Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lite Svartvitt, Lite Konstigt, Lite Naket ...

Lika bra att börja med att berätta att rubriken ljuger angående det där med nakenheten. Den är stulen/inspirerad av Killinggängets show Lite Sång, Lite Dans, Lite Naket. Ni som trodde ni skulle få se nakenbilder behöver alltså inte läsa längre :)

På vägen från kontoret till bilen som parkerats i Luthagen passade jag på att testa stativet jag skrev om härom dagen. Det är inte alls dumt med ett stativ som är såpass lätt att man i princip alltid kan ha med det, men som ändå är hyfsat högt och stadigt med en liten kamera.

Först blev det ett par bilder som faktiskt är svartvita för att de var tänkta att bli det (och inte bara för att ljuset och färgtemperaturen var knasig).

Svartmangatan (som jag mest känner till tack vare att Kalmar Nation bor där, och där spelades mycket bra musik när jag var i nationsåldern).

Om ni tror att jag går omkring med ett objektiv med smutsig frontlins så stämmer det inte - att ljuset från gatlyktorna beter sig på det viset beror på att det var disigt och ett lätt snöfall :)

Övre Slottsgatan - en av Uppsalas mysigaste gator!

Efter dessa kvarter med äldre bebyggelse fortsatte promenaden förbi det som åtminstone jag fortfarande kallar Hum-C (för Humanistcentrum), fast nu utbildas där inga humanister längre utan såna där läskiga ekonomer (tror jag). Det är här det blir färg och lite konstigt :)

Humanistcentrum, eller vad det kan tänkas heta nu för tiden ...

Långa slutartider och trafik kan bli riktigt bra, spännande, eller mest bara konstigt - det här tycker jag blev lite snyggt, men kanske lite konstigt också ...

Kyrkogårdsgatan

Något jag märker när jag fotograferar med stativet är att det är lättare att få fram en bättre detaljskärpa än jag får handhållet med Nex-7:an (även jämfört med korta slutartider alltså). Det märks dock bara när man pixelpeepar, men det gör jag ju ibland :)

Jag kommer helt klart ha med mig det här stativet så ofta som möjligt, och också använda det dagtid!

För att inte göra er som trots allt läst så här långt besvikna bjuder jag ändå på lite naket (så jag ljög alltså i början av inlägget), men ni får hålla till godo med en småsnuskig babian ...

Skansen, april 2008

Det var allt för dagen, och hoppas ni vågar er tillbaks till min blogg trots apan :)

Inlagt 2013-01-11 20:42 | Läst 21415 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina och stadiga bilder ju.... Och du ekonomer är mycket Trevliga... ;-) Min första termin spenderade jag på HumC med att läsa statistik... Sedan flyttade jag tillbaka till Lund och fortsatte där.... :) Och detta är längesedan.... :)
Tror nog att jag vågar mig tillbaka, för apan va väl inhängnad?? :) //Peter
Svar från Anders F. Eriksson 2013-01-11 22:33
Jodå - han sitter långt bakom en glasruta och håller på med sitt ;)

Jag känner en och annan ekonom som faktiskt är riktigt trevliga - det är bara yrkesvalet jag inte förstår mig på ...