Lite prylar, lite text och alltid bilder

Kattsudd

Dagens blogg är inte så spännande för er som inte gillar bilder av husdjur - för teknikintresserade kan det möjligen vara intressant att se hur skarpt/suddigt det kan bli med en NEX-7 och Sony 50/1,8 OSS :)

Tips: tryck på "L" om du klickat för att få upp bilden i större format så visas den i fullskärmsläge.

Nony poserar

Porträtt av Nony på nära håll. När han sitter still blir det skarpt :)

Suspicious Nony

Så också här

Watch out for Nony!

När kattskrället rör sig blir det inte lika skarpt ...

Nony wants you to kiss his hand

Som sagt ...

Nony staring at the sky

Han avslutade i alla fall dagens fotosession med att sitta still :)

Det var allt för idag!

Hadet!

Inlagt 2013-06-25 20:27 | Läst 16148 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga kattporträtt. Nog tycks det som om det här objektivet är skarpt så det räcker. Har det inte själv men har funderat om jag ska skaffa det. Är annars lite nyfiken på Sigmas nya 60 mm. Tyvärr saknar det bildstabilisering. Fast det hjälper i och för sig inte mot bångstyriga katter :).

/Torbjörn
Svar från Anders F. Eriksson 2013-06-25 20:45
Sigmas 60:a ska enligt tester vara ungefär så skarpt som det kan bli (åtminstone i mitten), men jag vill gärna ha/behöver stabilisering ofta Jag har Sonys 50/1,8 OSS som egentligen är lite för kort för att vara porträttobjektiv - skulle hellre ha 60 mm, men stabiliseringen överväger för mig - det går alltid att beskära till samma bildvinkel som 60 mm :)
Ser inte så mycket sudd där men en mycket fin katt. En värdig kattposering i sista bilden.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-06-25 21:21
Förstorar man upp bilderna här han gapar och sträcker ut tassen ser man att det är ganska oskarpt, men det gör inte så mycket tycker jag :)
Vilken personlighet han verkar vara. Första bilden är snygg och skarp men katten poserar väldigt härligt på de tre sista bilderna.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2013-06-25 21:22
Tack, Lena!

Ibland gör det inte så mycket om det inte är skarpt, om bilden funkar på andra sätt :)
Gillar trean mest, där han ser så sur ut ;) Härliga bilder!
Härliga katt-bilder. Jag gillar 4:an för den sköna minen. Ibland är inte skärpa allt. Spontanbilder blir ofta ganska kul.Jag har nästan alltid mitt 300 mm tele på kameran. Jag går ut med mina katter men hoppas på att se en fågel. När inte fåglarna är framme så blir det katt-bilder. Dom är ju tacksamma och ställer alltid upp.
Men jag har försökt flera gånger att fånga dom båda på bild. Men har konstaterat att med 300mm tele inne i skogen där det är lite mörkt är det nästan omöjligt. Satte på ett 35 mm fast objektiv och tänkte nu då. Den dan stannade Smokey hemma och la sig och luktade på Myntan. Medan Leida for iväg som en virvelvind rätt ut i Mantorps-djungeln. Så avståndet blev för stort. Mvh Nilla