Lite prylar, lite text och alltid bilder

Trädgårdsfoto med Sony A6000 och Samyang 135/2

Tja, som rubriken säger helt enkelt :)

Kattjävel med kort skärpedjup

Hundloka med kort skärpedjup

Lykta med kort skärpedjup

Trevlig helg :)

Inlagt 2015-06-12 16:08 | Läst 8382 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
2015-07-02 16:54   Amanda
Hejsan! Jag överväger att köpa en Sony A6000 och snubblade därför in här av en slump och bestämde mig för att kika igenom lite för bildresultat. Jag har en fråga angående dessa bilder, vad man kan man förvänta sig av kameran med det medföljande objektivet (16-50mm) om man hade tagit likadana bilder på samma motiv? :) Fantastiska fotografier oavsett! Kram
Svar från Anders F. Eriksson 2015-07-02 17:23
Det går inte att ta likadana bilder med det, eftersom det dels har mycket kortare brännvidd, dels har sämre ljusstyrka och slutligen är ganska uselt (tycker jag). Jag tycker det kitobjektivet är det sämsta objektivet jag använt med E-fattning - den gamla större 18-55 är klart bättre, och helst kör jag med fasta objektiv.

Kameran är dock mycket bra med bra objektiv, så jag kan rekommendera den skarpt. Här finns massor av bilder jag tagit med den, och du kan också se vilka objektiv jag använt om du klickar upp bilderna: https://flic.kr/s/aHsjXEaSq3
2015-07-02 18:39   Amanda
Hej! Tack för svar! Då har jag ytterligare en fråga, skulle du då i detta fall rekomendera mig att enbart köpa kamerahuset och skippa objektivet? Finns det något bra allmänt objektiv som hellre är att föredra? Tänker till vardagliga sammanhang och porträtt.
35/1,8 'r bra till det mesta. Kitobjektivet fungerar ju, men jag skulle inte betala mer än en femhundring för det.
Du får sluta kalla din katt kattjävel den är värd ett bättre namn ;) vad heter kattjäveln?
Svar från Anders F. Eriksson 2015-07-09 21:35
Han heter Nony :)