Lite prylar, lite text och alltid bilder

Idag bjuder jag mest på gamla rester ...

Då och då går jag genom mitt bildarkiv i Lightroom för att tagga upp bilder, och också för att ibland hitta bilder som jag inte använt tidigare, men som ändå kan vara lite kul.

Vi börjar år 2007 med en bild av en svan som inte var så kul eftersom fågelstackarens huvud inte var skarpt, men jag tyckte att fjäderdräkten var fin och faktiskt blev lite intressant som en abstrakt bild efter beskärning.

Svan

Vi håller oss kvar i 2007 och nu med två svartvita bilder från ett Stockholmsbesök. Inte så mycket att säga om dem annat än att jag tyckte de blev rätt bra trots att jag tog dem med en kamera jag ogillade ganska starkt och inte ägde länge (en Canon G9).

Greken (och Majja i bakgrunden)

Klarabergsgatan

Sedan hoppar vi fram till sommaren 2008 då jag fotograferade mycket fotboll. Jag har hört att man alltid ska ha med bollen i bild, men den kanske inte ska ta över helt ...

Boll(s)kalle

I februari 2009 var jag i Göteborg på Fotomässa. Skönt att man slipper åka ända dit nu för att roa sig med dylikt :)

Spårvagn i snöyra

Katter har jag (som många vet) fotograferat ofta och mycket. Här en bild av Hjalmar från 2011, och jag vet ärligt talat inte varför jag satte honom på en liten pall uppe på en kamin, men han trivdes bra där och bilden blev rätt fin.

Hjalmar

Ni ska få ett par färska bilder också. Den första föreställer en gräsligt ful liten korvkiosk som övergått till att vara "indisk grill". Det är väldigt nedgånget, men när man smakar maten inser man att man inte ska gå efter utseendet - mycket mat och mycket gott! (Och jodå, visst har de lyckats få plats med en tandoor där inne.)

Indisk Grill

Åsså en bild av kattjäveln som avslutning. Samma teve och kamin i bakgrunden som i bilden av Hjalmar :)

Nony

Tack för idag, slut för idag! Ha en fortsatt trevlig helg :)

Inlagt 2015-02-28 17:47 | Läst 12106 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker att det är både nyttigt och kul att titta på bilder som jag tog för en handfull år sedan. Inte så sällan ser jag på dem med nya ögon, och det beror säkert på att ett uppövat bildsinne. Din första bild gillas mycket.
Svar från Anders F. Eriksson   2015-02-28 18:10
Tack! Egentligen "får" man väl inte beskära en fågelbild på det viset, men det struntar jag i eftersom den blev mycket bättre så :)

Jag tror också att bildsinnet förändras med tiden (förhoppningsvis till det bättre) och så faktiskt också tekniken. Jag kan få ut mycket mer nu av en tio år gammal råfil än när den var färsk tack vare bättre program.
Roliga bilder, gillar Hjalmar och undrar hur man får honom att ligga där o se så där härligt ointelligent ut, har du hypnotiserat honom? Mvh, LO
Svar från Anders F. Eriksson   2015-02-28 20:33
Han är synnerligen ointelligent, så det var inte så svårt :)

Innehållskategorier