DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blandat

Det har mest blivit bloggar från specifika tillfällen den senaste tiden. Men det blir ju några bilder däremellan också, även om kameran inte är med lika mycket nu som förr.

Skall följa reglerna denna gång och skriva texten under bilderna. Jag har gillat att läsa texten först och sedan sett bilden, men det kanske känns lite bakvänt för många då nästan alla skriver texten under bilden, vilket är det "rätta".

Här har dom hungriga talgoxungarna just kommit ut från holken

Några bilder på midsommarfina travare

-Fota inte bara hästarna, jag vill också vara med på bild

Svante håller stallet rent från råttor.

Här var han okontaktbar, då han fått span på något i gräset

-Ser dig nog. "Nästan" sovande Kricka

Maskot ?

Drillsnäppa

Måzart kommer med jämna besök och vill ha något att äta. Han trivs där på garagetaket, kan stå i många timmar trots att han är mätt.

I den igenväxta delen av tomten.

Besök hos PerOls i Åttersta. Ett härligt våffelfik som vi missat trots att det ligger nästgårds. 

Mobilbilder från stället

Väckte någon sorts nattsvärmare som satt på väggen och sov. Bilden är roterad då jag fotade den uppifrån.

Blev även en blombild då makrot var i farten

Tack för mig !

// Ing-Marie

Postat 2022-07-30 10:57 | Läst 1196 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Sista bilder

Min kusins barnbarn tävlar i hästhoppning. Hon har fått väldigt många fina priser med sin "Sune". Nu har hon fått en annan häst som hon satsar på. Därför skall hon sälja den här. Jag har fotat dom tidigare men nu ville hon ha lite sistabilder på sig och hästen.

Det blev massor med bilder, visar några av dom här.

// Ing-Marie

Postat 2022-07-27 21:49 | Läst 1645 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Kiro

En dag när det var som varmast så åkte jag med brorsan, hans dotter, barnbarn och hunden Kiro till Storsjön. Inte den som ligger här i Sandviken utan detta är en sjö som vi var till mycket som barn. Långt in i skogen ca 1,5 mil norr om Kungsberget. Många år sedan jag var dit så jag hade lite svårt att känna igen mig, som så vanligt pga. alla kalhyggen.

Vi hade underhållning på stranden hela dagen. Barnen och Kiro tillbringade all tid i vattnet. Vem som hade roligast är svårt att säga. Kiro är en blandning av flera raser men snällare hund får man nog leta efter. Men kul att se att han nästan ser ut som en varg på vissa bilder. 

De hittade dessa "slemringar" i vattnet så det blev lite lek med dessa också. Men dom var rädda om "det" när jag berättade att prickarna var små djur. Så dom höll dom i vattnet hela tiden. Fick reda på att det var nattsländeägg. Så här skrev en vän: "På vintern när man fotograferar och studerar strömstaren när den från iskanten dyker ner och hittar sin mat på strömmens botten så är det nattsländelarven den kommer upp med. Larven har då byggt ett "gömsle" av grus över sin kropp. Det skakar strömstaren bort för att få larven ren som mat"  Man lär sig något varje dag. 

Dom kunde vara stilla också :-)

Dom somnade nog gott på kvällen alla fyra skulle jag tro.

// Ing-Marie

Postat 2022-07-24 22:38 | Läst 1160 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Årets besök vid Knuthöjdsmossen

Det är standard nu, att besöka mossen v 27. Varför det har blivit just v 27 beror på att Herrgården där jag alltid vill bo är fullbokad övriga semesterveckor. ( tror det är Ovako som bokar in alla resande reparatörer dessa veckor ) Det tog en vecka innan jag kom mig för att göra en blogg, men nu är den gjord.

Jag "släpar" med mig olika resesällskap, i år blev det sambon som fick följa med. Han var väl måttligt intresserad av att gå runt denna spång vid olika tider men det var ju fotboll på tv på kvällarna så det passade ju utmärkt för honom att stanna på rummet då :-) 

Har ju massor med bilder på dessa lomar, då jag har fått uppleva magiska dimmiga guldgula morgnar här nere vid flera tillfällen . Så egentligen var jag väl inte allt för besviken att det regnade bägge morgnarna i år. ( bara lite :-) )  Jag tycker det är fantastiskt rogivande att bara vandra runt där, njuter av varje steg på spången. Ett utmärkt sätt att varva ner den första semesterveckan.

Såg tyvärr inga ungar i år men fångade en lom i flykten med fisk i näbben så visst finns dom där. 

Kvällarna var vackra och väldigt få besökare så det var verkligen lugnt.

Det blev ju mest att man fångade start och landningar, kanske lite brusiga då ljuset var emot mig. 

Här kommer ett gäng bilder från dessa dagar. 

Mossen när den är som vackrast 

Här ser den ut att njuta lika mycket som mig i kvällssolen

Den här kommer med mat i näbben, såg den landa lång där borta. Men kul att se, då förstår man att det fanns ungar i närheten 

" -Hmm.....vad är det där för gäng "

Här ser den nästan ut som en blandning av fisk och fågel.

Som små "storsjöodjur" ser dom ut här. Har sett detta beteende förr, tror att det är lite bråk, kanske om revir.

Landning

Och start

Ur vägen ! 

Här kan man nästan höra det mysiga ropet efter någon där uppe i luften.

Kvällsljus.

  // Ing-Marie

Postat 2022-07-16 17:27 | Läst 1337 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det hade jag ingen aning om

Dom första åren jag började fotografera så var det nästan bara makro.  Då upptäckte man ju väldigt mycket i den lilla världen, framförallt alla larver och småkryp som man inte hade en aning om att dom fanns. Men jag har aldrig sett denna snygging. Var ju bara tvungen att gå in efter makrot när jag såg denna lilla blå vackra i rabatten. Så liten, ca 1½ cm. det blev många bilder på den. Käkade bladlöss gjorde den också. Googlade på blå larv, inget napp så jag var ju bara tvungen att fråga dom som vet. Gissa om jag blev förvånad när jag fick reda på att den skulle bli en nyckelpiga när den blir stor. Blev nog mest förvånad över att jag aldrig sett den tidigare. 

Man lär sig något varje dag.

  // Ing-Marie

Postat 2022-07-02 00:09 | Läst 1191 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa