DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Tredje gången på fotografisk resa i Säter, då blev jag förälskad.

I vem kanske någon tänker. Inte bara i en utan många. Barbro och jag gjorde en fototur på lördag kväll. Åkte då förbi Forsa gård där vi bara måste göra ett stopp. En ganska ovanlig syn, nämligen en KRAV-märkt grisfarm. Tyvärr alldeles för ovanligt. Mig veterligen finns ingen här i Gästrikland. Man pratar om glada grisar och det gjorde dessa verkligen rätt för. Man smålog när man åkte därifrån. Så min första blogg från dessa dagar i Säter får bli på dessa grisar. Det kommer säkert flera bloggar från denna resa med härliga möten med alla människor och mysiga fototuren på de "lediga" stunderna.

Stora vida ytor att gå omkring och snaska på.

Barbro fick genast fin kontakt.

Är man nybliven mor så måste man ju få vila lite ibland.

Mycket godis att äta.

Ja, lortgris brukar man ju säga ibland.

Happy !

Kom så springer vi !

Lite lik Babe, den modiga lilla grisen.

Trygga syskon.

Det var nog skönt att bli av med lite ur dom tunga tuttarna.

Och skall det in så skall det sedan ut.

Mycket spring i benen.

Visst verkar dom glada !

  //   Ing-Marie

Postat 2013-07-29 23:17 | Läst 3577 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Säterdalen

Ja, då är det dags att plocka ihop prylarna inför resan till Säter. Så kul det skall bli att träffas igen, både nya och gamla bekantskaper. Själva bilderna känns inte så viktiga utan det är alla möten som jag ser fram emot mest !

Har tur som får ett eget krypin hos Barbro ( hon är också med på utställningen ) som bor i Säter. Så jag drar dit senare i em. AC´n har pajat i nyaste bilen. Så jag får ta gammelskrutten, men den har världens bästa AC, och det ser ut att behövas i dag. Och det är ju bara ca 10 mil så det skall nog gå bra.

En av bilderna som jag "akut" framkallade på stan i går. Den är en av fyra som får åka med.

Ha det fint i helgen, vare sig ni kommer till Säter eller inte !

  //  Ing-Marie

Postat 2013-07-26 10:16 | Läst 2829 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Hålldammen Järbo

Hade tjejträff med räkor och vin hos en kompis i hennes mysiga stuga. Verandan var varm och skön i strålade solsken, men så fort den försvann så åkte infravärmen på.

Nää, nu ljuger jag, vi var inte bara tjejer. Får väl inte glömma bort Fritz, som är en riktig man.

Några promenader i skogen med honom blev det ju. Tjejerna traskade på, jag kom ju på efterkälke hela tiden för det måste ju fotas på vägen. Men Fritz väntade på mig så att jag inte skulle bli kvar själv. Hundar vill ju helst ha samlad trupp.

 Det var här jag såg min första kungsfågel för några veckor sedan. Fick en dålig bild på den, ansträngde mig inte för att ta någon mer bild, trodde att det "bara" var en fågelunge, vilken som helst. Här kommer den i kraftigt beskuren version. Men denna promenad var det väldigt lugnt på fågelfronten.

Fjärilarna verkar ha vaknat till liv där uppe i skogen.

Skogskovaljerna har blivit en ny favoritblomma att fota. Barrkogen lyser av dessa blommor i år.

Det var allt för denna gång. Nu är det nog dags att planera lite inför helgens utställning i Säterdalen. Vem vet, kanske vi ses där ! Kul om ni kunde komma !

  // Ing-Marie

Postat 2013-07-24 12:36 | Läst 3539 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Morgonbilder

Gillar verkligen att fånga det härliga moronljuset men tillfällena har inte varit så många hittills. Men några svängar har det blivit. ( en morgonrunda fick ju t.o.m. en "egen" blogg ) Sommaren hittills har varit helt i min smak så det kan jag inte klaga på. Efter tre veckors semester så har jag jobbat veckan som var. Men nu är det två veckors ledighet igen.

Ett litet potpurri av några morgonbilder.

 

Önskar er alla en trevlig helg !

 

  // Ing-Marie

 

Postat 2013-07-20 09:58 | Läst 3470 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Visst är det lite av en sport.

.......Det där med att fota. En ständig jakt efter ljuset, helst något häftigt att sätta skärpan på också, men det brukar jag inte vara så kräsen med. Ett grässtrå eller en vissen blomma kan också duga bara ljuset är så där gött som man vill ha det. Ibland så bryter jag upp mitt i maten och kilar ut på tomten, sambon har vant sig nu så han frågar knappt vad jag skall göra.

Har väl haft några härliga morgonstunder under dom tre veckor jag har haft semester. Men ingen så där riktigt daggfylld stund. Utan den kom väl naturligtvis i morse............när man skulle iväg till jobbet ! Gick upp i vanlig tid, en kopp kaffe och lite blädder i tidningen. Släppte ut vovven på baksidan i vanlig ordning. Det var då det slog mig ! Ösregn i natt och strålande morgonsol. Ni vet väl vad det innebär ? Glittter och bling-bling i naturen. In med hunden, på med kläder, slarvig tandborstning och halvdan morgontvätt. Ta kameran och snabbt iväg. Såå härligt blött det var på ängen, tur att stövlarna alltid ligger i bilen.

 Kollade på klockan, snart så väntar dom att jag skall dyka upp på jobbet. Men tack för mobilernas tid ! Slog en signal, det var lugt. Kan ju inte komma allt för sent men 20 min går bra, har nog kunnat komma ännu senare men man har ju något som heter samvete också. 

Allt skall inte var så lätt, då är det ingen utmaning. Det var då jag kände mig som en idrottare. Det blev några "hastverk" i alla fall. Tur att det bara är jobb denna vecka sedan kommer två semesterveckor igen. Så då borde jag väl få en till chans att kunna ta det lite lugnare och koncentrera mig lite bättre.

Men små stunder är också tid.

Ha det så gott vare sig ni har semester eller inte !

  // Ing-Marie

Postat 2013-07-16 15:03 | Läst 3042 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 Nästa