DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blommor i Gysinge - möte med konungen och hans familj

När vitsippstiden närmar sig är det ett måste att åka en sväng till Gysinge. Där skogen lyser vit på backen mellan Dalävens forsande vattnet. Kanske var jag lite tidig, ännu finare är det när björkarna börjar grönska.

 

 

 

 

 

Vid Gysinge bruk blommade Scillorna och för mig en okänd art, som liknade kärringtanden i sitt utseende. 

På väg hem så kollar jag ut på åkrarna efter tranor eller så går blicken in i skogen där solen lyser så vackert mellan stammarna på den mossbeklädda marken. Och där alldeles bredvid vägen står det fyra älgar så fint i kvällssolen.

 

 

En bil bakom så det gick ju inte att stanna. Gas till närmsta vändställe. Parkerade bilen och kollade men inga älgar. Som tur var så fanns en liten skogsväg in där. Chansade och åkte in, och se där stod dom alla fyra. Lite nervöst så jag hann inte med inställningar som jag kanske skulle ha velat. Men hann med några klick innan dom stack iväg.

 

 

 

 

 

Det blev ett härligt avslut på min fototur i dag.

Trevlig söndag på er alla !

 

  // Ing-Marie

Postat 2012-04-29 09:07 | Läst 2951 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Guldregn till Brynäs ära

När jag var tonåring så var jag en riktig Brynäsfantast. Jag och min kompis gjorde allt för att komma in på deras matcher. Vi hade fyra mil in till Gavlerinken som det hette på den tiden. Salming blev den stora idolen redan vid sin första match i Brynäs. Undrar om vi såg redan då vad det skulle bli av honom :-) Om inte pappa el. någon kunde köra oss så hände det att vi tog till tummen.

Glömmer aldrig en julafton, jag hade önskat mig seriebiljetter. När jag hade öppnat alla paket och alla kuvert och inga biljetter i sikte så var besvikelsen stor. Då kommer pappa med ett avlångt hårt paket, vad kunde det nu vara. Yes ! En bräda.................men det står något på den..........." biljetterna har inte kommit ut ännu men denna bräda berättigar dig till seriebiljetter till Brynäs hemmamatcher denna säsong" Glömmer det aldrig !

Tack pappa !

Mitt intresse är inte alls lika stort i dag, men blev både glad och nostalgisk över denna kväll.

Lite bilder till Brynäs ära.

 

 

 

 

Sov gott !

   //  Ing-Marie

Postat 2012-04-19 22:22 | Läst 2924 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Yes !

Det är väl bara att erkänna, jag tycker det är så kul att få min andra bild med i galleri FS. Det är mycket synpunkter om detta galleri men alla som skickar in bilder dit blir naturligtvis glada om den "godkänns" och får hänga där. Vilket inte händer alltför ofta har jag förstått.

Bilden då. Den är tagen en dag jag aldrig glömmer, det var dagen då Vasaloppet kördes, en underbart dimmig morgon, något jag aldrig skådat här i mina hemtrakter. Fick väldigt bråttom ut, sov lite för länge, jag hade ju egentligen inga fotoplaner för den här dagen. Hade tur för dimman höll i sig långt in på dagen så jag hann fånga en del rutor.

Bilden som fick äran är tagen vid Hedåsen ute vid Storsjön.

 Dimman låg tjock i dag

Härom veckan skulle jag försöka mig på att göra ett collage för första ggn. Temat på detta blev en samling av bilder från denna dag.

Nu på Påskdagen skiner solen från en klarblå himmel, graderna visar på -5,  så det är långt ifrån dimmigt.

Vad dagen har att erbjuda återstår att se. Hoppas ni alla får en fin fortsättning på Påsken.

    // Ing-Marie

Postat 2012-04-08 07:51 | Läst 3168 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera