DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Plötsligt händer det !

Att den här lata semesterfiraren kommer sig för att  gå upp i tid och dra iväg med kameran. ( iof har det inte varit så många lämpliga tillfällen heller om man nu vill ha det väder jag var ute efter ) Det skedde alltså i går, sista helgen innan jobbet väntar igen. Men bättre sent än aldrig. Och det var ett bra val av dag, dimma och vindstilla på morgonen.

Drog mot Högbo. Tack vare att jag var lite sen så kom solen upp redan på vägen dig. Lite lämpligt bakom granen så det var bara att stanna och föreviga detta.

Det har varit ovanligt mycket folk som rört sig i det vackra Högbo i år så det var skönt att strosa omkring där ganska ensam förutom några tidiga morgonhurtbullar.

Sädesärlan, ni ser den väl ? 

Har knappt sett någon forsärla där tidigare men i går satt den så fint och njöt av det tidiga morgonljuset. Jag smög mig bakom några buskar för att få lite "annorlunda" bilder. Fick under exponera en hel del. 

Hade bestämt mig för att handla på Maxi på vägen hem, dom öppnar kl 7. Visste inte riktigt vad jag skulle sysselsätta mig med den sista timmen. Men så plötsligt får jag syn på något i vattnet där borta på långt håll. Funderade först om det bara var en and men det såg lite annorlunda ut. Hann få en bild som jag kunde förstora och såg då att det var en bäver ! Kul, någon sån har jag aldrig sett där tidigare så det är nog rätt ovanligt. Jag kunde följa den när den sam fram och tillbaka efter ån. När den kom för nära så dök den men jag kunde oftast lista ut vart den tog vägen då vattnet var så lugnt så jag såg vart det rörde sig lite. 

Det blev en bra tur och det var skönt att slänga sig i hammocken efter en frukost med nybakat från Ica :-) 

// Ing-Marie

Postat 2020-08-02 17:44 | Läst 232 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En salig blandning....

....bilder. 

Det har inte blivit så många fotoutflykter i sommar. Inte en enda morgon har jag pallrat mig upp ( förutom vid mossen ) för att fånga det vackra morgonljuset. Men lite blandade bilder har det blivit vid enstaka tillfällen de senaste veckorna.

Blommor

Kvällssol

Dammade av makrot häromdagen, det hör ju till att man måste föreviga den vackra lilla grässtjärnan varje år.

Inte så mycket fågelfoto hemmavid då jag plockat bort matningen men köpte nya holkar, flugsnapparna flyttade in i den ena. 

Herr....

 

.....och Fru.

Ganska exakt ett år sedan jag såg en steglits på tomten, dom känner visst på sig när bergsklinten blommat över, då kommer dom för att käka fröna.

Dom små kniporna kom aldrig med i bloggarna från mossen så dom får hänga på här. 

Nora med sin kusin Ellie och ponnyn Fanny som hon fick när hon fyllde 8 år. ( Hon tjänar även som sällskapsdam till travarna ) Dom hade just fått nya jackor av mig därför hänger det presentsnören runt halsen på dom.

Lade ju in en lite annorlunda bröllopsbild i en tidigare blogg. Den får hänga med igen.

Men naturligtvis blev det ett helt gäng seriösare bilder tagna. Bröllopsfoto är inget jag tar åt mig i vanliga fall men här fotar jag åt min kompis, vars son gifte sig.

Såna här småttingar springer det alldeles får mycket av på parkeringarna på stan. Undrar hur många som hamnar under en bil

En liten blåvinge.

Gråsparvunge tränar att gå på lina

Nora gillar att bli fotad, till min glädje.

Gokväll ! 

 // Ing-Marie

Postat 2020-07-28 23:35 | Läst 240 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Knuthöjdsmossen del 2

Dags för lite fler bilder från mossen, de första innehöll ju nästan bara smålom i det guldgula ljuset. Kan ses här.

https://www.fotosidan.se/blogs/imse59/smalom-knuthojdsmossen.htm    

Mystiken pärla, man känner lugnet när man vandrar ut på spången. 

Natten börjar så sakta övergå till dag och lomen sträcker på sig för att strax flyga iväg till "fiskesjön" långt där borta för att fånga lite mat till dom små ( en av dom utanför bild ) 

Lägger in tre svartvita också, även om det kan kännas som en förolämpning mot det guldgula ljuset, men jag gillar det även så här.

Det går undan när dom drar iväg, plötsligt är dom utanför bild :-) 

Här ligger två andra ungar och vilar med mor el far.

En närgången kricka

Måste ju variera utsnitten lite.

Liten i väntan på mat

Knipa i kvällen sista ljus.

Mörkret kommer

Det blir kväller även på mossen men föräldrar flyger vidare för att fånga sin mat.

Detta har blivit ett favoritställe för mig, längtar redan tillbaka.

// Ing-Marie

Postat 2020-07-24 22:21 | Läst 298 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Smålom Knuthöjdsmossen

Då har jag äntligen redigerat bilderna från mossen. ( efter mycket strul med datorn, som fortfarande lever sitt eget liv efter två besök, sammanlagt 7 veckor hos HP support. Behåller den under semestern sen får den åka iväg igen ) 

I år var det nog mitt sjätte besök vid mossen. Ibland får man det där vädret man drömmer om och ibland inte. Spänningen är stor när man vandrar ut på mossen. I år verkade det bli perfekt, lite lagom kyligt och så lite sol på det.

 

Det blev många bilder, visar ett gäng i denna blogg. Bortsett från den första bilden som är fotad kl 3.45 så är alla övriga bilder fotade inom 17 min mellan 4.30 - 4.47 .

När man får se hur ljuset kommer krypandes mellan stammarna så önskar man ju att någon fågel kommer simmandes  där solen träffar vattenytan.

Och i år hände det !

Det var flera smålomar i den här pölen så en del bråk uppstod ( till min stora glädje :-) ) 

Men det var lite svårt att se vad som verkligen hände då det rätt starkt motljus stundtals. Men det var bara att låta kameran gå varm, ljuset förändras bara man flyttar sökaren en liten bit så det blir lite olika nyanser på bilderna.

Lugnt en liten stund

Sen var det dag för lite fight igen.

Det var den stunden det, kommer kanske en till blogg på övriga bilder framöver.

Skall kanske tillägga att vi bokade boende på Herrgården i Hällefors ca 4 veckor innan, så med tanke på det så hade vi verkligen fullträff med vädret.

  // Ing-Marie

Postat 2020-07-20 13:36 | Läst 471 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Se så vackert jag kan posera.......

..........jag står på ett ben nu och så har jag ner näbben mot bröstet,  blir det bra så ?

Jag fotade bröllop i går, har väl aldrig kallat mig fågelfotograf, men kanske får börja göra det nu :-) 

  // Ing-Marie

Postat 2020-07-19 18:52 | Läst 360 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 144 Nästa