Lite prylar, lite text och alltid bilder

Våra problem och riktiga problem ...

Vi som gnabbas i forumen och bloggarna har problem med kameraval (egna eller andras), huruvida svartvitt är bättre än färg, film bättre än digitalt och så vidare. Medan vi stångas med dessa "problem" är det lätt att glömma att det finns många som har långt värre problem, som till exempel var de ska sova inatt.

Hunden Kompis vars husse säljer Situation Sthlm vid Uppsala Central

Bara i Uppsala finns ungefär 1 800 hemlösa, vilket inte är så lätt att tro då man inte ser så många av dem. Jag förstår att det inte är lätt att ordna fasta bostäder åt alla, men med tanke på alla tomma lokaler runt om i stan borde det gå att ordna åtminstone någonstans att sova tycker jag.

Jag ska se till att ha med mig lite kontanter nästa gång jag promenerar på stan, så jag åtminstone kan bidra till att Kompis och hennes husse kanske kan hitta någonstans att sova för natten.

Inlagt 2014-04-10 18:58 | Läst 11676 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra tänkt tycker jag! Att förbereda menar jag
Att stödja Säljarna av "Situation Stockholm" är bra tycker jag!! De driver försäljningen som en "egen verksamhet"...
All heder åt dem. Och det finns inte sälla intressanta artiklar att läsa. Men bortsett från det, så satsar de, försöker.... Kan man annat än önska dem lycka till!!!
Så, lycka till Kompis!! :)
ztenlund 2014-04-10 21:25
Jag håller med! Det brukar stå en annan utanför Luthagens Livs som jag brukar köpa ett nummer av om jag råkar komma när han står där. Dessutom är det en bra plats för då kan man ta ut pengar, om man råkar vara sedellös, när man betalar i kassan och sedan köpa tidningen på när man kommer ut.

Det finns förvisso en bankomat nära där bilden ovan är tagen, men ofta har jag bråttom till ett tåg eller också så är det på tider när ingen står där.
Jag håller med dig, framförallt förstår jag inte att det finns människor som tvingas sova ute. Antar att dom flesta hemlösa sover hos kompisar eller släktingar som är lite bättre lottade, men resten, dom som inte kan det. Det är säkert inte 1800 i Uppsala (hoppas jag). Borde inte varje kommun eller större tätort ha en lokal där det finns värme, tak över huvudet och en toa? Jag vet att det finns härbärgen men dom räcker ju inte och det kanske kostar en del att bygga och driva, men en enkel "nödlokal" för dom som helt enkelt inte har ngn stan att ta vägen?
De e lätt ordnat samhället våra politiker kan ju satsa några miljarder och bygga bostadsområden för alla hemlösa utan tanke på vinstintresse...
Fint skrivet och bra planer, tycker jag. När man ser en liten hund - som ju aldrig valt var den ska bo och hamna, med en uteliggare sådär, blir man ju extra upprörd. Jag brukar i sådana fall alltid fråga om jag får köpa hunden eller kan hjälpa till med omplacering (Hundstallet i Stockholm), men som vanligt behöver de sin hund och vill mestadels inte släppa taget om den.
Man kan köpa hundmat utom kontanter, så att inte hunden glöms bort av bara farten. Köp en bra sort, uteliggarhundar har ofta dåliga magar. Jag brukar tigga till mig en plastskål i någon korvkiosk med vatten också.
Veckans SUCK från Jeanna