Lite prylar, lite text och alltid bilder

Man ska inte skoja om gatufoto!

I mitt förra inlägg spetsade jag till rubriken lite och påpekade att jag tagit semesterbilder och inte gatufoton (då det tidigare här påpekats att mycket av det som kallas gatufoton är semesterbilder). Nu var det ju också så att bilderna togs under en semesterresa, men flera av dem är av den typ av bilder jag tycker skulle kunna räknas som gatufoto.

Mitt misstag var att länka blogginlägget till gruppen Gatufotografi, vilket tydligen var galet trots att jag behandlade ämnet gatufoto. Uppenbarligen är det inte tillåtet med semesterbilder där (även om jag nu bara länkade till gruppen), trots att de också skulle kunna klassas som gatufoto (enligt mig alltså). GF-gruppen här på FS har väldigt snäva regler för vilka bilder som får postas tycker jag, och om man inte ens får länka ett blogginlägg som skojar lite med begreppet tycker jag det blir lite trist, men det är förstås upp till gruppägaren att bestämma.

Bilden är för övrigt gjort på tunnelbanan från Brixton i London, och är en semesterbild. Jag tycker dock att den kan få räknas som gatufoto ändå :)

Mina gatufoton och semesterbilder kommer i alla fall framöver fortsätta finnas i min blogg och på flickr :)

Ha det gott!

Inlagt 2015-08-27 17:39 | Läst 10103 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Illa illa Anders, skoja om något så allvarligt!
Det får man inte göra. ;-)

Fast jag gillar dina bilder :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 17:54
Tack! Jag tycker inte man ska allt så allvarligt, men det ska man uppenbarligen i vissa sammanhang :)
Man skall inte skämta om religion å så'nt Anders! ;) :)
Och jag gillar din roliga tydlighet i förra bloggen! :)
Ha det gott!
/B
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 18:05
Nä, det är känsligt det där uppenbarligen :)
Jag har skrivit det här tidigare, så du kanske har läst det innan. Men enligt min uppfattning ä en av Fotosidans utmaningar att det är en sådan spännvidd både när det gäller kunskap, erfarenhet och ambitioner.

Här finns människor som är totala nybörjare, sådan som har hållit på ett tag och så en bunt gamla rävar. Utöver det finns här också olika ambitioner och motiv. Några tittar mest omkring, andra deltar lite av sociala skäl och vissa vill verkligen utvecklas och lära sig nytt.

Detta är på många sätt en styrka, men det blir en svaghet i poolerna, kan jag tycka. Det blir ungefär som att bygga ihop ett fotbollslag med allt från totala nybörjare, motionärer och gamla korpare till regelrätta ligaproffs.Det blir inge bra :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 19:17
Nä, det blir inge bra. Har du något recept för att fixa till det? :)
bassa 2015-08-27 19:32
Ett bra tips är, att som jag kontaktat Joakim för att han eventuellt hjälper oss i GF poolen, om tid medges senare i höst med sina erfarenheter av gatufoto.Om Det går igenom ,lärorikt.
/ Bengt
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 19:46
Utmärkt, men då kanske ni också ska se över de något förlegade reglerna. Mitt blogginlägg var tänkt som lite kul angående att en del tycker att mycket av det som räknas som gatufoto egentligen är semesterbilder, men vad säger att semesterbilder inte kan vara gatufoto? Jag tyckte inte det var något fel att länka det inlägget till gruppen, men eftersom jag fick veta att det var fel valde jag att gå ur gruppen - jag tycker man kan tillåta någon form av humor vad gäller bloggar.
Gatubilder är vä'l gatubilder oavsett om de är tagna under semestern? Eller? Och om man inte berättar att man hade semester när man tog bilderna, hur kan det då komma fram, exempelvis?
Eller är prestigen så hög, att man inte riskera att trivialisera den typen av fotografi. Det blir roligt, hur man än ser på det, till slut.
Hälsningar//GöranR
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 19:37
Ja, felet var nog att jag rubricerade bilderna som semesterbilder och uttalat sade att det inte var gatufoto. Hur som helst fick det mig att inse att gatufotogruppen här på FS nog inte är för mig tyvärr.
bassa 2015-08-27 19:42
Tråkigt att höra Anders.
/ Bengt
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 19:47
Om man inte får skoja lite om gatufoto tycker jag man tar det på för stort allvar, och då är det inget för mig. (gruppen alltså - fotograferandet lär jag ju fortsätta med både under semester och annat). Att gruppen plötsligt skulle översvämmas av semesterbilder tror jag inte ett skvatt på, men den skulle tjäna på färre ryggbilder i så fall ;)
bassa 2015-08-27 20:12
Färre ryggbilder? Ska vi ha ännu strängare regler nu:-)-:)
/ Bengt
gorred 2015-08-27 20:30
Var det inte Mark Twain (eller vem annars) som sa nåt i stil med att: " Om något är så allvarligt att man inte får skoja om det är det inte värt att skoja om". Eller nåt.
//GöranR
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 22:38
Strängare regler behövs nog inte, men om man inte jobbar som fotograf tar man väl i princip alla bilder under sin ledighet/semester, och eftersom semesterbilder uppenbarligen inte är något gruppen vill ha undrar jag vad som blir kvar :)
ztenlund 2015-08-28 11:52
Det blir äldre herrar i åtnjutande av "konstnärslön" kvar... ;)
gorred 2015-08-28 14:05
Men Martin, var det inte naturfoto man skulle ägna sig åt när man blev gammal? Om jag minns rätt...//Göran R
Gatufoto verkar vara väldigt seriöst och allvarligt...Bäst jag undviker detta (åtminstone poolen) och fortsätter som en lite av varje fotograf ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2015-08-27 22:41
Det är inte så seriöst eller allvarligt, men man får inte skämta om det och som jag skriva att man publicerar semesterbilder i en grupp för gatufoto.. Det är dock förstås enklare att göra som man själv vill :)