DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det blev en morgontur i dag

Det har varit dåligt med tidiga morgonturer, men i morse var det dags. Nu var det ju inte så där hiskeligt tidigt, men fick några fina timmar,  visste att vädret skulle slå om vid tio-tiden. Jag kom väl iväg runt 5.30 ( lite senare än vad jag hade tänkt ) . 

Ett rådjur som har förståndet att behålla en del av vinterpälsen, just här visade termometern på -2 så värmen är inte kommen ännu.

En ormvråk satt vid vägkanten och kanske drömde den om sorkar. Den satt kvar fast jag stannade bilen och hade ner rutan. Rätt häftigt att få se den på så nära håll. Men fattar inte varför jag inte fick någon bra skärpa på bilderna, blev kanske lite darrig, men den ena blev väl ändå rätt skaplig.

När den drog iväg till en buske så passade det inte kråkan så det blev lite bråk där.

Sjön var vindstilla för en gångs skull. Svanarna trumpetade i morgonljuset.

Gässen hade fått smått. Dom såg ut att njuta lika mycket som jag av den vackra morgonen.

Det går rätt sakta med grönskan, en fördel med kylan. Nu hinner man med att se hur det spricker ut. Fru flugsnappare sitter på grenen.

Molnen började dra ihop sig så jag drog mig hemåt. Då får jag se en ryttlande falk över åkrarna. Strax efter detta så vräkte regn och hagel ner.

Tur att man har rätt "nöjen" på fritiden i dessa coronatider.

Sköt om er !

// Ing-Marie

Postat 2020-05-17 19:23 | Läst 1149 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Den ensamma ballerinan

Dom är ju oftast tillsammans, men här stod hon helt ensam mitt i skogen. Jag stannade hos henne ett lång stund, förevigade henne på flera sätt. Olika vinklar, ljuset ändrades och på många bilder hoppade jag över det där med skärpa. Och i med oskärpan så ser det ut som att hon har sällskap med både två och tre kompisar.

När jag satt och jobbade med dessa bilder så kom åter tankarna på viruset, kan det vara så att den här ballerinan respekterade detta med avstånd ? 

// Ing-Marie 

Postat 2020-05-10 10:30 | Läst 1689 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera