DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Vem kan inte gilla

I går blev det en titt på dom små hemma hos brorsonen. Tre småttingar, ca 4 veckor. Jag är ingen kattfantast men vem kan låta bli att smälta när man ser dessa små. 

Blev aningen  missnöjd med flera bilder då dom inte fick den skärpa jag ville, ovan med mitt 50 mm och att jag stod i en konstig ställning får bli min ursäkt :-) 

Den sista här var mest framfusig så det var svårt att få någon bild på dom andra. Den grå skall dom behålla och dom andra är tingade.

  // Ing-Marie

Postat 2018-09-17 16:42 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Äntligen var det läge för en tidig morgontur

Dimmig morgon med glitter, det var längesedan det inföll på en ledig dag. Tack vare mitt letande efter blåhaken så fann jag nya ängar där många av dessa bilder är fotade. Mängder med nät ser man i fukten, sånt som man inte har en aning om att det finns där en helt vanlig dag.

Här är det inte så "illa" som det ser ut, löven är fortfarande rätt gröna, detta var en nedfallen björk som är på väg att avsluta sitt liv.

Mera nät

Såg inte vad det var förrän jag fick upp den på skärmen. Klart blåhaken skall vara med när jag var på dennes rastplats.

Liten fight mellan blåhake och stenskvätta. ( säger dom som vet ) 

Farligt vacker

Avslutar med lite höstfärger, ormbunkarna börjar glöda nu.

 Synd att man måste klicka på en bild i taget för att förstora. Dom har visst slarvat bort pilarna som man vanligtvis bläddrar med.

// Ing-Marie

Postat 2018-09-11 20:09 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Smått o gott från Hjälstaviken

I mitt förra inlägg så var det ju bara bilder på ägretthägrarna.

https://www.fotosidan.se/blogs/imse59/agretthagern-som-visade-sig-fran-sin.htm 

Men det fanns ju även annat att fota.

" Dom säger ju att det skall finnas fisk här, men var sjuttsiken är dom någonstans ? "

Svalorna jagade på lågt vatten

Fisket fortsätter

Abstrakta tranor

Lena på väg upp vid Parnassen

Vackert kvällsljus vid fågeltornet lördag kväll. Mängder med vitkindade gäss

Nyckelpigan ( såg den först när den kom upp  på skärmen )

Så kom då den underbara söndagsmorgonen. Bilden fotad utanför våra rum på slottet.

Vi fick bråttom ner till spången. Solen orkade inte riktigt igenom den tjocka dimman.

Fuskbygge, men några små fångster dög det visst till.

Hägrarna flög både hit o dit

Brushanar tror jag 

Ensam i dimman

Skarv

" Varför står ni så här ? "

Det blev ju mycket bilder på ägretten så då måste man testa lite. Här i silver efex.

Vy från gömslet

Svalan

Det var mängder med tofsvipor i farten

Den här ägretten var nästan på väg in i gömslet

Örn i sikte, då blir det så här

Skedand

Här var det spegelblankt

Vid nästa besök så hoppas vi att skäggmesarna är på hugget

   // Ing-Marie

Postat 2018-09-07 20:24 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ägretthägern som visade sig från sin bästa sida

Nu har vi varit till vårt "andra hem" i två dygn. Kan nästan säga så om våra stammisrum på Ekolsunds slott. Har helt tappat räkningen på hur många ggr. vi varit där nu. Det är alltså Hjälstaviken som HÄGRAR, i ordets rätta bemärkelse denna gång. Viken brukar alltid leverera, så även denna gång. Men det startade trögt, regn på fredagen då vi kom ner men vi gick den långa spången ut till gömslet så vi fick tak över huvudet. Rätt lugnt med fåglar men bilderna blev förvånansvärt bra i det ljuset. 

Lördag morgon gick vi upp före solen, dom hade lovat dimma och sol. Men så besvikna vi blev, varken dimma el sol men dagen blev bra i alla fall.

Söndag morgon var det verkligen dimma, så tjock att solen bara orkade sig igenom korta stunder. Men så härlig mystik med detta väder. Sikten var kort då vi åter begav oss ner till spången. Satte oss i gömslet, vindstilla, helt underbart och spännande att bara få njuta av lugnet där. Vi hade ju önskat att få några bilder på ägretthägrarna som har varit där i några dagar nu. Hade ju bara fått några långskott på dom tidigare. Så gissa om vi blev lyckliga när den plötsligt stod där i dimman. Lite bråk med gråhägrarna emellanåt. Vilket vi gillade då det blev en hel del rörelsebilder. Den återkom flera ggr. under förmiddagen och gömslet fylldes på med folk så det smattrade på rätt bra där inne. 

Det blev massor med bilder från dessa dagar men börjar med att enbart visa lite bilder på hägrarna. 

Det var lite svårredigerat, man vill ju inte ta bort den dimmiga "hinnan" för mycket. Och ljuset var väldigt olika från bild till bild. Men det får duga så här :-) 

//  Ing-Marie

Postat 2018-09-03 11:06 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Man behöver inte gå över ån efter vatten

I lördags ringde klockan 4.00, vi skulle iväg till ett rätt säkert ställe för att äntligen få se och förhoppningsvis få någon bild på blåhaken. ( När vi var vid Flatruet i somras så fick vi ju aldrig se den.) Vi skulle vara där innan solen gick upp, det var störst chans då sade dom som har koll........ Pyttsan, inte såg vi någon blåhake. Efter ca två timmar i snålblåst gav vi upp, kallt var det också. Är det så här det känns att frysa, så länge sedan nu. Ha, den jobbiga värmen har nästan nyss försvunnit och nu gnäller man över att det är kallt. Men är man "beroende" av vädret i.o.m. sin hobby så måste man ju få gnälla lite :-) 

Aningen besvikna åkte vi därifrån.

I söndag em. åkte jag till golfbanan hemma i stan, någon hade obsat två blåhakar där. Men ni vet väl hur stor en golfbana är och det kändes som att leta en nål i höstack. Men jag åkte mest dit för att titta på gulärlorna ( intalade jag mig ) som det verkligen vimlade av där. Efter en skaplig promenad så zoomar jag in en fågel på en gren, ser något blått, var det verkligen blått ? eller inbillade jag mig ? På med läsglasen, jaa, det var en blåhake !  Bilden var bara sudd men att den var blå det såg jag. Stannade där ett bra tag och det blev en hel del bilder. Det var minst två, en rätt så blå men den var rätt skygg så det blev inte många bilder på den. Men årsungen såg jag flera gånger men den har ju inte mycket till blått på sitt bröst. Tyvärr så ville dom inte så gärna visa sina vackra bröst utan vände mest rumpan till. Men vad gjorde det, jag har i alla fall fått se denna vackra fågel !

I går blev det ännu en sväng dit, Lena K. ville ju också se dom så det var bara att hoppas på att dom var kvar, och det var dom. 4 timmar stod vi där och trodde det gått ca två. Tiden går fort när man har kul :-) Så det blev ännu ett gäng bilder, ingen "drömbild" denna gång heller men nöjda var vi nog ändå. Det gäller att passa på, dom är ju bara på en snabb genomresa. 

Så här kommer bilder från dagarna två. 

Dom sprang ofta omkring på marken

Fotade myggen. Såg fågeln först när jag fick upp bilden på skärmen

Dessa grenar, alltid skall dom vara i vägen.

Här fick den sällskap av en liten sångare.

Arga leken 

Gott om mat 

Klicka upp bilderna för bästa format.

( PS. Lena var dit i dag och då var dom inte kvar, inte vad hon såg i alla fall  ) 

Första inlägget sedan förändringen av bloggsidan, aningen krångligt men det kanske blir lättare när man gjort det några ggr.

  // Ing-Marie

  

Postat 2018-08-28 20:13 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 127 Nästa