DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det hade jag ingen aning om

Dom första åren jag började fotografera så var det nästan bara makro.  Då upptäckte man ju väldigt mycket i den lilla världen, framförallt alla larver och småkryp som man inte hade en aning om att dom fanns. Men jag har aldrig sett denna snygging. Var ju bara tvungen att gå in efter makrot när jag såg denna lilla blå vackra i rabatten. Så liten, ca 1½ cm. det blev många bilder på den. Käkade bladlöss gjorde den också. Googlade på blå larv, inget napp så jag var ju bara tvungen att fråga dom som vet. Gissa om jag blev förvånad när jag fick reda på att den skulle bli en nyckelpiga när den blir stor. Blev nog mest förvånad över att jag aldrig sett den tidigare. 

Man lär sig något varje dag.

  // Ing-Marie

Postat 2022-07-02 00:09 | Läst 223 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag har lurat er, och mig själv

I min senaste blogg blogg för ca två veckor sedan så skrev jag att jag fotat jordugglor. Men sen kom funderingarna och jag glömde bort att kolla om det verkligen var det, men nu har jag fått reda på att det var hornugglor. ( dom har ju "hornen" bakåt när dom flyger ) Kändes faktiskt lite roligare då jag inte sett några tidigare, vilket jag däremot gjort med jordugglan.

Bara så ni vet :-) 

    // Ing-Marie

Postat 2022-07-01 23:25 | Läst 221 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Från Säterdalen till Hjälstaviken

Vill ni se mingelbilder från utställningen i Säterdalen så har ni kommit fel. Dom tog jag med mobilen och det är inte mycket att visa upp här. Så det blir endast några bilder på en ung sädesärla som Lena H och jag stod och spanade på. Den var på upptäcktsfärd för att undersöka vad som var ätbart och inte. Dun var tydligen ingen höjdare.

Jag såg en forsärla flög förbi, vi gick och spanade efter den men såg den inte. Men här är beviset att den fanns Lena, på ett långskott på den lilla ungen så visar den sig i bakgrunden, vilket jag inte såg vid fototillfället.

Årets besök var lite "lugnare" än vanligt, jag åkte bara dit över dagen eftersom det bara var en dag. Annars brukar jag sova över hos en kompis där. Inte så mycket besökare då det var nationaldagsfirande på ett annat ställe. 

Några dagar senare, på torsdagen var det dags för årets första besök vid Hjälstaviken, det blev också lugnare än vanligt. Sambon var med och vi övernattade på slottet för att ta två flugor i en smäll. Besök på spången på em, en tur bort till tornet på kvällen. Dagen efter bar det iväg till Kungsängen för att fira sambons barnbarn som tog studenten. På fredagsmorgon vräkte regnet ner så det blev inget mer besök nere vid viken. Men som tur var så lättade det strax innan studenterna skulle springa ut. 

Eftermiddagsturen på spången gav inte mycket, det brukar ju alltid vara som lugnast den tiden och det var väldigt varmt. Hörde massor av olika sångare där inne i vassen men ingen ville visa sig. Någon tärna fastnade på bild. 

Svärdsliljorna lyste i stora gula fält 

Vet inte vad detta är ? 

och kossorna var nästan uppe på spången.

Jobbiga insekter

Några bilder i grönskan runt slottet

Kom aldrig fram till fågeltornet på kvällen. Sambon ville stanna och kolla runt lite vid Stall Djuse. Och då händer detta. Var inte alls beredd då en jorduggla kommer flygandes framför mig, missade vid första försöket då den var rätt nära mig men fick en halvskaplig träff vid nästa skott. Får väl vara glad att det var dom inställningar som det var på kameran så det i alla fall syns vad det är.

Sen blev jag stående där under lång tid för jag trodde dom skulle komma tillbaka, men jag fick nöja mig med att spana på dom ( det var två st ) på håll där dom jagade över åkrarna.

Fredag kväll på väg hem blev det ett stopp i Gysinge för att sträcka på benen. Mamma knipa stod på en sten och kollade på sina små telningar som hade kul i vattnet.

 // Ing-Marie

Postat 2022-06-12 20:25 | Läst 280 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Flower power

Har inte fullt så bråttom ut att fota vårblommor nu som jag hade i början av mitt fotograferande. Dels för att det finns massor av dom i gamla mappar och så har vi det där med bekvämligheten. Nu åker jag bara iväg om jag verkligen känner för det. Så det blev några sista minutenbilder på sipporna. 

I veckan blev det besök hos dom vackra skogsstjärnorna, en favorit. Första kvällen var det rätt kyligt och jag såg inte en enda mygg. Så i går gjorde jag ett till besök. Men då hade det regnat en hel del så det vimlade av dom där ettriga sakerna. Så det blev inte många bilder förrän jag var tvungen att ge upp. Kanske lika bra det, för vad skall man ha alla bilder till och kan man inte njuta av situationen så är det väl ingen ide att stanna. 

Några skogsvioler fick också vara med på bild.

Men gillar ju verkligen dom här stjärnorna, så kanske kan det bli flera besök, dom växer ju bara runt knuten.

Go kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2022-06-02 22:59 | Läst 399 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Måzart is back

Måzart is back !
Han har varit med i en hel del bloggar tidigare men kortfattat så ligger det till så här:
2016 kom ett måspar hit på baksidan varje dag under flera veckor, likaså 2017 kom dom båda. Men 2018 var det bara den ena som kom på besök. Han fick namnet Måzart. Han ställer sig på ytterkanten av garaget så vi skall se honom även om vi sitter inomhus. Han får lite mat, sen dricker och badar han i fågelbadet innan han drar iväg. 2019 och 2020 återkom han som vanligt.
Förra året saknade vi honom, väntade länge på att han skulle dyka upp men han kom inte. Vi tänkte att något måste ha hänt honom.
Så gissa om jag blev blev förvånad när jag kom hem från Lofsdalen i söndags och det första jag får se är att Måzart åter stod på garagetaket. Att man kan bli så glad över att se en mås, men det är ju lite speciellt när man blir kompisar. Bilderna är från en kväll i veckan, men kan nog tro att han får ställa upp som modell flera gånger.  ( kanske var det Coronarestriktioner som ställde till det för honom förra året, han kanske inte kom in i landet  :-) 
Han har kommit flera gånger varje dag denna vecka, tror han bor på taket på förskolan en bit bort.
 
Gokväll !     // Ing-Marie
Postat 2022-05-21 20:56 | Läst 353 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 160 Nästa