Lite prylar, lite text och alltid bilder

Skitiga bilder och fotonörderi på hög (?) nivå!

Idag har jag fotograferat svartvitt igen (fast jag fotograferade ju egentligen i råformat och svartvitade till bilden i efterhand). Jag har dessutom gjort bilderna lite extra skitiga för att framhäva den sovjetkänsla jag får av det förskräckliga Siviakvarteret i Uppsala.

Sony NEX-7 med 35/1,8 på ISO 800

En del vill att alla gamla hus helst ska bevaras, och de här husen är hyfsat gamla. Jag tycker de ska jämnas med marken och ersättas av något som bättre matchar det så omstridda UKK :)

Sony NEX-7 med 35/1,8 på ISO 800

Och det där utlovade fotonörderiet då? Mjo, som ni ser har jag skrivit under bilderna att jag fotograferat med en Sony NEX, och tidigare i texten skrev jag också att jag fotograferat i råformat. Hade jag fotograferat med Nikon i stället hade bilden passat bättre. Detta i kombination med nummerplåten på Volvon i den andra bilden får åtminstone mig på nördiga tankar - en del av er kanske förstår varför, och ni som inte gör det är nog lika lyckliga utan att veta :)

Ha en trevlig helg, och glöm inte att det är DAGNYS i ottan i morgon (10:30 på konditori Fågelsången)!

Inlagt 2014-02-28 19:22 | Läst 19248 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tror att jag anar, trots att jag är mer hemma med CR2... ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-02-28 19:42
Mmm, fast den funkar ju bara på personliga plåtar :)
NEF är användbart :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-02-28 21:12
Ja, jag har många såna lagrade i min dator (liksom ARW, RAF och CR2) :)
Nja, varför bilderna passat bättre om du använt Nikon törs jag inte gissa. Nex-7 förefaller i alla fall vara kalas. Jag tycker att du lyckats fint med sv/v-bearbetningen. Man kunde gissa att det var analoga bilder. Om nu det är målet?
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-01 15:35
Nikons råfiler heter .NEF :)
Nex-7 har väl monokrom sensor med färgfilter som de flesta kameror ... så kanske kan man säga att du plåtade svartvitt redan från början ;) Fotonörderi var ordet ...
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-01 15:36
Det har du ju rätt i! Jag pillade bara bort färgen som kamera fuskat dit :)