DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Min tråkigaste blogg någonsin.

Har fått många frågor ang problemet med min dator. Är ni INTE intresserade av sånt så är detta ingen blogg för er. 

Den började strula efter ca 2,5 år. Jag får inte fart på skärmen, men efter att ha googlat på hur jag skulle göra så funkade det ibland men det blev svårare och svårare så jag gav upp. Har jag väl fått fart på skärmen och slår av alla strömsparlägen så funkar den tills jag slår av den igen eller fäller ner skärmen. Men man vill ju inte ha en skärm på hela dagarna om man inte är hemma.

Först så lämnade jag in den på två ställen här hemma i stan ( 4-5 ggr. sammanlagt ) och varje gång jag fick tillbaka den så funkade den kanske en el två ggr. ( betalade aldrig något för detta ) Fick rådet att ringa HP support. Datorn är en HP-laptop 17. 

Efter att ha gått igenom datorn med supporten, vilket inte var så enkelt för en icke teknikintresserad person så kom han fram till att datorn måste in på service. Fick först betala 4700 men hemförsäkringen gällde så jag behövde bara betala självrisk. Gav väl ca 13.000 för den som ny.

De skulle skicka emballage, dom anlitar transportföretaget Bring. Tog nästan en vecka innan dom kom med tomkartongen.

Kortfattat tog det ca 4 veck från dörr till dörr. Under tiden så hade det blivit många samtal med support och kundtjänst. Fick veta att alla datorer skickas till Info Care i Norge så allt tar ju sin tid.

De  hade bytt moderkort. Den fungerade ett par dagar sen var det samma problem igen. 

Åter fick jag kontakta HP, paketera igen och denna gång lämnade jag in den själv på Ica, vilket var mycket smidigare än att vänta på att någon skulle hämta den här hemma.

Efter ca 3 veckor kom den då tillbaka, med ny skärm denna gång. Då hade jag fått ringa och fråga vad dom höll på med då det stått "väntar på tillgänglig tekniker" i flera dagar. Finns ju en händelselogg att följa. Ringde Info Care. Fick vänta i 30 min innan dom svarade, till råga på allt så spelade dom samma musik hela iden och dom sa inget om hur låg väntetid det var.  Då var jag ganska tuff mot den stackare som svarade. Detta var en torsdag fm, exakt 11 min efter avslutat samtal så fick jag ett sms där det stod att min dator var färdigbehandlad, och kl 10.00 dagen efter så kom den levererad med Bring hem till dörren. Då börjar man ju fundera om man måste bli lite elak för att något skall hända ? 

Sen fungerade den en gång vill jag minnas och så var det samma problem igen. Då var jag INTE glad kan jag säga. Behövde ju datorn på semestern. Så jag ringde och sa att jag behållen den några veckor så skickar jag in den när semestern är slut. Jag kunde ju starta upp den med mycket tålamod. Jag fick ta ur batteri, sätta i batteri, slå av strömmen, ta ur strömkabel, vända upp och ner på datorn, etc, etc, och efter en del tålamod så kom det bild på skärmen. Ibland gick det rätt fort och ibland var den på väg ut genom fönstret !

Nåväl, den 4:e aug. åkte den åter iväg, nu börjar kartongen bli sliten :-) 

Har ju en händelselogg att följa och där går det inte fort. Denna gång fick dom beställa en kabel och när den väl kom så tog det några dagar innan rep. påbörjades. Sen fick dom beställa ytterligare en del och när jag googlade på reservdelen dom beställt så kom jag fram till att det var ett tangentbord. Ringde då HP igen, dom svarar i alla fall snabbt när man ringer. Han berättade att dom hade förstört något med en för lång skruv när dom skulle sätta dit kabeln så dom fick beställa ett nytt "hölje". Suck !

I fredags tappade jag tålamodet och ringde Info Care igen, fick lyssna på samma musik i 40 min innan dom svarar. Frågade om det var deras policy att tråka ut kunderna med samma musik. Hon svarade att flera kunder klagat på detta men att dom inte lyckats få någon ändring på det. Då svarade jag att det kanske är mycket begärt att ett företag som detta skall var kunniga nog att fixa en riktig telefonsvarare :-) 

Mitt sista besked nu är att "tekniker är tilldelad" den 28:e kl.12.26 

Så nu är det bara att hålla tummarna att jag får den nästa vecka och att dom lyckats för tredje gången gillt.

Skall tilläggas att i sista sändningen så skrev jag ett långt brev och berättade att dom inte kan kolla datorn bara en gång utan den måste testas flera gånger då man kan ha tur att den funkar första gången. Det var väl det dom missat dom andra gångerna då dom trodde att den var ok. 

Måste säga att killarna på supporten har varit väldigt trevliga, har ju blivit riktigt tjenis men några av dom :-) En gång så gjorde vi ett försök där han kopplade upp sig på min dator och han fattade ingenting, det slutade med att han sa: "Men vad har du gjort för illa som har har förtjänat detta"

Skulle jag nu ha TUR att den fungerar klockrent så kan man ju säga att jag har fått en ny dator för 1500.- 

Har skrivit ut händelseloggarna så det får bli bilden i dagens blogg :-) 

// Ing-Marie

Postat 2020-08-30 11:11 | Läst 673 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Problemet kvarstår

Har fortfarande ingen dator, nu är den på service för tredje ggn. och reservdel 4 skall bytas. Därav min frånvaro på FS. Tappar liksom lusten för allt när saker inte är som vanligt.

Har varit ut på lite turer i den tidiga morgondimman, även hunnit med en resa till Lofsdalen. Men det är ingen idé att försöka fixa dom bilderna på gammeldatorn, man kan knappt urskilja färgerna.

Men slänger in några bilder som det inte "är så noga med" i färger etc. Här är det mer händelsen som är det viktiga.

Såg denna katt på en promenad, hur den kom med en halvdöd sork. Jag brukar var rätt blödig över alla djur som far illa, även små möss. Men efter att vi haft besök av en riktigt stor råtta på altanen så försvann min blödighet över råttor och sorkar. Så när katten började kasta med sorken så tror ja att den var stendöd. Den höll på länge och väl men när den började käka på den så var det jag som drog iväg illa kvickt.

Hade det varit en fågel så hade jag inte kunnat titta på detta. Katter dödar ju tyvärr alldeles för mycket fåglar, men vad det gäller sork så tror jag att det finns så att det räcker till rovfåglarna också.

  // Ing-Marie

Postat 2020-08-27 17:27 | Läst 737 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Plötsligt händer det !

Att den här lata semesterfiraren kommer sig för att  gå upp i tid och dra iväg med kameran. ( iof har det inte varit så många lämpliga tillfällen heller om man nu vill ha det väder jag var ute efter ) Det skedde alltså i går, sista helgen innan jobbet väntar igen. Men bättre sent än aldrig. Och det var ett bra val av dag, dimma och vindstilla på morgonen.

Drog mot Högbo. Tack vare att jag var lite sen så kom solen upp redan på vägen dig. Lite lämpligt bakom granen så det var bara att stanna och föreviga detta.

Det har varit ovanligt mycket folk som rört sig i det vackra Högbo i år så det var skönt att strosa omkring där ganska ensam förutom några tidiga morgonhurtbullar.

Sädesärlan, ni ser den väl ? 

Har knappt sett någon forsärla där tidigare men i går satt den så fint och njöt av det tidiga morgonljuset. Jag smög mig bakom några buskar för att få lite "annorlunda" bilder. Fick under exponera en hel del. 

Hade bestämt mig för att handla på Maxi på vägen hem, dom öppnar kl 7. Visste inte riktigt vad jag skulle sysselsätta mig med den sista timmen. Men så plötsligt får jag syn på något i vattnet där borta på långt håll. Funderade först om det bara var en and men det såg lite annorlunda ut. Hann få en bild som jag kunde förstora och såg då att det var en bäver ! Kul, någon sån har jag aldrig sett där tidigare så det är nog rätt ovanligt. Jag kunde följa den när den sam fram och tillbaka efter ån. När den kom för nära så dök den men jag kunde oftast lista ut vart den tog vägen då vattnet var så lugnt så jag såg vart det rörde sig lite. 

Det blev en bra tur och det var skönt att slänga sig i hammocken efter en frukost med nybakat från Ica :-) 

// Ing-Marie

Postat 2020-08-02 17:44 | Läst 844 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera