DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Hej igen !

Har inte varit någon flitig besökare här den sista tiden. En snabbkoll på bloggarna har jag väl hunnit med ibland men ingen ork till att kommentera.

Har haft fullt upp med mamma den sista tiden, hon har äntligen fått plats på ett äldreboende. Och det känns nästan för bra för att var sant. Hon hamnade i Storvik så det är lite åt "hemhållet" där vi växt upp. Jag har träffat "gamla" vänner i personalen och bägge sjuksystrarna kände jag igen. Hittills känns allt jättebra så nu kan allt bara bli bättre. Mamma har träffat en bekant sedan skoltiden som också bor där, en man som är ett år äldre ( 88 år ) Redan andra dagen var hon inne hos honom och pratade i en timme berättade personalen. Hon som mest legat i sängen hemma de senaste månaderna och varit likgiltig för allt.

Nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter lika bra som det börjat.

Visst har jag fotat en hel del mellan varven, men det har varit sämre med tid och lust att redigera.

Humlorna är så rogivande att sitta och titta på, så där har jag suttit långa stunder. Tycker det är underbara varelser  med sitt surrande och sin iver att få ta del av det som bolltistlarna har att erbjuda.

Här kommer några av bilderna på dom små.

Bör förstoras !

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-08-27 20:05 | Läst 2228 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Alla börjar vi dagen olika

Fuktiga nätter och sol på morgonen, det är väl det optimala om man gillar lite bling-bling.

Det hade ju varit fint om man orkat upp i tid, anar att den tidiga morgonen var hur fotogenisk som helst. Men efter en intensiv vecka så var det ingen idé att försöka kliva upp. Så jag sov tills jag vaknade utav mig själv, runt niotiden. Fukten låg kvar på gräsmatten så en sväng ut på gräsmattan med liggunderlaget hann jag med innan solen torkat upp helt. Så det blev en mysig start på dagen.

Satte mig sedan ute på gräsmattan för att äta frukost, gröt på mannagryn som är stenmalet, inhandlat på Berglunds bageri i Kungsgården i går. Och där bakar dom på ekologiskt odlat, nymalet mjöl från deras egen gårdskvarn. Ett populärt ställe.

Men gröten hann kallna, för när jag satte mig ner så kom fjärilarna och åt sin frukost på mina blommor. Då måste man ju hämta kameran. Men det smakade bra ändå. Många längtar efter hotellfrukostar och visst kan väl det vara gott, men en tallrik gröt och en kopp kaffe ute på gräsmattan bland humlor, fjärilar, fåglar och med solen värmande  i nacken, DET är livskvalitet för mig.

Den lilla grässtjärnan torkade snabbt i solen.

Har alltid gillat att försöka mig på den i svart vitt.

Det var fler än jag på upptäcksfärd där nere på backen. Vi hade nog ungefär samma takt denna morgon.

Den lilla, lilla flugan höll på med sina bestyr.

Här blev liggunderlaget med på ett hörn och skapade en blå nyans.

Humlorna är glada över att bolltistlarna har börjat blomma.

Citronfjärilarna gillar det färggranna.

Nu är det väl bara att hålla tummarna att vi får njuta av detta väder en lång tid framöver.

Förstora för bästa bildformat.

Trevlig fortsättning på helgen säger jag !

  //    Ing-Marie

Postat 2015-08-15 15:20 | Läst 2304 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Suddig men söt ändå

Fotat på långt håll och ganska hårt beskurna. Inte mycket till bilder att spara egentligen. Men tycker den lilla är så söt så det fick bli en blogg med lite tankar ifrån den. Liten och liten förresten , tycker den ser större ut än mamman men är man barn så är man !

Glöm inte att förstora, då blir dom liiite bättre !

Det var allt !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-08-10 17:07 | Läst 2050 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nästan "nothing"

Ja, då var jag där igen. Halvt liggandes på den fuktiga marken där det just inte finns något särskilt. Kanske någon liten blomma som ger lite färg, men det räcker med ett stå eller två. Kraven på motiv är inte så stora utan det är ljus,reflexer, kanske en tall till förgrund som bildar "filter", det räcker så. Och inte vet jag vad det blir av det förrän jag kommer hem och tittar på det på skärmen. Det är också ett spännande moment i detta.

Om dessa bilder säger min sambo: Sån´t där förstår jag mig inte på, alla gillar inte "sån´t" men jag tycker det är spännande :-)

Förstora

Ha dé så gott !

  //  Ing-Marie

Postat 2015-08-08 22:12 | Läst 3043 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Augustiljus

Nu har det där behagliga augustiljuset anlänt, speciellt kvällstid på min baksida, där är riktigt kul att strosa runt med kameran nu. Men lagom tills man börjar jobba så kommer även de där härligt dimmiga mornarna, kanske skall satsa på en augustisemester nästa år. Men det är nog svårt att få till så man får nöja sig med kvällsfoto i veckorna.

Här kommer lite blandat från min och grannens baksida. Som vanligt så anv. jag mitt 70-300 till den här sortens bilder.

Förstora för bättre bildvisning.

Ha dé gott !

  //   Ing-Marie

 

Postat 2015-08-05 14:20 | Läst 2370 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera