DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Sandviken-Högbo-Ockelbo-Norrsundet-Bergby-Iggön-Hillevik-Oslättfors-Högbo -Sandviken

I söndags var det dags för premiären av en tidig morgontur. Efter bara några timmars sömn så ringde klockan vid tre. Varmaste natten på länge så det var behagligt ute. 

Den första levande varelse jag såg var Mickel som strök omkring på åkern.

En tofsvipa på villovägar. ( Den kom och ställde sig bredvid bilen, den kanske ville lifta )

Vid Högbo bruk kom en stolt familj simmandes

Kanske stod det så här i annonsen: Naturnära boende med vackra planteringar, träd för skydd av sol och blåst. Stor sjö bakom tomten.

Stannade till där jag har sett orrar två år i rad. Jodå, dom var där i år också.

Ute vid Norrsundet var det fart på fåglarna. Svalorna hade fult sjå att flyga till boet med mat.

Gässen tog det betydligt lugnare än skrakarna.

Det växer i beteshagarna. Både det ena och det andra.

Sommar som man vill se den.

Knipan har koll på sina små. Syns knappt på bild men dom ligger där och myser.

Det började kurra i magen så det var dags att åka till brorsan och hans sambo för att få lite frukost.

Det var varmt åt Kiro men lite spring orkar han alltid med.

Conette ( ridhästen i familjen )  fick föl för en vecka sedan så det blev naturligtvis massor med bilder på lille Obsidian.

Här en bild där jag klonat bort stängsel och trixat lite med färgerna.

Tuppen har som vanligt koll på sina hönor

Någon letade pollen

Sen blev det några stopp på hemvägen. 

Passerade en vråk som satt i fängelse.

Åkte ut mot havet mot Hillevik, trodde nästan det var brand någonstans men det var dimma mitt på förmiddagen. Troligen på grund av att den varma solen mötte det iskalla havet.

Blommar vackert nu

Fiskaren, Åbyggeby

Oslättfors vackra kyrka.

Var ganska trött när jag kom hem åtta timmar senare. Man hann med att se at jag för första gången hade stenknäck på besök vid matningen, hann mad ett par snabba bilder innan dom stack.

Tur att man har semester några dagar så det finns tid för återhämtning :-)

( Klicka gärna upp bilderna ) 

  //   Ing-Marie

 

Postat 2017-05-30 20:16 | Läst 1931 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En fredagskväll på altanen

Sitter med ett glas vitt och njuter av att det äntligen blivit behagligt att sitta ute och njuta av den tid som komma skall.

Sambon är på fotboll så jag sitter här ensam med sällskap av mina bevingade vänner. Njuter lite extra då jag vet att jag är ledig i hela fem dagar nu !

Jag matar på, pilfinkar och grönfinkar  som jag nästan aldrig har här på vintern kommer i överflöd. Mataren blir tom på nolltid. Hackspettarna äter som om dom inte skulle ha fått mat på hela vintern. Tyvärr så har dom kommit på att även dom kan ta sig in i "buren" . Ni ser Hacke på väg in där nere.

Plötsligt så landar en "julgranskula" i trädet. Han och frun var visst också sugen på lite kvällsmat.

Har försökt med alla medel att sätta fett där hackspettarna inte kommer åt. För "mina" stjärtmesar kommer fortfarande med jämna mellanrum och vill ha lite av det som i första hand är menat till dom. Talgbollarna rensar Hacke fort. Har nu satt upp små smala grenar där jag kletat lite fett, men Hacke är även där och balanserar. 

När jag var ute med trimmern på em. kom det två, i mina ögon pyttesmå stjärtmesar, kan det verkligen ha varit ungar ? Skyndade in efter lite Bregott, det enda jag snabbt kunde roffa åt mig. Dom satt snällt i björken och väntade och dök sedan ner och tog sig en tugga innan dom försvann lika fort. Så någon bild hann jag inte med där. Men här är några andra bilder på dom.

Skatan är irriterad på min placering av talgbollen. ( men det kan den gott få vara, lite för dum mot dom små för att jag skall gilla den ) 

Den blyga rödhaken var också fram och vände

Just när jag hade gått in då sitter den lille där för att få en sista tugga för dagen, hann med en liten suddig bild där :-)

Så inte är det någon risk att jag har långsamt bara för att jag är ensam hemma !

Trevlig helg !

  //   Ing-Marie

Postat 2017-05-26 21:10 | Läst 1936 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Hjälstaviken......igen.

Då har vi gjort ett andra besök vid Hjälstaviken denna vår. Blev lite hastigt bestämt, jag ringde Raija på Ekolsunds slott och kollade om "våra" rum var lediga natten mellan fredag o lördag. Jaa, det var dom. Viktigt med dessa rum, i det ena finns det kylskåp och spis och det går en dörr emellan rummen. Jättebra då vi tar matlådor och frukost med oss. Det finns just inga matställen i närheten, ibland har Wärdshuset  öppet men man har inte lust att passa någon tid när man är ute så här. Så vi ( Lena K ) och jag efter att jag slutat jobbet på fredagen.

Vi fick en vacker men kylig kväll och var nästan ensamma på spången. Roade oss länge med att spana på fisktärnorna, jag tycker dom är härligt fotogeniska så det blev en del bilder på dom.  På lördagen var det jättemycket folk men det var en fin dag. Tur att tjockjackan åkte med då det var minus på morgonen.

Här kommer en salig blandning bilder från dagarna.

Tror den här tärnan står här på spången och hälsar alla välkommen, ingen brådis att flytta på sig.

Annars var det mest jakt på föda för dom

Trött,.......

.......Hungrig.....

......flygande grönbena

Rörsångare som tror att den inte syns 

Vid beskärning så syns den lite bättre

Tidig morgon, skäggdoppingarna vilade rofyllt i det stilla vattnet

Snatteränder på glid

Bävern visade sig en snabbis

Mobilen får ersätta vidvinkel när jag är ute på tur. 

Avslutar med lite från växtriket

Klicka gärna upp bilderna för bättre format.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-05-14 21:17 | Läst 2172 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

De blå juvelerna

Skönt att få sätta sig och redigera lite bilder efter det drastiska som hände i fredags. ( Läs min tidigare blogg )

Jag hade planerat att åka in och titta efter kungsfiskarna i helgen, men eftersom fredagen bjöd på ett fantastiskt väder så åkte jag in direkt efter jobbet i stället.

Monterade fjärren på kameran och satte ner stativet en bit ifrån pinnen där dom brukar sätta sig. Gick sedan en bra bit därifrån för att inte störa dom. Tyvärr så är det inte så lätt att sätta skärpan rätt så de flesta bilderna har ju inte den skärpa jag hade önskat. Men det är väl ingen katastrof, njutbart att bara sitta där i solen och se dom dyka efter fisk lång bort på andra sidan. Jag smattrade på bra dom gånger dom satte sig på pinnen, tänkte att jag skulle få någon start och landningsbild. Men.......jag hade tydligen pillat på serietagningsknappen, så istället för 10 bilder i sekunden så blev det bara en och en. Och jag stod så långt bort så jag hörde inte om kameran smattrade. Surt så räven, men det går flera tåg.

Skall man se något positivt i det så är det ju att det inte blev så många bilder att gå igenom.

" Är det på den här pinnen man blir fotograferad " det var nog så sädesärlan sa.

En bild på drillsnäppan får också komma med. Har en serie bilder på ett par när dom "gör flera snäppor" men det är på så långt håll så det är inte mycket att visa.

När jag satt där på bryggan så hade jag en annan kamera i handen. Blir lite långsamt att bara vänta på att någon skall komma och sätta sig i fokus på pinnen vid den förinställda kameran.

Fotade lite på måfå när jag anade något blått på andra sidan. När bilderna kom upp på skärmen så såg jag att det var ett par som satt och matade varandra. Fotade på långt håll och mycket beskurna, men man ser ju i alla fall vad dom gör.

"Hittade" även flera bilder på dom när dom sitter och matar varandra, så mat verkar det finnas åt dom.

Klicka gärna upp bilderna, blir nog lite bättre då .

  //   Ing-Marie

Postat 2017-05-07 16:51 | Läst 2476 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Orolig natt....12 familjer utan hem

Några har säkert läst om branden i Sandviken. Det är i mitt område det brunnit. 

Det var en härlig dag, efter jobbet åkte jag iväg till Gävle för att titta efter kungsfiskaren. Satt där och njöt i solen med fjärren installerad på kameran. Efter ett par timmar ringer sambon,  ( kl var väl ca 17 ) och berättar att det brinner i vårt område ! Jag satt kvar en liten stund innan jag kopplade att jag måste åka hem. Såg då röken ca 1,5 mil hemifrån, då förstod jag att det var ingen liten brand. 

Kaos efter vägen, jag fick parkera så gott det gick och traska hem. Någon nyhetsfotograf eller paparazzi blir jag nog aldrig. Skämdes nästan över mina två kameror som jag bar med mig. Den ena hade jag i ryggan men den andra stoppade jag i en påse för att ingen skulle tro att jag var ute för att fota. 

Det var en otäck syn som mötte mig, lågorna stod högt. Det är 10 radhus i området och två är nu helt utplånade. Det var ingen stark vind med det blåste åt "rätt håll" , hade det varit inåt området så har säkert flera hus strukit  med. Vi bor längst ifrån de drabbade husen så här var väl ingen risk för utrymning.

Inte många timmars sömn i natt, tankarna har gått till dom drabbade då man känner alla mer eller mindre. Men en tröst i eländet är väl att det inte blev några personskador.

Några mobilbilder var jag ju tvungen att ta så jag visar några av dom här. Kanske vågar mig ut med kameran framöver då det värsta har lagt sig.

Nästa blogg blir lite trevligare, då kommer några bilder på kungsfiskaren.

Dom sista två bilderna är från i morse

Sköt om er och var rädda om elden

  //  Ing-Marie

Postat 2017-05-06 08:09 | Läst 2426 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
1 2 Nästa