DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Lavskrikor

I går hade jag en härlig dag hos lavskrikorna i urskogen ovanför Jädraås. Jag anlände till platsen kl 7, blev faktiskt lite förvånad att ingen var där. Det brukar alltid vara någon som är där tidigare, hur tidigt man än kommer. 

Kände mig lite ensam och ynklig där när jag vet att det rör sig både varg och björn i trakterna. Men vet ju att dom är räddare för mig än jag för dom, så någon oro kände jag inte.  Jag plockade ur matsäckskorgen och påsen med mat till dom bevingade. Klappade lite i händerna för att tala om att jag var där och det dröjde inte lång stund innan dom första kom och ville ha lite falukorv som om jag just hunnit lägga ut i "matstocken".

Inhandlade ett nytt vidvinkel förra veckan, har ju inte haft något som passar till min FF så det var på tiden. Även om jag inte är någon stor användare av just det. Men i går så satte det på min D750, utifall jag skulle se någon vacker vy på vägen upp. När jag skulle upp med kameran ( D750  med 80-400 var det tänkt,  D500 m 70-200 handhåller jag ) på stativet då slog det mig att varför inte testa med VV så det gjorde jag. Blir ju inte någon snygg bokeh som jag gärna vill ha men det var lättare att fånga dom i farten med detta. Så det har redan kommit till användning :-) Det blev höga iso då det är rätt mörkt där i skogen. Men egentligen är inte bilderna så viktiga en sån här dag, så njutbart att sitta där och kolla på dessa orädda fåglar. 

Efter tre timmar så började det komma flera besökare, det var trevligt att få lite sällskap, även om jag tycker det är rätt rogivande att vara ensam också. 

Framåt tvåtiden så gav jag upp, då var det långt mellan lavskrikornas besök och jag hade nog med bilder att gå igenom.

Dom 5 första bilderna är fotade med VV  ( Tamron AF SP 24-70/2,8 Di VC USD G2 ) 

Dom ser lite förvånad ut när korven tagit slut för tillfället 

Är det slut på matstället så hittar dom en lösning på det också. Tillmans och Scan verkade gå lika bra.

Tror det var minst 6 stycken som var där, ev 7, det är fler än förra året. Ett gäng på fyra som alltid kom samtidigt, ett par som håll ihop och så kom det en ensam ibland.

Bilderna blir ju rätt maffiga nu om man klickat i det större formatet, men visst blir dom bra mycket snyggare när man "klickar upp" dom ? 

  // Ing-Marie

Postat 2019-09-22 19:46 | Läst 1355 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

På strövtåg i skogen

Nja, den titeln var nog att ta i lite.

Åkte iväg en sväng i går för att plocka lite rönnbär. Kan ju vara bra att ha lite framåt senvintern om nu sidensvansarna skulle komma förbi när rönnbären tagit slut. Om dom nu kan ta slut i år ! Häromdagen så var det en massa småfåglar i en rönn här i närheten som sambon sett, då var jag ju tvungen att gå och kolla. Blev rätt förvånad då det var en massa bergfinkar som satt där och åt, visste inte att dom gillar rönnbär.

Åter till skogsbilderna. Kameran är ju alltid med i bilen när jag åker iväg på svamp eller bärturer men den ligger oftast kvar där. I går så åkte jag förbi en gles skog och kvällssolen lyst upp på blåbärsriset . Stannade bilen, tog liggunderlaget under armen och gick fram till första bästa gran. Vill ju gärna ha ett träd att fota igenom, blir lite mera spännande så. Hann med några bilder innan solen försvann bakom kullen. Stel och eländig kravlade jag mig upp från liggunderlaget, det känns att man var både ovan och att åldern börjar ta ut sin rätt. Men med lite flera såna här "obekväma" fotostunder så kanske lederna mjuknar lite :-) 

Jag tycker ju att den här sortens jagande på motiv är såå kul ! 

Alltså, bara en kort promenad från bilen och sen tillbaka igen, därav var nog titeln aningen överdriven.

  // Ing-Marie

Postat 2019-09-18 16:38 | Läst 1460 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera