Lite prylar, lite text och alltid bilder

Stoppa pressarna! Det går att fotografera klockor med Sonys nya A6000!

Jag skriver ofta att jag inte skriver fler än ett blogginlägg per dag, i inlägg som då gör att det blir fler inlägg än ett per dag. När det handlar om så här rafflande nyheter, och när det där med klockfotograferandet har blivit så populärt gick det dock inte att låta bli.

Jag har två klockor som är ganska lika, och det här är den lite större varianten. Den visar oftast rätt tid, och är försedd med en praktiskt skyddande baksida av vackert åldrat läder från kor som betat på de grönaste ängar man kan tänka sig.

Till skillnad från många andra klockor som visats i bloggen är den här synnerligen automatisk och behöver inte vridas upp. Någon gång emellanåt behöver den dock äta lite ström, och måste då förses med sladd. Den lider också av en total avsaknad av finmekanik, men har fördelen att ha fler funktioner än de flesta mekaniska klockor (man kan t.ex. se väderprognoser och det är svårt att åstadkomma mekaniskt).

Den läderförsedda baksidan får raskt en vacker patina som höjer både upplevelsen och värdet av den här klockan. Lädret går givetvis att ta loss, så att man kan se det vackra aluminium bakstycket är tillverkat av. Tyvärr finns det ännu inte någon variant med glas på baksidan så att man kan se ingenjörskonsten på insidan.

Skämt åsido är klockorna i Apples iPrylar fulare och tristare från och med IOS 7 då de tagit bort det vackra klockutseende de glatt stal av SBB (Schweiz järnvägar) och inte hade licens för. Väggklockan (som råkar ligga på golvet här) är dock fullständigt licensierad och med alla avgifter betalda.

Det är kul med klockor, fast jag äger inte ett endaste litet armbandsur just nu :)

Bilderna är fotograferade med en Sony A6000 och 35/1,8 OSS.

Inlagt 2014-04-29 22:18 | Läst 13835 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul inlägg men vadå avsaknad av finmekanik? Vet du hur svårt det är att få till alla ledande delar på kiselplattan? Det är fasiken mer avancerat är finmekanik :-)))

Ha det bäst!

mvh Tommt
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-29 22:25
Är det verkligen mekanik om det inte rör sig, Tommt? ;)
tomazon 2014-04-29 22:31
Nä men det är fan så mycket mer avancerat :-)

Tommu ;-)
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-29 22:35
Det har du rätt i, Tommu! Fast jag är inte så säker på att sånt man inte kan se ens finns :)
ztenlund 2014-04-29 23:32
Ska det inte vara Tommü? ;)
tomazon 2014-04-29 23:36
Helt rätt Martön :-)

//Tommö
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-29 23:36
Jag kan inte stava till mitt eget namn ens, så klaga inte.

/Änders
Fan vilka trevliga inlägg du skriver. Man (i mitt fall) ligger å småler. Å kattjäveln blev fotograferad igen oxå ;). Klockor är trevliga tingestar synd bara att det de visar är en bristvara. /Mattias
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-29 23:37
Kattjäveln lär blir ännu mer fotograferad nu när skärpeinställningen underlättats!
Tips om du saknar den gamla klockan, hämta appen RailClock från AppStore som funkar på såväl iPhone som iPad, så får du den klassiska Mondaine åter i din iPryl!
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-29 23:36
Tack för det tipset - den nya är ju skittrist :)
Ska man vara noga tror jag inte Nony är så intresserad av klockor, men hela konceptet med tid är nog något som inte är helt kompatibelt med katter.
Trevliga inlägg på A6000-temat, men kanske inte just för kamerans skull. De håller bra på egna meriter. Vem kan ogilla den där kissen? Mycket fotogenisk på sitt eget sätt.

Själv har jag tre armbandsur/klockor. En självuppdragande mekanisk, en kvartsvariant med visare och en kombinerad digital och analog som troligen tål att köras över med ångvält. Gissa vilka två som är från Schweiz och vilken som är från Japan. :) I köket sitter en rejält gammal kvartsväggklocka som är "Made in W. Germany" med ledningsbanor i stuprörsstorlek. Går på ett C-batteri som räcker typ ett år. Det är lite jobbigt eftersom jag aldrig har sådana batterier hemma. Allt annat tar AA eller AAA...
tomazon 2014-04-29 23:45
Har du tre armbandsur Martön? Du har inte gått o blivit klockoholic? Inga problem, sånt går att fixa :-)

//Tommo
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-29 23:53
Det är svårt det där med namn, så vi kanske ska låta blir att kommentera det, Tomny!
:-)
Jag har en Mondaine som en av mina favorit-vardagsklockor. De gör bra prisvärda och snygga armbandsur - rekommenderas om du skulle ta ditt förnuft till fånga och skaffa en riktig klocka igen ;-)

Sedan duger en smart-phone till mycket - men den är grymt opraktisk när det kommer till att visa tiden. Ofta måste den halas fram ur fickan likt gamla tiders fickur för att sedan "flärpas upp" (om man har ett fodral) och slutligen "aktiveras" med minst ett knapptryck innan tiden kan utläsas. Rena 1700-talet! För att nu inte tala om hur direkt farligt det blir vid tex bilkörning. Eller totalt omöjligt som under tex snorkling och dykning… :-)

Mvh
/Johan E
Svar från Anders F. Eriksson 2014-04-29 23:54
Jag snorklar och dyker extremt sällan (aldrig) och under bilkörning sitter ipaddan monterad på instrumentbrädan och berättar hur jag ska köra :)
Lena Holm 2014-04-30 07:13
Det finns undervattenshus till Iphone....:-). Fast jag har en Tag Hauer Aquaracer istället (och en stor blaffig dykdator).
Hälsningar Lena
"Boetten upp" som urmakar´n säger när han dricker ur.
Har inte sett tidigare att du är med klockbloggargänget härligt det.
Härligt se dina bilder som är andra klockor än de jag sett tidigare
samt läsa texten till.
Mysigt med katten som jag gissar är intresserad av sekundvisare
Ha det gott
Gun-Inger
.