandy.

http://media.shootitlive.com/aftonbladet%2F853/SI1OFmT3y5vt5CuV8AUFm5jOiq1_1200.jpg

/henrik
Svar från Anders F. Eriksson 2012-10-30 17:40
Den där var lite läskig faktiskt :)