DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Bakslag

I måndags blev det ett bakslag, det kom en hel del snö på em. De här stackarna blev nog minst lika besviken som vi människor.

Men på tisdagen så kom den första rödhaken på besök, då kändes det genast lite bättre.

Massor med bofinkar och koltrastar kom det också, mest hanar, har bara sett en hona, så nu får dom det jobbigt. Den enes sång överröstar den andre.

Och skatan är med överallt som vanligt

Satt på altanen och fotade svansarna när jag hörde någon bakom knuten, trodde det var en granne men det var bocken som kom för att kolla läget. 

Så här ser det ut i trädet när frukten är slut.

Det hjälpte inte att jag sade åt dom på skarpen att nu får ni inte vara med i nån mer blogg, det har jag lovat läsarna. Men envisa och bråkiga som dom är så smög dom sig in i alla fall ! 

  // Ing-Marie

 

Postat 2018-04-14 12:14 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Första för i år och troligtvis det sista för säsongen.

Äntligen var det dags att testa lite norrskensfoto, det har varit dåligt med tillfällen tidigare i år. Men i veckan så bestämde jag mig för att göra ett försök då det var stjärnklart. Visst blev det lite grönt men när klockan blev 23.30 gav jag upp även om det fanns en chans att det skulle bli starkare senare. Men har man en klocka som ringer 5.30 på morgonen så kan man ju inte stanna ute hur länge som helst.

Tycker det är svårt att få till det bra, men får väl skylla på att det är för få övningstillfällen. 

Trevlig helg !

  // Ing-Marie

Postat 2018-04-13 18:27 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

"Livet på en pinne" Ett sista inlägg.....

......med sidensvansar.

Det har ju blivit en del bloggar och bilder på dessa nu. Men i helgen var det rena rama invasionen här, tror det var slutrycket innan avfärd norrut. Och då går det ju inte att låta bli att gå ut med kameran. Blev nästan lite stressad ibland. Tittade jag ut och frukten var slut så satt dom där på kala pinnar och nästan psykade mig. Så det var bara att fylla på mest hela tiden. Så nu kommer det en hel radda bilder från helgen. Kanske lite tjatigt men svårt att välja därför blev det så många.

Ingen text mer så vill ni kan ni förstora på en gång :-) 

Sista bilden visar att "skall det in skall det ut" 

  // Ing-Marie 

Postat 2018-04-10 20:05 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Kvällsljus

Kort o gott: Änder, långa tider, kvällsljus, abstrakt

Go´kväll !

Postat 2018-04-07 23:00 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Långfredag

Äntligen kom jag iväg i skaplig tid på en lite längre fototur. Det var en kylig men vacker morgon. Hade siktet inställt på Begby, för där är det så lämpligt att få lite frukost hos brorsan. Det var en kylig men vacker morgon. En bit på väg i skogen så flög en uggla upp framför bilen ,men den försvann lika fort som den kom ( tidigare i veckan så hade jag kanonläge på en slaguggla som också flög upp framför bilen, jag kunde svänga av och den satte sig perfekt på en gren, perfekt ljus i eftermiddagssolen, inga grenar i vägen. Men innan jag fått tag i kameran som låg i en påse, för jag var ju egentligen inte ute för att fota så hade den dragit. Men sånt är livet.

Vid Oslättfors hade sångsvanarna anlänt, de hade lite svårt med take off på den hala isen.

En av skogsvägarna upp dit har jag aldrig åkt, men tog den vägen nu för där skulle det finnas ugglor vid ett kalhygge. När jag kom fram dit så stod två bilar parkerade där, men såg inga människor. Förstod att dom gått en bit för att se ugglorna. Men jag har inte så mycket tålamod så jag fortsatte min färd. ( fick i dag svar på vem en av besökarna där var när jag lästa Fredriks blogg :-) ) 

Blev lite hästbilder hos brorsan.

Sedan på hemvägen så blev det ett stopp då jag fick syn på de förta tranorna och en massa gäss, men tranorna har jag ju redan visat i förra bloggen. 

Avslutar med lite bilder hemifrån från veckan som varit.

Fjällvråken håller fortfarande till i sitt favoritträd, ständigt retad av kråkorna.

Hacke som lipar

Sidensvansarna kommer ibland men inte alls lika ofta som tidigare.

Och så avslutar vi med de små nyfikna lammen.

Ha de gott !

  //  Ing-Marie

Postat 2018-04-01 20:18 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 121 Nästa