DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blått, blått, vårtecken och några som inte passar in i titeln

Blåsippor, det är väl en efterlängtad blomma. I år tror jag inte vi var så långt efter den södra delen av Sverige.

Hade turen att vara kompledig i måndags när det nästan var sommarvärme här för en dag. Det blev många timmars utomhusvistelse med lite stopp på olika ställen.

Stannade till vid en åkerpöl och tittade på ett gäng svanar, då kommer några flera inflygandes och landar där. Häftigt att se hur dom betedde sig, en av dom som redan fanns där verkade bli så lycklig när dom kom. Den flög emot dom och dom flaxade med vingarna mot varandra och sedan stod dom och kelade länge med varandra. Var det ett kärt återseende tro ?

Första fjärilen måste ju förevigas

Och här kommer den som egentligen inte är något vårtecken, det var säkert någon av deras sista dagar i detta vatten. Kanske ropar den på sin partner att det är dags att dra vidare.

Och så ett gäng blått som verkar gott för de små bevingade

  Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-03-31 22:32 | Läst 2696 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Veckan som var

Ännu en vecka har gått, nu är det så härlig tid så man vet inte riktigt vart man skall vara. Men man får försöka njuta så mycket som möjligt.

Sidensvansarna kommer fortfarande på besök ibland, det är väl enkelt när man är hungrig för här finns det för det mesta äpplen. Mätta o belåtna sätter dom sig i tallen för att smälta maten.

Men ibland är det riktigt förnedrande. " Äpplena slut ! Skall man verkligen sjunka så lågt att man skall behöva gå i komposten och leta mat ! "

Så där ja ! Ordningen återställd.

På åkrarna samlas nu svanar, gäss och rådjur. Även tofsviporna är i farten

Bara några svanar på bild blir inte så roliga. Roade mig med lite dubbelexponeringar på dom. Men det är inte så lätt, får nog träna mer på det. Men här är i alla fall en bild, som även fick sig en släng i silver Efex

Inte för att jag har full koll på mina fågelkryss, vet inte riktigt vad jag har och inte har fotat. Men att detta var något nytt det är jag säker på. Mindre hackspett fick jag på bild häromdagen.

I går tog jag en omväg mot Gysinge men där blev det inte så mycket fotat, en massa fiskare i forsen och "störde" fågellivet. ;-) 

Stannade till vid Storsjön på vägen dit. 

Här blir det nog en del bråk snart, 14 st. storskrakshanar skall slåss om den enda honan som var där.

Åker man till Gysinge den här tiden så måste man ju kolla efter blåsippor. Jo då, dom visade sig lite försiktigt.

Pollen, vackert men ett gissel för många.

Väljer man att rasta långt från min trädgård så får man nöja sig med att äta frön från kottar.

" Har aldrig förstått varför alla skall trängas vid Hornborgasjön, här har vi det lugnt o skönt, gumman och jag "

En vän från Norrland var lite avundsjuk på mig som redan har så många vårtecken. Jag tycker dom skall flytta söderut, fina billiga bostäder som är till salu finns här.

Satte mig ute vid matningen när jag kom hem, lika glad varje dag jag ser att stjärtmesarna fortfarande kommer.

" Är väl rätt söt jag också "

Och den lite svårfångade skatan får avsluta detta.

Kort dag i dag, men man får väl trösta sig med dom ljusare kvällarna som blir.

  //   Ing-Marie

Postat 2017-03-26 16:01 | Läst 2073 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

HagHelgas

Så blev det av, besöket vid Haghelgas bäck. Har inte varit dit på länge då det varit dålig fart med vatten. I lördag fick jag ett meddelande från en vän som går där med sina hundar att nu var det full fart och en del is. Jag hade egentligen inte tid i går då jag skulle bort senare på dagen, men kunde inte hålla mig så jag tog mig tid till en sväng på förmiddagen.

Alltid spännande att komma dit och se iformationer och hur vattnet och ljuset beter sig. Har "som vanligt" inte hunnit gå igenom allt men här kommer några bilder.

( Bör förstoras )

Go kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2017-03-20 22:31 | Läst 2573 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lite blandat från hemmaplan

Här kommen en blandning bilder från de senaste veckorna. Det blir inga stora utsvävningar så alla bilder är fotade på tomten. Utom den första blåsippan för i år, dom har jag tyvärr inte här. 

Men ljuset kommer i en rasande fart så snart hinner man med en sväng ut efter jobbet.

Go´kväll !

  // Ing-Marie

Postat 2017-03-18 20:03 | Läst 2318 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Mr Cool - "livet på en pinne"

Nu vet jag ju inte om det är en "Mr" men tyckte det var ett passande namn. Efter att ha haft hela gänget här ett par dagar så blev denna kvar, verkar väldigt kär i sin pinne. Sitter mest och filosoferar, tar en tugga frukt lite då och då.

Emellanåt så kör den små gympapass.

Tyvärr lite dålig stil ibland, gör behoven mitt i maten.

Vissa stunder sätter den sig i tallen, kanske för att få lite bättre uppsikt över kompisarna som tydligen tröttnat på äpplen.

De föredrar numera enbär och far omkring i alla enbärsbuskar här bakom.

Den har koll på mig när jag närmar mig med kameran, men ser mig inte som någon farlig typ.

I dag skulle jag egentligen röja lite på altanen som det samlas en del skräp på under vinterhalvåret. Men blev lite stressad ( på ett positivt sätt ) När jag gick ut så satt Stjärtmesen i granen. Ner och fotade tills den stack. Upp igen, mesarna tillbaka, ner igen. Till slut så struntade jag i städningen, hämtade en stol och satte mig nere vid granen och fotade. Och där har jag väl suttit än om det inte blivit mörkt 😊

Alla bilder fotade med  mitt 80-400 i dag och svansbilderna är fotade genom en enbuske som ger lite blurr.  Bilderna blir så mycket bättre om dom klickas upp.

I dag skall jag nog inte ta kameran med mig ut..............men det är ju inget som är skrivit i sten förstås !

Ha, tittade just ut, solen som inte skulle dyka upp visar sig, koltrasten trippar under granen, Mr Cool sitter och äter frukost, skatorna bygger på sitt bo i den jättestora enen längre bort och småfåglarna dansar runt. Tror jag får svika mitt "löfte" :-) 

Ha n skön söndag !

  //   Ing-Marie

Postat 2017-03-12 11:10 | Läst 2393 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 Nästa