Lite prylar, lite text och alltid bilder

Idag var Stockholm vackert!

I dagens vackra (men blåsiga) väder satte jag mig på motorcykeln och for till Stockholm. Jag ville ser hur det ser ut två dagar efter attentatet, och kan konstatera att det är minst lika vackert som vanligt - kanske t.o.m. vackrare tack vare alla människor som visade sin omtanke för offren för dådet.

Tungt beväpnad polis bevakade infarterna till Sergels Torg

De flesta verkade hålla humöret uppe. Det bjöds på kaffe från alla möjliga håll, och jag har aldrig sett så många gå omkring med blombuketter i stan.

Många poliser blev nog kramade idag

Det var bara två dagar sedan lastbilen tog fyra människors liv, och det hade nog kunnat blivit många fler om inte folk bland annat blivit varnade av en värdetransportförare som körde före lastbilen och tutade (tills han blev prejad av lastbilen).

I förrgår en krigszon - idag ett blomster- och folkhav

Det var bara en tidsfråga innan något dylikt skulle inträffa i Sverige, och nu har det alltså skett. Uppenbarligen är dock svenskar i allmänhet och stockholmare i synnerhet inte skrämda, vilket känns bra. Vi lär dock få räkna med att saker och ting kommer att förändras. Vi kommer att se fler tungt beväpnade poliser, och antalet övervakningskameror kommer förmodligen att öka rejält.

Många poliser på Klarabergsgatan

En del ser detta som ett problem, men jag tror det är nödvändigt. Den personliga integriteten måste tyvärr ge vika för säkerheten som det ser ut i samhället idag. Det går naturligtvis aldrig att helt stoppa terrorism, och särskilt inte när de använder så "simpla" men ack så effektiva vapen som en stulen lastbil.

Non-Violence av Carl Fredik Reuterswärd

Något som är ovanligt i den här attacken mot Stockholm är att gärningsmannen (för det är med all sannolikhet den gripne uzbeken) överlevde. Han lyckades inte spränga sig själv (om det nu var syftet med mojängen han hade med sig), och han sköts heller inte av polis vilket skett vid andra liknande händelser. Förhoppningsvis kan det leda till att det kommer fram mer om varför han gjorde det, och om han haft hjälp av andra.

Ha en fortsatt trevlig söndag, trots det som hänt (och krama en polis)!

Inlagt 2017-04-09 19:13 | Läst 11901 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint att se människor som engagerar sig.

Mvh Tommy
Fina bilder på en plats jag ofta promenerar på.. Tanken har faktiskt slagit mig att här skulle kunna ske attentat, eftersom samma skett i andra städer i Europa.. Västerlånggatan i Gamla Stan kanske jag mer har funderat på att något skulle kunna hända.. Det är ju som en 'tratt' rakt in från Mynttorget till den gatan, och där är stundtals ännu trängre med folk/turister.. Det är väl 15-20 år sedan som en psykiskt sjuk man körde in med en liten småbil bland folk där.. tror det dog ett par stycken människor, och flera skadades..
Hälsn!
ztenlund 2017-04-10 00:15
Det var 2003:
http://www.dn.se/stories/stories-misc/vansinnesfarden-i-gamla-stan/

Samma år var det även en man som "såg troll" och slog ned folk med ett spett på annan plats i Stockholm:
http://www.dn.se/stories/stories-misc/vansinnesdadet-i-akeshov/