Lite prylar, lite text och alltid bilder

Vad ska det vara bra för att plåta en massa gamla hus?

Det finns flera anledningar att fotografera gamla hus. En anledning är att många hus är fina och gör sig bra på bild (om man är lagd åt det hållet), men min anledning är en Facebookgrupp jag skrev om tidigare (Du vet att du är från Uppsala när ...).

Östra Ågatan igår. Fotograferad med Sony RX100 II.

Det som är roligt med att publicera bilder i den FB-gruppen är att det är många tidigare och nuvarande Uppsalabor som gillar att se dessa miljöer, eller i vissa fall ogillar miljöerna starkt (som t.ex. när man visar bilder av UKK).

Stora Torget vid lunchtid igår. RX100 II

Det blir inte ofta någon diskussion kring bilderna som sådana, men ofta livliga och intressanta kommentarer kring historia och annat kring det jag fotograferat. Jag försökte mig på att skriva något om att det vore kul om en del bilder i gruppen var lite större (ibland är de frimärksstora på skärmen), men det föll inte i god jord och många såg det som ett gnällinlägg, så jag har lärt mig att inte skriva några teknikkommentarer :)

Gränby Centrum i går kväll. Fotograferat med NEX-7 och Sigma 19mm f/2,8.

Medelåldern i gruppen är nog ganska hög, då de ofta blir kommentarer om hur det var innan jag ens föddes (och jag är inte direkt purung längre). När man postar bilder av nya byggnader blir det ofta kommentarer av typen "det var bättre förr", fast just i fallet med Gränby Centrum håller nog de flesta med om att det blivit finare efter ombyggnationen.

Hur som helst är det en kul grupp, och den har fått mig att fotografera mer - att fotografera mer är ju alltid bra :)

Inlagt 2014-02-18 19:00 | Läst 22286 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevliga Uppsalabilder! Är född i Uppsala, men bodde där bara två månader, så jag ska nog inte gå med i gruppen... :-)
/Niklas
Bra att du visar upp de fina husen i den staden! Jag bor ju inte där men åker upp ändå ibland och plåtar lite då det är skönt att promenera i lite lugnare stad. Ha det gott!
Att fotografera är nödvändigt! Vackra bilder från Uppsala, som jag inte känner så där jätteväl. Även om jag förstås varit där någon gång emellanåt. UKK har jag dock inte sett, bara på bild. Visst bryter den stilen, men jag tycker den är jättetjusig. Du får väl publicera en special därifrån här på bloggen, om andan faller på :-D
Jag gillar att fotografera gamla hus, men som du skriver så är jag oxå med i en FB grupp fast till en grann stad till Uppsala lilla Enköping de flesta av de husen man minns har de byggt om eller rivit sånt är riktigt tråkigt och det är synd att man inte fotograferade mer sådant när man var yngre.