Lite prylar, lite text och alltid bilder

Nattsudd? Nä, kattsudd var det ...

För tre veckor sedan flyttade den ettåriga kattjäveln Nony hem till oss. En vecka innan dess hade jag köpt en ny kamera. Man kan tycka att det borde leda till massor av bilder, men som jag skrev om i onsdags så blir bilderna av kattjävlar inte alltid så skarpa.

Nony är en kastrerad hankatt som tillbringat större delen av sitt första levnadsår i en lägenhet i Hallunda, där han bott med min son, sonens hyresvärd Fred och Freds ex. De hade inte jättemycket tid att ägna åt Nony, så han hade ganska tråkigt där och fick i stället flytta till Uppsala.

När han kom hit blev det en del avundsjuka från hunden Rossis sida, men han gillar katter så det löste sig efter bara några timmar.  De två äldre katterna som bor här var dock inte lika förtjusta i att den här oranga kortnosade saken tog över deras hus.

Nu verkar det mesta av rivaliteten mellan katterna gått över, och nu är det mest bara Nony som tycker de andra är trista som inte vill leka med honom när han hoppar på dem.

Det tog nästan två veckor innan Nony vågade gå ut på tomten, men när han väl kommit på att man kan vara ute så vill han vara där mycket. Han tycker dock inte om när det är blött, och han tycker inte om att vara smutsig. Jag har sett få kattjävlar tvätta sig så intensivt som han, vilket kanske framgår av rörelseoskärpan i bilderna.

Eftersom de andra katterna är ganska ointresserade av att leka med Nony så leker han med allt som rör sig. Just här försöker han slå på min kamera.

När man fotograferar galna kattjävlar räcker det inte med snabb autofokus (i de här bilderna sitter inte skärpan så fel, men ljuset gör att slutartiden blir lite väl lång).

Jag tycker inte det gör så mycket när såna här bilder inte är helt skarpa, då rörelserna och minspelet hos motivet kan vara rätt kul. Sedan kanske de inte alltid måste visa upp hela härligheten.

När han väl tröttnat var dagsljuset i rummet så svagt att bruset gör att kattjäveln ändå inte blir särskilt skarp ...

Jättestora bilder finns här, men de här bilderna blir ärligt talat inte så kul i 100% ...

Alla bilder är gjorda med en NEX-7 och Sigma 19 mm f/2,8.

Inlagt 2012-06-01 22:40 | Läst 16728 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sköna bilder på er nye familjemedlem! Nr. 2, 4 och sista blir favoriterna idag.
Trevlig helg!
ewa
Svar från Anders F. Eriksson 2012-06-01 23:17
Tack Ewa!

Det är tur att inte alla hatar kattbilder (och kattbilder gör sig nog bäst lite suddiga) :)

/Anders
Säger som Ewa; härliga levande bilder! Oskärpan är ibland skönt att ha till för att visa hur en sådan här härlig varelse (EJ kattjävel...) är till sin natur.
Svar från Anders F. Eriksson 2012-06-02 00:16
Tack Rauni!

Han är en kattjävel, men en charmig sådan :)

/afe
Att fotografera djur skall inte vara lätt.... Däri finns utmaningen. Nu har du fortfarande den perfekta kattbilden kvar att ta. Lycka till.
Ingrid som i går tog 300 bilder på en ungkatt och fick 4 jag var nöjd med.
Tycker dina bilder är roliga med oskärpan, man ser att det är en katt med mycket fart i. Mina två katter är nu 8 och 7 år och det svåra med dom är att få dom att se pigga och alerta ut på kort, nu för tiden sover dom mest.

Lycka till med dina kattbilder.
Mari
Tycker bilderna är levande och roliga så lite rörelsoskärpa är bara chamigt,
men skriv inte kattjäveln hela tiden. Den är värd all respekt!
Mauritz
Svar från Anders F. Eriksson 2012-06-07 18:18
Visst är han värd respekt, och jag kallar honom kattjävel med fullt av sådan :)
Ha ha Jättebra dokumenterat av hur det är att vara kattfotograf. Tycker bilderna är ganska sköna tack vare texten du lagt till. Tror att dina rader kan ge tröst till många kattägare som haft samma problem.
Fota katter inne är ju hopplöst. Särskilt små vilda krabater. ( Minns när jag var borta och skulle ta bilder på Smokey innan jag fick hem honom. Bland ett 60 tal bilder var det några få som var OK. ) Använder man blixt ser dom ut som UFO:n och utan blir det bara suddiga ulltussar. Ett tips är att sätta på honom sele och ta ut honom. Selet kan man ju alltid klona bort. Om han inte går lös. Men då antar jag att han gömmer sig. Dom brukar ha en förmåga att posera fint bakom högt gräs. Charmig katt! Grattis till din nya familjemedlem. Ser fram mot flera fina bilder på honom. Mvh Nilla