Lite prylar, lite text och alltid bilder

Suddgubbar på Tårtan med Summilux 35/1.4

För ett antal veckor sedan besökte jag Tårtan och pratade med gubbarna, vilket jag skrev om i ett inlägg då. Jag fotograferade förstås också gubbarna med den lånade M6:an med vidhängande Summilux 35/1.4, och så här blev resultatet :)

Krister och Peter

Leif, Stephan och Krister

Inga gubbar, men en liten gränd på väg till gubbarna (någon kan säkert berätta vad gatan heter)

Kameran var laddad med Tri-X, och jag skannade bilderna med en Minolta Dimage Scan Dual II och Vuescan. Bilderna är skannade som färgpositiv, och sedan vända i Lightroom och avslutade i Silver Efex.

Jag tycker det var kul att fotografera med M-Leican, och har lyckats komma riktigt bra överens med mätsökaren - något jag inte gjorde senast jag testade (för en sisådär 30 år sedan). På de två rullar jag framkallat är en klar majoritet av bilderna användbara (kanske 60 rutor av 72 ungefär), vilket är en viss skillnad mot när jag fotograferar digitalt. Det blir ett annat tänk med film, om inte annat av ren snålhet :)

Ha det gott!

Inlagt 2016-04-26 19:52 | Läst 14659 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Man pustar upp för Pustegänd när man pustar i den där trappen...
Svar från Anders F. Eriksson 2016-04-26 20:01
Det tackar jag för :)
Den där Summilux 35:an va litet ball faktiskt!
Liten och nätt!
Och funkar bra som man ser!
/B
Svar från Anders F. Eriksson 2016-04-26 20:41
Mm, den är inte på något sett optiskt perfekt, men en 35/1.4 i det lilla formatet är inte så dumt (och det behöver inte alltid vara perfekt) :)
Bra tips med Vuescan, jag har en likadan skanner som blivit liggande, nu kanske den kan dammas av :)