Lite prylar, lite text och alltid bilder

Hur mycket tid som helst, och ändå fotograferar jag bara kattjäveln ...

Sedan snart två veckor är jag uppsagd på grund av arbetsbrist från mitt arbete som IT-tomte. Jag har en uppsägningstid på sex månader och är arbetsbefriad. Det låter väl som ett ypperligt tillfälle att ägna lite tid åt seriös fotografering innan jag på allvar börjar söka nytt jobb, starta eget eller fundera på framtiden, men så har det inte blivit ...

Det kanske är så att jag behöver ytterligare tid att smälta min situation. Jag hade trots allt jobbat på samma företag i tolv år, men jag var ensam kvar i Uppsala som sysslade med support - resten av folket sitter i Linköping. Det är ju inte så konstigt att företaget vill ha alla på avdelningen samlade, även om man kan tycka att det finns rätt bra hjälpmedel för att jobba på olika håll nu för tiden ...

Jag har spanat lite bland platsannonser, och jag har funderat på att starta egen firma där jag gör i princip samma sak som jag gjorde som anställd men också komplettera med fotograferingsuppdrag och dylikt. Svårt val detta.

I helgen ska jag i alla fall fotografera på uppdrag. Jag och ett gäng andra fotografer ska fotografera alla deltagare i Lidingölöppet för företaget Maraton-Photos.com. Eftersom min lilla Sony A6000 inte riktigt har kapacitet att ta så många bilder som krävs (brukar tydligen bli mellan 20 000 och 30 000 bilder per fotograf) kommer jag köra med en lånad gammal EOS 1D Mk II. Bildfilerna ska ändå vara små, och titta på skärmen hinner man inte, så det är en ypperlig kamera för den här typen av jobb :)

Nåväl, jag måste väl ta tag i min arbetssituation snart, men just nu nöjer jag mig att fotografera lite när jag känner för det och skriva meningslösa blogginlägg när andan faller på :)

Ha det gott!

Inlagt 2014-09-16 19:03 | Läst 15379 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Surt! Kan inte vara kul att bli uppsagd.
Lycka till framöver och du kommer säkert igång med mer fotografi vad det lider.

Mvh Tommy
Trist att bli av med jobbet på det där viset! Hoppas det ordnar sig för dig snart!
Katten på det blå bordet var ju en läcker bild hursomhelst!
/Niklas
Hoppas du hittar något passande jobb med lite pengainflöde i snar framtid! Lille katten blir som vanligt mycket bra på dina bilder om det är till tröst! Allt gott!"
Vad tråkigt Anders, det är alltid mycket roligare att få välja när man skall sluta. Men Du är inte ensam, sitter precis i samma situation efter 28 år. Och vet att flera här sitter i samma situation. Jag har varit arbetsbefriad från den 8/5, och börjar vänja mig (nästan två årslöner, ålder + anställningstid). Och jag som Du, trodde jag att fotograferandet skulle få större utrymme, men är övertygad om att det kommer.
Lycka till framöver!
Tråkigt med jobbet
men du får ju en möjlighet att göra något nytt
Surt, men duktigt IT-folk är nog en bristvara... Känner du för det så dra ett mail till mig med din inriktning och spets så kan vi se. Kanske kan mina 25 år inom IT vara till hjälp... Din sista bild va läcker med sin rörelse... Måste vara en angorakatt, så mjuk som den ser ut... :) Ha det gott själv!! //Peter
Svar från Anders Eriksson 2014-09-17 00:02
Jag kan nog ljuga ihop något bra mejl att skicka :) Själv har jag bara 20 års erfarenhet inom IT så all hjälp behövs!
Peter-L 2014-09-17 00:09
Jahaaa, inte mer.... ja då förstår jag... ;)
Trist att bli utan jobb! Är det något att fundera på att ta bort det där med "avdankad"...? Du verkar i alla fall ha några stycken möjliga karriärsvägar att ta till, och en av de starkare är väl foto, möjligen kombinerad med skribentfunktionen.
Håller tummarna för någon bra lösning!
Svar från Anders Eriksson 2014-09-17 00:00
Har ändrat rubrik nu - kanke till det bättre :)
Ser att du är i början av ett nytt liv ... Bilden näst längst ner där kissen spanar in mot kameran är riktigt bra! De andra också. Hälsningar, Jeanna