DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Egen skeppare.

Sista delen från vår fotoräff i Bohuslän.

Föregående blogg:

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/kungshamn-blogg-del-4-bokskogen.htm

Fredag em. var det planerat att vi skulle åka ut till Hållö. Syssy hade snackat med sin kompis skeppare Ingemar, han var villig att köra oss. Men vädret var inte lämpligt för att tillbriga flera timmar där ute, så han gav förslag på att vi skulle ta en båttur på 1,5 timme och se oss omkring. Det tackade vi naturligtvis ja till. Lite regn, tunga moln, och även en gnutta sol blev det. Så med andra ord så var det ett spännande fotoväder.

Skeppare Ingemar hämtade oss utanför hotellet.

Smögen.

Vad gjorde lite regn, vi satt under tak.

Några var ute och seglade.

Spännade himmel.

Liselotte ville också vara med på bild :-)

Hållö.

Solen försöker tränga sig fram.

Smögenkyrkan.

Nöjda fotografer.

 Hej då Ingemar och tack för en spännade båttur !

Som ett fantastiskt avslut på en superkul fototräff så blev vi alla bjudna till vår underbara "guide" Syssy och hennes familj på grillfest med massor av god mat. Lördag fm. var det dags för alla att återvända hemåt. Vi bestämde att detta skall bli ett återkommande nöje för oss, kanske i ett annat landskap nästa gång. Men frågan är om vi kan vänta ett år, vi ser redan fram emot att träfas igen.

  // Ing-Marie

 

Postat 2013-05-26 18:58 | Läst 2748 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Kungshamn blogg. Del 4. Bokskogen

Föregående blogg.

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/vi-tog-varje-tillfalle-i-akt.htm

På fredagen delade vi upp oss. Några åkte till Bohus-Malmön och vi som varit på Smögenklipporna dagen före ville väldigt gärna se Bokskogen, så vi skippade klipporna denna dag. Vi som åkte dit bor ju norrut så det lockade lite extra för oss. Syssy guidade och körde oss till Anneröd Bokskog. " Sveriges nordligaste spontant förekommande Bokskog" stod det att läsa om denna.

Men tyvärr så var allt väldigt sent där nere så det hade inte hunnit blivit någon grönska. ( allt var mycket grönare här hemma, 50 mil norrut ) Men vi hade en härlig tur bland alla vackra sippor, trevligt umgänge, fika och vackert väder.

Sipporna bildade vackra mattor.

Här kan man ana att grönskan är på gång.

 På kvällen blev det båttur med "egen" skeppare. Mer om det en annan dag.

   // Ing-Marie

 

 

Postat 2013-05-21 20:45 | Läst 2936 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vi tog varje tillfälle i akt.

( Fortsättnig på Smögen-Kungshamnsbloggarna )

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/rakor-vin-och-dimma-i-kungshamn.htm

Mellan våra små utflykter så tog vi varje tillfälle i akt att fota Måsar och Trutar. Inspirarad av Syssy så blev det många försök till att fånga dom abstrakt i farten med långa slutartider, men det var inte det lättaste att få till. Vill ju gärna att ett öga skall bli skarpt, men som sagt det var inte lätt. Däremot fick jag en del skarpa fötter.

Där stod vi på bryggan och gav dom bröd och gröt som Syssy kokat åt dom. Vilken tur att inte turistsäsongen kommit igång ännu. Grannen till hotellet var inte alltför glad över vårt lilla nöje.

Här komer några av alla de blider som togs. Några med fart och några lite stillsamma, klart lättare att få till. Behöver jag säga att 99 % hamnade i papperskorgen.

 

Önskar er alla en trevlig Pingst !

   //   Ing-Marie

Postat 2013-05-18 10:16 | Läst 2809 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Räkor, vin och dimma i Kungshamn

Efter den härliga fototuren på Smögen så återvände vi till hotellet för att möta upp dom andra som anlände på torsdagen. Vi bestämde oss för att åka och inhandla färska räkor, som vi sedan smaskade på tillsammans med lite vin och bröd.

Vem bryr sig om vita dukar och fint porslin, här var det umgänget som var det viktiga. Alla fann varandra på ett härligt sätt, mycket skratt och prat.

När vi kände oss mätta så var det dags för foto igen. Gick ut på bryggan för att fånga måsar och trutar i farten, något som Syssy är expert på. ( Men tror fåglarna får hamn i en egen blogg framöver. ) När vi stått en stund så kommer en häftig dimma insvepande.

 Den lilla måsen försvann snart i dimman.

Gissa om det smattrade åt alla håll. Som på bestälning kom en båt glidandes och föryllde det hela.

 Solen sken där bakom och framkallade ett härlig ljus.

Här har man nästan velat klona sig för att hinna med att fota åt alla väderstreck.

Dimman lade sig och här kommer sista bilderna innan mörkret kom.

Nöjda och belåtna sa vi tack till denna underbara dag. Glada över att ha funnit varandra !

Länk till första bloggen på vår resa.

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/smogen.htm

  // Ing-Marie

Postat 2013-05-15 21:52 | Läst 2993 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Smögen

 

Hemma igen efter några underbara dagar i Kungshamn. Vilket härligt gäng jag har träffat. ( Vilka det är går att läsa i förra bloggen ) Dom flesta hade aldrig träffats IRL tidiare. Vi bestämde snabbt att detta måste bli en årlig tradition. Då blir det ett nytt Landskap, vilket vi får tänka på framöver.Frågan är bara om vi kan vänta så länge till nästa gång.

Syssy var en utmärkt "ledare" som tog ut oss på en massa olika turer. Dag ett innan alla hade anlänt var vi 5 st som åkte ut på Smögen. Att vädret växlar snabbt har vi verkligen fått uppleva dessa dagar.

Börjar med några bilder därifrån.

 

Forts. följer.

   //  Ing-Marie

 

Postat 2013-05-12 15:14 | Läst 3004 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera
1 2 Nästa