DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Irriterande retsticka

Tillbringade gårdagen i Wild Nordics gömsle i Kungsberg. Tyvärr så var ljuset inte med oss, grått och disigt. Men vråkarna var i alla fall hungriga och det är ju det som är huvudsaken. Upplevelsen är viktigare än bilderna såna här gånger tycker jag.

Det blev många bilder så det tar tid att gå igenom, speciellt nu när jag inte kan göra som jag brukar då jag inte har min dator.

Men lägger in en episod som jag tycker var lite kul att se. Beskuret och halvdan kvalitet men det får ni stå ut med :-) 

" - Nä, nu hör jag nåt. Kommer han nu igen, tänk att man aldrig får äta i lugn och ro "

      "- Är du här igen nu "

"- Men vad gör du, det här är min matplats, kissa får du göra någon annanstans "

"- Upp i trädet med dig där du hör hemma "

"- Äntligen matro "

" Önsketänkande, nu kommer han ännu en gång "

"- Ha, nu blev du snopen va " Men jag drar väl iväg då om du nu blir så irriterad "

" -Suck "

Den fick sin matro till slut.

Kommer mera bilder från denna dag framöver.

  // Ing-Marie

Postat 2020-09-29 19:22 | Läst 382 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Löv, kort o gott

Inte så mycket att säga om detta. Bara lite löv i vatten. 

Nikon D500 med Nikon 70-200 2,8

Klickas gärna upp.

Go´kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2020-09-24 21:23 | Läst 360 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

The same procedure as ...........

Ja, det är väl lite så det känns med fototurerna man gör. Men det måste ju bero på att man gillar det man gör. Just besöket hos lavskrikorna, ca 4 mil norr om där jag bor hör ju till "ett måste" varje år. Lena K och jag åkte i olika bilar pga. olika orsaker.

När jag svängde in på grusvägen så stod dessa damer mitt på vägen. Hann med en snabb bild innan dom flög iväg till en grantopp.

Jag var på plats först. När jag kom fram så var jag tvungen att ringa ett samtal. Under tiden jag stod där med mobilen så började lavskrikorna cirkulera bland träden, dom väntade otåligt på att jag skulle lägga ut lite mat. 

Lade ut lite korv och dom landade snabbt och högg in. Packade ur prylar med utrustning och picknickkorg. Lena  och tre andra personer, mer eller mindre bekanta anlände. 

Det var väldigt många nötskrikor, inte lika vågade som lavskrikorna men tillräckligt tuffa för att våga sig ner till maten. 

Försökte mig på lite flygbilder, det fick bli handhållet då jag som vanligt bara lät stativet ligga utan att använda det. Det beror endast på bekvämlighet och kanske inte det rätta intresset för att få den där perfekta bilden.

Vet inte hur många lavskrikorna var, men såg i alla fall tre st samtidigt.

Småfåglarna har börjat hitta dit, tofsmesar och nötväckor var det mest fart på.

Just det där med att bara vara här tycker jag är det skönaste. Fåglar att spana på, vädret på topp, höstfärgerna börjar visa sig. Lite frost var det på morgonen, sen blev det nästan för varmt, istället för att anv. extrakläderna i bilen så fick man börja klä av sig. Det hör inte till vanligheterna när man är här.

Det blev bara denna bild på den anade frosten, den tog jag just när jag klev ur bilen, hade inte hjärta att fota blåbärsris när dom "ropade" på mat på andra sidan vägen.

Alla andra drog hemåt, jag stannade kvar och "bara var" en bra stund. Nötskrikorna blev tuffare då jag blev själv kvar men det blev inga bilder just då utan bara kul att titta på dom när dom letade efter alla rester som låg utspridda både här och där.

// Ing-Marie

Postat 2020-09-20 16:21 | Läst 480 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Det har känts som en väg utan ände

(Ännu en tråkig blogg, men vill ge er som följt detta lite avslutande info.)

Med tjafset om min dator. I torsdags fick jag samtal från Johannes på HP kundtjänst, han skickade att förslag på en dator. Efter att ha rådgjort med dom som kan sånt här bättre än mig så lät det väldigt bra, bara att acceptera förslaget. Han trodde det skulle gå igenom till 99% när han nu skulle vidarebefordra detta till "högre makter". 

Fred. fm ringde han och kom med beskedet att dom inte godkände det för det hade gått för långt tid efter att garantin gått ut. ( hade garanti i två år, datorn började krångla strax efter det ) Jag skulle få tillbaka pengarna som jag lagt ut på servicen. Ha, vilket skämt ! Då sa jag att då vill jag ha tillbaka datorn i det skick jag lämnade in den i, för med lite envishet så fick jag ju den att fungera. Men det visste jag ju att inte skulle gå då dom har förstört den på servicefirman. Då vaknade han, Johannes till, han hade missat att skriva att det var dom som hade förstört datorn. Han var glad över att jag kom på det, han ville verkligen att jag skulle få en ny dator. Så han skickade iväg en ny förklaring och efter några timmar ringde han och sa att det gått igenom. Det var en stor lättnad. Nu skall det ta 4-6 veckor innan jag får den, men är det nåt jag har vant mig med så är det just väntan. 

Det hela började den 25 Maj så det tog ju sin tid att få ett avslut.

Hade jag vetat detta från början så hade jag nog aldrig dragit igång det, men var ju tvungen att fullfölja när jag väl börjat. Skulle ju nästan kunna skriva en novell, eller triller kanske, om detta nu. :-) 

Go kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2020-09-12 23:12 | Läst 500 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Hjälstaviken

Äntligen var det dags för ett besök vid Hjälstaviken, ganska exakt ett år sedan sist. Och kanske var det tur att man avstod besök i våras, det hade varit såå mycket folk där hörde jag av Elin som jag hyr rummet av. Som vanligt bodde jag på Ekolsunds slott i mitt "stammisrum". Fick åka själv denna gång då Lena K som oftast är mitt resesällskap har skaffat en hundvalp och hade svårt att komma ifrån. Känner mig hemma i  rummet som ligger i exedran så jag behöver inte vara rädd för några slottsspöken. 

Blev en sväng både till spången och tornet dagen då jag anlände.

Vid tornet var det massor med gäss, många vitkindade. Har ju hur mycket bilder som helst sedan tidigare så det blev mycket lek med kameran här. 

Varierande färger på himlen med gäss som är på väg bort från vattnet och tranor som är på väg dit.

Lördag morgon. Högt iso, långt innan solen gått upp, tycker det blir lite läckert om man inte brusreducerar.

Lördagen ville jag börja borta vid tornet. Hade bestämt träff med Lena H, men det var inte lika vackert som det brukade så vi åkte till spången och gömslet i stället. Några korta stopp på vägen dit blev det.

Från parkeringen vid Parnassen så ser man slottet, här ser det ut som att lampor är tända i  fönstren men det är morgonsolen som lyser.

Vet ej vad detta är, blir aldrig klok på dessa sångare.

Den här fotade både Lena och jag men vid fototillfället så såg vi inte att det var en blåhake.

Många bilder på den lilla smådoppingen blev det, men dennes historia vet ju ni som läst Lenas blogg :-) 

Lena har inte rutiga kläder :-) 

När Lena åkt så var jag kvar några timmar till. Fick några långskott på en lite mera färggrann blåhake

Innan jag packade ihop så blev det en tur runt slottsträdgården. Där finns mycket vackert att titta på men blev just inga bilder, förutom på slottstuppen. 

Googla gärna på: Arboretum Ekolsund om ni är intresserad att läsa om parken.

Datorinfo för dom som funderar vad som hänt sen sist:

För tillfället har jag installerat PS på min lilla jobb laptop så att jag har kunnat redigera lite bilder. Fotade bara med D500 i helgen då jag inte får upp bilderna från min Z6 på bildvisningen. 

Bara för en timme sedan så ringde dom från HP´s kundtjänst. Sedan den 18:e har dom ju väntat på reservdel till det dom förstörde när dom skulle sätta dit kabeln som var utbytesdel nr 3. Men nu visade det sig att delen som dom förstörde finns inte mer ( man kan undra varför det skulle ta flera veckor att få reda på det ?  ) Så vad som sas i dag var att han som ringde skulle söka efter en likvärdig dator att skicka till mig. Men vågar inte hoppas förrän jag har en ny dator här hemma på bordet.

PS.

Till Jan E.  Det var Johannes som ringde, han nämnde dig :-) jag har inte pratat med honom på kundtjänst tidigare, utan jag har haft kontakt med en annan ( som hade slutat nu, kanske var det jag som skrämde iväg honom med min frustration :-) )

// Ing-MariePostat 2020-09-07 19:38 | Läst 424 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera