Lite prylar, lite text och alltid bilder

Semester, kan det verkligen vara nåt att ha?

Idag började min fyra veckor långa ledighet, vilket känns lite konstigt då jag inte haft längre sammanhängande semester än tre veckor sedan evigheter (eller så långt jag kan minnas i alla fall). Jag har inga som helst planer för semestern, förutom att jag hoppas på att fotografera en del och kanske ge mig ut på en eller annan dagsutflykt nånstans. Det känns rätt skönt att inte ha något planerat utan ta dagarna som de kommer.

I fredags var det midsommarafton, så egentligen tjuvstartade semestern väl redan då. Det blev inga andra aktiviteter än grillad god mat och ett par pilsner, och så tog jag och jycken en promenad ner på byn i det vackra vädret för att se om något hände där. Det gjorde det inte ...

Artillerigatan i Kåbo låg helt öde. NEX-7 och Sigma 19 mm. Större bild finns här.

När jag närmade mig Akademiska Sjukhuset hörde jag att det faktiskt försigick en del byggarbete. Jag gissar att det var inhyrda byggjobbare från baltikum eller så, då vi svenskar är synnerligen arbetsovilliga på midsommar.

Psykiatrins hus under arbete. NEX-7 och Sigma 19 mm och stor bild här.

Jag har inte sett det där huset förut, men det ser ut att bli fint. Några fler midsommarbilder än så blev det inte, då jag inte hittade något mer jag hade lust att fotografera.

Idag började som sagt semestern på riktigt, och i och med det kom också semestervädret ...

Ett knippe ryska turister på gågatan. De såg inte Uppsala från dess bästa sida ... NEX-7 och Sigma 19 mm. En jättestor bild hittar ni här.

Jag besökte webhallen för att köpa en kylare till mitt grafikkort som börjat bete sig illa, men tyvärr hjälpte inte den nya kylaren så det blev en tur till Alina för att köpa ett helt nytt grafikkort :(

För några veckor sedan beställde jag ett Sigma 30 mm till NEX som jag hoppades skulle komma innan semestern, men när jag nu kollar på de sajter som säljer objektivet verkar det som det dröjer till mitten av juli. Lite trist, men jag får roa mig med de objektiv jag redan har så länge. Min NEX fortsätter i alla fall att imponera, och jag blir mer och mer säker på att jag aldrig mer kommer köpa en ny tjockkamera :)

Mitt avstannade projekt med bakgrundsbilder till iPad ska jag nog återuppta, då jag upptäckte att det uppskattades på iPad Insight :)

Justja, jag har förresten en sak planerad, och det är Dagnys AW på torsdag den 28 kl. 17 på Katalin!

Inlagt 2012-06-25 19:55 | Läst 15398 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Att vara i stan en midsommarafton kan vara en sällsam upplevelse. Upplevde det själv ett par år sedan och man kände sig som en alien bland ett fåtal andra aliens, i en värld där något hemskt måste ha hänt...
Vi lär ses på Katalin!
Fina Uppsalabilder, och då ses vi på torsdag!!!