Lite prylar, lite text och alltid bilder

På fem år ...

... hinner det hända mycket! Om vi bortser från tragedier och annat kan det också hända mycket roligt. Jag bytte min stora (och inte så bra) Skoda Octavia kombi mot en liten Toyota IQ (som var riktigt bra). Den gamla Octavian har vi behållit tills för bara några veckor sedan då den byttes bort mot en flaska Whisky då den var i rätt risigt skick (fast nu är den fin igen tack vare Ottens jobb).

För ett år sedan körde jag hem Bumsen från Katrineholm till Uppsala med relativt färskt körkort. Toyotan var såld, och jag hittade en fin BMW på Blocket, och tog tåget dit för att kika på den. Jag hade vansinnigt ont i ryggen på vägen dit, och kunde knappt ta mig upp på hojen, men det gick att ta sig hem och märkligt nog blev ryggen bara bättre ju mer jag körde. Nånting skakade nog på plats igen :)

Idag, ett år efter att jag köpte Bumsen kör jag en hoj jag först tyckte verkade helt galen. Den är jättestor, den har kedjedrift, den har 160 Hk och går som ett skållat troll trots att den inte ännu får varvas över 6500 RPM (den måste ha genomgått första servicen först). Jag tycker den är minst lika lättkörd som Bumsen som "bara" har 96 Hk och är mycket lägre.

Vi får väl se hur det blir när jag kan varva ur den ordentligt - vi hade en kund på jobbet idag som köpt nya Honda Africa Twin och som först provat samma som jag har. Hans kommentar var: "Den försökte döda mig!!!" :)

Bumsen fick en ny ägare i onsdags, och han verkade nöjd med köpet (och har ännu inte hört av sig, så jag antar att allt är frid och fröjd).

Ha det gott och försök att tänka på det positiva som händer istället för allt elände omkring oss :)

Inlagt 2016-07-22 23:02 | Läst 9573 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, här står det inte still!.. Kul!
Hälsn!
Det händer en hel del varje dag tycker jag, bara positiva såklart!
Kul med förnyelser, min förra bil rasade turbon på och hade också ett förslag om en flaska Whisky, fick en tusenlapp i handen i stället, Whiskyn var väl dyrare;)

Kenneth
Jo, det händer saker i vårt närområde om nu EU kan kallas så. Beträffande mina gamla BMW så saknar jag nog kardandriftens underhållsfrihet mest men även förnuftet-kvalite'n. Kanske lite tråkigt;)

/Stephan
Svar från Anders F. Eriksson 2016-07-25 21:47
Så är det ju, men det är inte såå himla jobbigt att göra rent en kedja då och då (säger jag nu innan jag ens gjort det) :)
Du testar lite av varje, det verkar skoj!/ Björn T
Ifrån IT till MC? :)

Bra med vissa förändringar - man behöver det ibland.
Svar från Anders F. Eriksson 2016-07-25 21:46
Ja, det har gjort mycket gott för mig :)