Lite prylar, lite text och alltid bilder

Mozarella och Skrotbilar!

Den här veckan har jag semester. Det innebär förstås att jag har fullt upp med att vingla runt på min KTM och göra vägarna osäkra. Jag brukar inte planera vart jag ska ta vägen, men idag hade jag bestämt mig för att först åka till Ängsholmens Gårdsmejeri.

Jag var där vid en sisådär 15:45, och då var dagens mozzarella precis färdig. Det är tydligen en konst att göra bra buffelmozzarella, men Ängsholmens har lyckats bra och uppmärksammats stort av både matskribenter och kändiskockar!

Det är inte billigt att köpa mozzarella som är tillverkad i så här liten skala, men det är värt det tycker jag. Det blir något helt annat än den plastförpackade man köper billigt på varuhusen, och smaken är underbar.

Jag fick rådet att smaka på osten direkt när jag kom hem, innan den varit kyld. Tydligen ändrar den helt karaktär efter nedkylning (även om man helst ska äta den rumstempererad också efter kylning). Självklart testade jag, och ja - det är jättegott :)

Efter besöket på mejeriet hamnade jag så småningom i Ribbingebäck där jag ett hittade en massa gamla franska bilar i varierande skick av förfall. Jag gillar gamla franska bilar (även om jag inte skulle vilja äga en), så jag stannade förstås och dokumenterade. Den första tror jag är en Renault Major 8 (min syster ägde en sådan när jag var liten).

Nästa är förstås en Citroën DS, eller Padda som den ofta kallades här. Det var en mycket modern skapelse när den kom, och fina exemplar säljs nu för tämligen höga belopp.

Det här exemplaret var inte så fint, vare sig in- eller utvändigt, men skulle nog gå att snygga till.

Citroën CX var på ett sätt en efterföljare i samma andra som DS, men har inte riktigt uppnått samma kultstatus. De här två skulle jag inte vilja försöka renovera ...

Det var allt från dagens runda i Uppland :)

Inlagt 2016-09-08 20:13 | Läst 10722 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Lokala matprodukter är något jag huvudsakligen levt på under hela livet, även om det ibland kan vara något dyrare, uppvägs detta mer än väl av kvalite och kunnande. Det är fint du visar det. Till min förvåning ser jag på kartan, att Danmark ligger i utkanten av Uppsala!