Lite prylar, lite text och alltid bilder

Testade HDR med Lightroom 4 och Photoshop CS6

Egentligen är det där med HDR inget jag brukar pyssla med, men eftersom det varit ett uppehåll i bloggandet på ett par veckor då jag haft flunsan tyckte jag det var dags att skriva något. Ämnet fick bli just HDR.

Jag läste i forumet för ett tag sedan att HDR-funktionen i CS6 blivit klart bättre, och eftersom jag betalar varje månad för att få använda det programmet kan det ju vara kul att faktiskt använda det någon gång :)

Det blev inte något speciellt kul motiv, bara vårt gamla hus, men det fick duga för ett snabbt test. Bilden är hopsatt av 9 exponeringar med ett stegs mellanrum, och med 24 miljoner pixlar i varje bild gick det åt lite minne (tror PS käkade upp 16 GB eller så) men det gick i alla fall ganska fort.

Roligare än så blir det inte idag, men nu vet jag i alla fall att det fungerar och det kan nog vara bra att ha om jag hittar ett skojigare motiv i framtiden :)

Inlagt 2013-02-08 18:57 | Läst 18597 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Anders! Jag har inte heller kört något med HDR men det blir ju riktigt härliga effekter om man behandlar det bra. Ditt hus blev ju bra i mina ögon iallafall! Ha en bra helg/ Danne
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-08 20:23
Tack Danne!

Det går nog som sagt att få till det snyggare om man lägger mer tid på spakdragandet i PS (och lite tid på att lära sig hur det funkar vilket jag inte gjort), men det var i alla fall ganska lätt :)
Gillar också din bild! Har också CS6 men har ännu inte provat HDR, får lust att göra det när jag ser din bild.
Hälsningar/ Björn T
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-08 20:23
Bara att testa! :)