Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lite fler bilder från Lilla Kameran (RX100 II)

Det blev inga fantastiska bilder idag heller, men jag är ändå imponerad av vad den lilla kameran kan prestera.Klicka gärna på bilderna för att visa i större storlek, eller gå in på min flickr för att se dem i full storlek.

Lilla Bilen, ISO 100, 10,4 mm, f/4 och 1/400 sekund

Eftersom kameran är så liten finns det förstås inte plats för så många knappar och rattar, men det nödvändigaste finns och menyträsket är tack och lov mycket bättre än i min NEX, så det är inte så bökigt att ge sig in där heller.

Ett litet hus. 10,4 mm, ISO 800, f/4 och 1/50 sekund. Konverterat till svartvitt i Silver Efex Pro

Jag har testat att fjärrstyra kameran från min padda, och det fungerar väl - man kan dock inte göra mer än att zooma och sköta avtryck (eller filma om man är lagd åt det hållet). Det kan nog dock vara användbart någon gång, och det är ju smidigt att kunna föra över bilder till paddan enkelt om man vill lägga upp nåt på fejjan eller så.

Vasahuset. 10,4 mm, ISO 800, f/4 och 1/50 sekund

Jag får se om jag kommer tycka om kameran i längden. Jag brukar ledsna på kompaktkameror, men i och med att den här presterar bättre än allt annat i samma storlek kanske jag står ut med den :)

Felix spelar. 10,4 mm, ISO 3200, f/1,8 och 1/60 sekund

Testar fjärrstyrning från paddan. 10,4 mm, ISO 160, f/2,2 och 1/30 sekund

I morgon kanske jag masar mig iväg till DAGNYS, som denna gång är på Fågelsången - i så fall lär det bli fler bilder :)

Ha en trevlig helg!

Inlagt 2013-10-04 20:26 | Läst 15877 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja men den har ingen sökare, o vem fan tittar på TV med solen på TV-skärmen, ha det gott, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-04 20:55
Det går att haka på samma EVF som till RX1 om man känner för det (fast det blir rätt dyrt och klumpigt). Jag tittar aldrig på TV med solen på TV-skärmen, men fotograferar ofta med skärmen i stället för sökaren på min NEX. Det fungerar för det mesta alldeles utmärkt trots starkt solljus :)

Skillnaden är att TV:n inte är gjord för att fungera när solen lyser på den, men skärmarna på den här typen av kameror (och telefoner) är klart bättre på det än teven ...
Dubbelolle 2013-10-04 21:04
Javisst går det, har själv en Panasonic LX7 o den har en mycket ljusstark o bra skärm, o till den den har jag också köpt EVF- sökaren som är suveränt bra. Problemet för mig och kanske för många andra är att jag måste ha läsglasögon på nära håll, så allting blir jävligt luddigt under två meter. Hils, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-04 21:11
Ja, behöver man läsglasögon är det nog bökigare att använda skärmen. Det är dock en vanlig missuppfattning att kameror som saknar sökare måste användas med utsträckta armar och inte fungerar alls i solljus.
Dubbelolle 2013-10-04 21:18
Inte om man först måste sätta på sig läsglasögon! Jag har provat med progressiva glasögon två ggr, men dom funkar inte för mig. Så för mig är EVF sökaren suverän, dessutom stabiliserar man kameran mycket bättre om man har lite huvudkontakt. Ha det gott, LO
Bilden på Vasahuset är fin!
Bra om du kommer i morgon för jag vill gärna få ett utlåtande av någon som också fotar med RX100 ibland. En funktion har nämligen lagt av utan att jag har kunnat reda ut varför. Misstänker att någon inställning som jag har gjort ställer till det, men alternativet är att det har blivit något verkligt fel på kameran. För övrigt, fram till nu, har jag varit nöjd med den.
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-04 22:13
Tack Rauni! Bilden av Vasahuset är jag rätt nöjd med (jag gillar det huset). Jag hoppas jag orkar masa mig ur sängen i morgon, men jag gör som Orsa Kompani och lovar inget bestämt ;)
RHelena 2013-10-04 22:19
Vore kul om du dyker upp (inte bara pga RX100-problemet, naturligtvis...!)! Tänk på mig, jag är nog lika morgontrött som du men jag ska stå vid Pumphuset redan kl 9, en lördagmorgon! Varför utsätter man sig för detta...?
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-04 22:22
Ska försöka, men jag är inte säker på att RX100 och RX100M2 har likadant menysystem - har fått för mig att jag läste någonstans att det är ändrat (och jag har ju bara haft kameran en dag så jag har inte satt mig in i den ordentligt).
RHelena 2013-10-04 22:30
Tyckte själv att jag kom långt på en dag efter införskaffandet av min RX100. Så försök inte! ;-)
Intressant att den sån "välbyggd kropp" som du o din smärte son ändå kan va så lika. Ja, livet är fantastiskt, ha det fint. LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-04 22:12
Sicket påhopp! Likheten är dock ännu mer skrämmande om man jämför med gamla bilder där kroppen min inte var fullt så välbyggd :D
Hej Anders.
Jag köpte mig också en liten kamera att använda för cykling och när jag går med kryckor. Jag hade bara råd med en Nikon P7100 på rea :-)
Den hade en liten sökar och dess uppföljare hade ingen! Sökar är bara för nödsituationer (endast 85% bild). Jag är också imponerad av dessa kamerors förmågor. I termer av display, glasôgan och stabilisering: Om du justerar remmen så att du kan använda den som ett stöd i att den är stram när du håller kameran på armlängds avstånd. Särskilt vid fotografering med 420 mm.
m.v.h. Erik / DK
PS: Inga kommentarer för din kropp.