DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Lite besvikelse övergick till stor glädje

Har  suttit i björngömsle i natt, samma ställe där vi hade sådan tur med kungsörnarna i vintras. Men denna gång var turen inte med mig. Inga björnar. Men det är ändå trevligt att vara där och några andra bilder fick jag väl med mig hem. Dom kommer nog i en annan blogg.

Ett dygn helt bortkopplad från omvärlden. När vi kom ner där bilarna stod parkerade så var det lite mottagning på mobilen. Fick då se detta meddelande och gav till ett litet glädjerop. Detta var verkligen inget jag hade förväntat mig. Såg denna tävling av en slump sista dagen för medverkan. Jag hade ingen fin bild från i midsomras så jag slog ihop flera av dom och gjorde ett collage av dom i ställe. Tolkningen var fri men jag visste inte om det var ok. med ett collage. men tydligen var det det :-)

Har kopierat deras text:

Ing-Marie Sjödin heter vinnaren av en EOS M3 från Canon och det här är bidraget som vann tävlingen! Det härliga och mjuka somriga fångat i en bild med flera saker att kika på och en av huvudaktörerna på midsommar i fokus, prästkragen!

Vi gillar bilden då den är så mjuk och vacker men ändå med detaljer att kika på och Ing-Marie har använd delar från flera bilder för att bygga ihop en har mycket att berätta. Arbetet är gjort med en bra känsla och en nästintill sagolik känsla och midsommarkvällen och natten kan ju vara så där mystisk, mjuk, varm och sagolik. Prästkragen i centrum gör att den passar in till temat och vi har valt vinnare! Ing-Marie blir vinnare av en Canon EOS M3 med söker som har ett värde av ca 6800kr - stort grattis från alla oss på CyberPhoto!

Så i natt sover jag nog gott !

  //   Ing-Marie

Postat 2016-06-30 22:25 | Läst 2579 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Godis för vissa och pest för andra

Klippte bort en blomma som var full av löss. Skulle slänga den då jag fick syn på en pytteliten nyckelpiga som också satt där. Då var jag ju tvungen att gå efter makrot innan den hamnade i komposten. Rätt häftigt att se dessa odjur på nära håll. Kul att fota dom var det och något får dom väl ställa upp på när dom förstör mina blommor.

Några av bilderna är fotade med Raynoxlinsen så då är det lite svårt med skärpan men det var så ljust så jag kunde ha lite mindre bländare så dom blev väl skapliga.

Har semester denna vecka men var hurtig i morse och klev upp samma tid som jag gör annars. Men det var endast för att enligt prognosen så skulle molnen skingra sig runt 6 i morse. Tänkte att det kunde vara lite glittrigt ute efter regnet som kom i går och i natt. Men det blåste rätt bra så det torkade upp rätt snabbt. Men jag fick några timmar där ute innan det var dags att återvända för lite frukost.

Förstora så ni ser dom små fulingarna lite bättre :-)

Orsaken till att jag har sem. denna vecka är väl i första hand för att på onsdag åker jag till Vargas Vildmarkslodge igen, men inga örnar denna gång, nu hoppas jag på björn.

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2016-06-27 20:12 | Läst 2064 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Nyanser av blått

Underbara kvällar, man vill stanna klockan. Kanske skulle testa med att hälla bromsolja i den.

Kunde ju bara inte stanna inne, tog en tur till fjärilarna för att se vad dom hade för sig på kvällen. Dom där blåvingarna är ju så små så först ser man ingen men sedan ser man massor. Kan jämföras med när man skall plocka höstkantareller.

Lite starkt ljus var det, fick försöka skugga dom med kroppen, men man är ju ingen gummigubbe så det var inte så lätt det heller.

Lite blåa blommor blev det också. Men mysigast är det när det är morgondagg så nästa tur får bli en morgon.

Bild nr 2 lade jag mest in för att jag vill veta vad den heter. Alla andra är väl Puktörneblåvinge om jag inte har helt fel. Men den här ser ju lite annorlunda ut.

"Måste" förstoras.

Kände inte för några närbilder så det fick bli  80-400 som gällde denna gång också.

  //   Ing-Marie

Postat 2016-06-22 20:34 | Läst 2011 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Äntligen....

......kom jag då iväg på en tidig morgontur. Inte alltid det stämmer med väder och ork när helgen kommer. I går regnade det hela dagen så jag förstod att det kunde bli mysigt på morgonen i dag eftersom dom lovat halvklart.

Ångar lite att jag inte kom iväg en halvtimme tidigare, men så är det ju nästan alltid. Nåväl, jag tillbringade fyra underbara timmar helt för mig själv bland fåglar och småkryp.

Åkte som vanligt upp mot Högbo, så underbart att gå runt där alldeles ensam.

Lite dimma hann jag fånga på vägen upp.

Förstora.

Ett nyfiket rådjur stod i den vackra ängen.

Fåren såg ut att trivas

Full fart på alla fåglar. En det föräldrar hade fullt upp med att mata. Vissa småttingar hade lärt sig fånga mat själva.

Svärdsliljan blommar som vackrast nu.

Marken var full av dagg. Det var lockande att hämta makrot och slänga sig på backen, men man kan inte hinna med allt.

Innan jag återvände hem kom jag på att jag måste göra ett besök där det brukar finnas Blåvingar. Och det fanns det, även guldvingar ( eller vad dom nu heter ) men dom var mera svårfotade så det får bli nya försök en annan gång.

Nyckelpigan är fotad med mitt makro annars är alla bilder från mitt 80-400

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2016-06-19 22:00 | Läst 2221 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bara en massa bilder

En blandning bilder från veckorna som varit. Grämer mig lite för jag raderade ett gäng bilder från härom kvällen då jag stått ut med mygg o knott, vridit nacken nästan ur led för att få till det. Orkar inte berätta varför men kan säga att det beror lite på att jag uppdaterat till Win 10 och det blir inte som jag är van vid. Men jag var bara här hemmavid och fotade så det är ingen katastrof att dom är borta . På det igen bara.

Visar därför lite blandat från tidigare svängar i min närhet.

Nu har Häggmispeln blommat över, detta var några veckor sedan.

En liten blyg Viol

Blivande bär.

Hungrig grönfink

Doftande kaprifol

Lupinhjärtan

Smygfoto på en inte alltför ovanlig art :-)

Dubbelexponeringar på grannens prästkragar.

Den vackra Skogsstjärnan, tyvärr så har den redan blommat över nu.

Och den ljuvliga linnéan måste ju fotas.

Här skall hon på bal.

Hoppas ni inte tröttnade.

Gjorde ni inte det så hoppas jag att ni förstorade.

Önskar er en trevlig helg !

  //   Ing-Marie

Postat 2016-06-17 19:55 | Läst 2334 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa