DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

minimalism på skridskobanan

Tog en sväng ut till Storsjön i dag. Gillar att fota skridskoåkarna där. Det var mycket folk i farten, vilket kanske inte syns i mina bilder. Jag ville ha det så minimalistiskt som möjligt.  Men detta är lång ifrån parkeringen och startpunkten så åkarna är ganska spridda. 

Vid badet där parkeringen är så var tallarna vackra av snö på ena sidan av stammen så då blev det några dragare där. 

Som vanligt bör dom förstoras. Hoppas jag fått bort dom flesta sensorfläckarna, dom är många nu.

Det blev naturligtvis en massa fågelfoto hemmavid i dag också. Kanske kommer en blogg om det också om jag nu inte tråkar ut er .

Go´kväll ! 

  //  Ing-Marie 

Postat 2018-01-20 19:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kan ju inte låta bli...

.... att fota dom när dom kommer.

Det ljusnar så nu hinner jag ut och fylla på mat innan det blir mörkt på em. I dag när jag kom ut på altanen och stod och delade äpplen till koltrastarna ( och rådjuren ) då hör jag det bekanta drillandet. Stjärtmesarna är här, letar efter sin mat som jag inte hunnit ut med. Dom irrar runt i en väldig fart och hittar väl lite spår efter fettet jag satte ut i går. 

Hade kameran på bordet så det blev några bilder, men det är en sekundjakt, dom stannar inte länge. Men har man en D500 så går det fort att få ett gäng bilder :-) 

Så det blev några "vardagliga" bilder, svårt att få till något annorlunda och spännande med dessa fåglar, men jag får väl vara glad åt att dom vill besöka mig.

" Var har du maten då ? "

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2018-01-17 16:16 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Grått och gult

När jag var ut och spanade efter fjällvråken i går igen så var alla gulsparvar ute i åkern. Mitt i så det gick inte att närma sig dom. Och lite svårt att få fokus,  ( hade 70-200 på ) men tycker det blev lite roliga bilder. 

Här sitter vråken på sin topp och dom retsamma kråkorna i de andra träden 

Märkte att det ofta var just kråkan som skrämde iväg vråken

( Den här bilden är fotad från bilen )

Rådjuren håller ofta till där på åkrarna.

Och här var det lite känsla av Hitchcocks fåglarna.

Bilderna bör nog förstoras 

// Ing-Marie

Postat 2018-01-14 12:51 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Mera vintebilder

Den vackra snön ligger kvar på träden tack vare att det är vindstilla. Trots den grå himlen så lyser den upp landskapet.

Ledig fredag, skjutsade in sambon till sjukhuset, passade på att ta en tur med kameran i Boulognerskogen ( som ligger mitt emot sjukhuset ) under tiden. Det blev lite fokus ( eller inte ;-) ) på änderna.

Strömstaren såg jag först på håll men på väg tillbaka så såg jag den väldigt nära en av broarna jag passerade. Totalt orädd så då fick det bli några närbilder på den.

Tog vägen över Forsbacka hem.

Hem med sambon, sen tog jag en sväng för att titta om fjällvråken var kvar. Det var den, satt alldeles bredvid vägen. Tog en bild genom rutan, den fick bli svartvit för det blev en knepig nyans i bilden. Smög mig ut, då stack den, men hann få några bilder i alla fall. Knepigt ljus där också så det var svårt att redigera, men dom får duga här :-) 

Det såg lite kul ut då den flög i motsatt håll som alla kajor.

Hemma igen så blev det en bild på en av mina bofinkar som tydligen inte orkade flytta till varmare länder i år.

Jag är ingen hejare på att känna igen de olika fågellätena, men en som jag verkligen kan är stjärtmesarnas. Hör direkt när dom är på ingång, och tur är väl det, skulle nog aldrig hinna se dom annars nu när det är vitt på grenarna.

   //  Ing-Marie

Postat 2018-01-13 11:31 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Man hinner en hel del på ett par timmar om man sätter fart

I morse var det motigt att åka till jobbet. Ovanligt vackert ute, snöpuder låg som sammet i landskapet. Lite grått men väldigt spännande. Satte fart på jobbet så jag  hann iväg ut en sväng innan det blev för mörkt.

Då jag stannade för att fota en lada så kom en fjällvråk flygandes, snacka om bonus. Den har jag ingen bild på tidigare vad jag kan minnas.

Sen blev det några stopp vid Storsjön på lite olika ställen. 

Det blev mycket olika ljus beroende på vart man vände kameran åt för håll. 

Dom som sitter i toppen på bilden ovan

Ser ni vråken

Kråkan, vråken och ett gäng gulsparvar

Go´kväll !

//  Ing-Marie 

Postat 2018-01-11 22:21 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 3 ... 116 Nästa