DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Renar både här o där. Lofsdalen och Flatruet

Har varit på fjällsemester med Lena K. Det blev mest Renar på minneskortet, dom var både här och där och då kan man ju inte låta bli att fota dom. 

I Lofsdalen där vi bodde var det två renar som traskade runt bland stugorna. Dom gillade visst altaner, såg dom ligga på flera olika ställen. Varför kan man ju fråga sig. Vet att några var lite less på dom då dom smutsade ner en del ibland. Men jag tyckte det mest var underhållande att kunna sitta på altanen och titta på dom på så nära håll.

Åkte till Flatruet ett dygn, övernattade på vandrarhemmet i Mittådalen för att få kvälls och morgonljus.

Där var det också mycket Renar. Många mammor med sina kalvar.

Det var väldigt torrt men som tur var så fanns det en del vattenfyllda pölar så dom hade något att  dricka

Mamma var är du ? 

Det blev väl även en del fågelbilder, men vi var lite besvikna över att vi inte fick se blåhaken. Huvudsaken är att vi hade härliga dagar, även om det var aningen varmt men man börjar vänja sig med det nu också.

  // Ing-Marie

Postat 2018-07-14 21:55 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Otraditionella fågelbilder

När jag läst artikeln här på förstasidan så kom jag på att jag kan ju leta upp några av mina sk. otraditionella bilder som jag har samlat på mig. Detta är en bråkdel av dom. 

De flesta är medvetet fotade för att bli lite annorlunda, men en del har kommit till av "misstag". Jag tycker det är kul att få vackra artbilder på fåglarna, men när man har tillräckligt med det då vill man gå nästa steg för att man inte skall tröttna. Och det som är givande att det är ofta svårare att få till en "konstig" bild än en fin. ( om om vi nu bortser från dom allra skyggaste och ovanligaste  fåglarna )

Det lättaste att få till något bra är när ljuset är som bäst.

Så här kommer en radda bilder, det smög in några ekorrar och en liten björn också :-) 

Några har säkert varit visade här förr.

Ha en bra dag ! 

  //  Ing-Marie

Postat 2018-06-30 10:08 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Händelserik natt i kojan

 

Det var åter dags för ett besök hos Wildnordicsweden i Kungsberg för att spana på björnar. Och dom levererade som vanligt. Tror vi såg 5 olika björnar vid många olika tillfällen, tappade faktiskt räkningen. Dom kommer väldigt nära kojan ibland så det är tur att man har zoom så man kan zooma ut om det behövs.

Förra året jag var där så regnade det nästan hela natten. Nu har vi knappt haft en droppe regn de senaste veckorna men just när vi kom fram till Kungsberg så började det regna. Ok, det blir rätt fräscha färger i regn men nackdelen är att det blir så mörkt där i skogen men det är bara att skruva upp isot. Har också sett att björnarna ser mindre ut när dom är våta, så dom såg inte speciellt skräckinjagande ut. Bara söta och blöta.

Vi skulle få hämtning kl 8 på morgonen, men 7.30 kom den sista björnen så det var bara att messa och tala om att dom fick vänta med att komma och möta oss. Men till slut så gick den iväg så vi kunde lämna gömslet. 

En björn hade tydligen gått samma väg som oss mot bilen, alldeles färska spår.

Visar här en radda bilder från vår spännande natt.

( Klicka upp bilderna för bättre format på de stående bilderna )

  //  Ing-Marie

Postat 2018-06-19 23:23 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det finns en äng.

I fredags fick mamma somna in efter några jobbiga veckor. Det känns sorgligt, tufft, men också skönt att hon har fått ro nu.

Tror hon var runt 15 år här.

Glad att jag har fina bilder på henne från hennes 90-årsdag i februari i år.

Dikten har pappa skrivit.

Nu känns det skönt att jag skall åka iväg ut i skogen på ett litet äventyr med kompisar i kväll så man får skingra tankarna lite.

  // Ing-Marie

Postat 2018-06-17 09:11 | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

Fullt av liv på kyrkogården

Fåglarna trivs där. Det finns massor med stora lövträd, skugga och så vattnar dom så gräset är fuktigt som gynnar maskarna som så många nu vill åt. Åkte dit i går strax innan solen försvann bakom kyrkan. Gillar när kvällsljuset lyser i bakgrunden. 

Nu blev det dom vanligaste som fastnade på bild, sädesärlor, flugsnappare och björktrast. Men såg även steglitser och stenknäck men dom ville inte vara med på bild.

Så här kommer en radda. 

Börjar med den enda blombilden, jätteboll med penséer bakom lite solreflexer.

Go´kväll ! 

 // Ing-Marie 

Postat 2018-06-13 21:37 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 3 ... 124 Nästa