Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 329/Dagarna går...

...och veckorna försvinner. Har inte bloggat nånting på en månad, de tre sista veckorna pga en ryggåkomma med värk ut i ljumsken och låret (även höften) som inte verkar släppa. Går just nu på morfin och opiater för att bemästra den outhärdliga värken. Fick dom tabletterna efter att jag varit på akuten i fredags mellan 11.00 - 19.30, en upplevelse man kunde skriva en hel bok om bara det. Fick fö. liggande sjuktransport dit då jag varken kan köra bil själv eller sitta  i passagerarsätet eller baksätet, utan djävulusiska smärtor. Ska inte säga mer om det, bara att man då, efter över två veckors ihållande problem (med besök på vårdcentral och sjukgymnast och nu även röntgen), fortfarande diagnostiserar det som ett vanligt ryggskott. Kan varken sitta, stå eller gå (bara ligga utsträckt) utan fruktansvärda smärtor som kommer efter nån halvminut eller minut. Nu, med kroppen proppad med morfin/opiater, har jag börjat kunnat börja gå lite mera, visserligen haltande men det fungerar. Det är från dagens haltande promenad bilderna här kommer. För jag måste stanna med jämna mellanrum, och då är det bra att ha en kamera till hands.





Bilderna illustrerar väl ganska bra hur jag känner mig just nu. Risig och lite rädd för vad det kan vara som orsakar den olidliga värken? För ett ryggskott borde väl rimligen försvinna på tre veckor?
Ha det fint!
//

Inlagt 2019-03-13 21:20 | Läst 3776 ggr. | Permalink
Ajajaj! Inte roligt. Ryggar och ryggskott har jag erfarenhet av. Jag hade bra hjälp naprapat. Och bra övningar efteråt.
Önskar snabb bättring!
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-13 21:42
Tack för det, hoppas givetvis på vanligt ryggskott som är övergående. Men det här börjar likna nåt annat.
Krya på dig, jag har två höftledsoperationer i bagaget, hade otroligt ont i åratal innan operation, men nu är det ok, såna smärtor är djävulska, och man kan inte deltaga i nånting nästan, LO
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-13 22:18
Tack för omtanken! Börjar nästan misstänka nåt åt det hållet😬
Dubbelolle 2019-03-13 23:55
Dom drar ut på det i det längsta, men se till att kolla höfterna, mycket liknande smärta, hälsn, LO
Jag har alltid haft problem med dålig ben och knän. har ju jobbat på järnvägen i 32 år som satt sina spår. Har ändå aldrig haft den smärtan du talar om.
Min yngsta dotter och yngsta grabb har däremot mycket problem med ryggen. Dom har båda gått till en osteopat. Jag var tveksam till det i början, tänkte att det där är väl bara hokus pokus. Båda har blivit mycket bättre även om grabben får tillbaks problemen ibland. Osteopaten känner av hela kroppen och hur han kände att det var något fel med min dotter har jag svårt att förstå. Hon blev tillsagd att uppsöka läkare för en undersökning. Det visade sig att hon hade livmodercancer. Hade hon gått till en vårdcentral hade hon förmodligen skickats hem utan åtgärd. Önska dig snar bättring på dina problem och hoppas du blir bra.
Sten
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-14 14:38
Tack för det🙂
Passande bilder till den smärtsamma texten!
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-14 14:38
Stämmer bra
Det där låter inte kul alls. Hoppas du kryar på dig snart! Bilderna är väldigt talande. Fint.

Hälsar
Eva
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-14 14:39
Tack för omtanken🙂
När man läser din text förfaller man lätt till att börja snacka om sina egna bekymmer och vad man har gått igenom. Jag skall inte falla i den fällan - utan bara konstatera att jag förstår vad du går igenom.
Även jag tycker att detta inte verkar som ett ryggskott, det ser ut ligga något annat i botten. Sjukvården är seg, men låt oss hoppas att det blir utrett inom rimlig tid - och att det visar sig vara något som man adekvat kan angripa.
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-14 14:40
Jo det hoppas man, tack för omtanken🙂
Ajajaj , inge kul. Lång tid att ha så ont. Bilderna speglar din text. Hoppas de hittar roten till det onda snabbt och att du får hjälp som hjälper
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-14 14:41
Tack, det hoppas vi🙂
Läste vad du skrev i går, blev ganska tagen och fundersam. Känner med dig. Du skulle behöva få en diagnos och behandla orsaken om möjligt, det är det enda raka.
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-14 14:43
Jo man kan inte gå med detta hur länge sim helst utan att veta. Nu är det 3 veckor, med bara marginell förbättring.
Grym 1:a bild!

Krya på dig!

Daniel
Svar från Nils Bergqvist 2019-03-14 15:40
Tack🙂