Lite prylar, lite text och alltid bilder

Studentajävlar och flugfiskare!

Som en del av er sett antingen på plats eller i media har det varit mycket vatten i bland annat Uppsalatrakten sedan i torsdags. Tåg har ställts in, gator stängts av, och studentjävlarna börjar nog oroa sig för om de kan genomföra sin forsränning nästa vecka.

Fyrisån ser mer ut som en flod än en å just nu ...

Idag har vi dock kunnat läsa i lokalblaskan att vattnet sjunkit undan något, och i och med att tjälen börjar gå ur marken behöver det inte bli så mycket värre som man först befarade. Kommunen har också låtit montera upp vattenbarriärer där det är som värst.

Översvämningsbarriärerna till höger i bild

Jag förstår givetvis att det är oerhört trist för de som drabbas av dessa vattenmängder och får sina hus och källare förstörda, men samtidigt är det lite spännande med en sån här småkatastrof på hemmaplan. Uppenbarligen var jag inte ensam om att tycka det med tanke på att det synts till många fotografer på stans broar :)

Inte så mycket att säga om denna - bara de gamla vanliga kärlekslåsen :)

Inte bara fotografer utnyttjade det höga vattenflödet för sin hobby. Mannen på bilden nedan stod och flugfiskade (jag tror i alla fall det är det han gör). Jag gissar att det var mest för träning eller nåt eftersom han inte verkade medföra någon utrustning för att ta hand om eventuell fångst. Fast det kanske inte är så troligt att han fick nåt i smuts- och smältvattnet :)

Ska inte flugfiskare stå I vattnet?

Nåja - hur spännande det än är med översvämmade åar tycker jag gott det kan få torka upp och bli vår på riktigt nu!

Alla bilder är fotograferade med en Sony NEX-7 och Sigma 30/2,8 och finns som vanligt på min flickr. Efterbehandlingen är gjord i LR4, LR5 beta (för test av automatisk upprätning) och Silver Efex Pro.

Inlagt 2013-04-22 20:36 | Läst 15852 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Osäkert om det blir några flottar i ån för dykklubben som brukar agera livräddare backar från uppdraget pga att riskerna är för stora. Enligt vad som råder i nuläget i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2013-04-22 20:49
Jag kan förstå det - det är rätt bra fart på vattnet!
Ser ju ut som att de kan forsränna på annan plats än Fyris.... :) Och du, vad vore Uppsala utan "studentjävlarna".... ?? ;)
Svar från Anders F. Eriksson 2013-04-22 22:53
Mycket stillsammare? :D

Det ska vara "studentajävel" för övrigt, och det är en term somliga möjligen kommer ihåg från ett gammalt dataspel ...
Peter-L 2013-04-22 23:00
Jo, men säkert också mycket tråkigare.... ;)) Dataspel eller inte.... Nåja, har firat ett par Valborg i Ua så jag förstår dig som så men..... ändå... ;)
ztenlund 2013-04-23 13:10
"Dubbelmoral" eller? Jag tror att jag hade det på vår gamla Mac LC, men jag tror det försvann när en diskett gick sönder. Den stackars 40 MB:s hårddisken var det ju ständigt trångt på och disketter hade ju en viss ovana att gå sönder. Dock gjorde de jag körde i Mac:en det mer sällan än de jag körde i diverse DOS/Win 3.11-diton.

Jag huserar ganska nära Ekonomikum så här brukar det vara allt annat än lugnt på "sista april". Några gånger har jag flytt staden för att slippa eländet... Fast det är väldigt lugnt dagen efter! :D
Svar från Anders F. Eriksson 2013-04-23 13:32
Det är mycket riktigt Dubbelmoral jag refererar till, och jag spelade det också på en Mac LC :)

Vårt kontor ligger på gågatan, så Valborg lär bli livat ...