DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Lite beklagan

I tisdags var vi upp till Wij trädgårdar och hängde våra bilder i en till lokal i anknytning till orangeriet där vi tidigare hängt så nu är det ganska fullt med bilder där uppe.

Det blev en stressig dag, först arbeta undan allt snabbt på jobbet så att vi skulle komma iväg i tid till Ockelbo. Och det tar ju en väldans tid att hänga så det blev sent innan vi kom hem. Vaknade ons.morgon och var helt däckad, huvudvärk etc. låg hela dagen. Är väl lite piggare i dag, i morgon MÅSTE jag jobba eftersom det är sista dagen innan semestern.

Har just haft lite krafter till att kolla igenom bilderna jag tog på vägen hem, trots att jag var så trött så bara måsta jag stanna till efter vägen där lupinerna ropade på att bli fotade :-)

Förstora !

Nä, nu tänker jag återgå till soffan för att slappa och kolla på alla fantastiska program som visas dagtid, t.ex. Svenska Hollowoodfruar, alla "real housewife" från olika ställen och så  hem till gården etc. :-)

  //   Ing-Marie

Postat 2015-06-25 12:05 | Läst 2548 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Ingen ordning alls....

....på tema i denna blogg. Liksom helgen har varit hit o dit i både väderlek och annat så kan väl även bloggen få vara lite hit och dit.

Prästkragar hör ju midsommaren till, dessa växer så fint vid grannens gavel.

Lupinerna blommar sent i år så nu är dom som vackrast

Denna lilla fiskmåsunge höll jag nästan på att trampa på, kanske gillade den också lupiner.

Men helst av allt ville den nog att mamma skulle komma med tanke på ropet.

Min "storafågelsäkra" bur börjar nästan växa igen, måste gallra.

Inhandlade lite plantor i går, här en ny sort som jag inte kommer ihåg namnet på.

Efter lite regn så kom solen, då blev det en tur runt husen med makrot. Denna krabat hade vattendroppar på ryggen som den bar på.

En liten rödstjärtunge fotad genom ett buskage. Har aldrig fångat en rödstjärt på bild så det var ju kul. ( har fått bekräftat att det var en sån )

"Skall vi sitta här hela natten, du behöver inte var rädd, du kan flyga"

Purpurnyanser

Dom innehöll visst mycket godis.

DalBritas damm. Lite för mycket växtlighet så man ser inte det fina valvet på bron där borta.

Ja, det var min blandning för denna gång.

Snart är helgen över, men grämer mig inte så mycket över det. En vecka kvar sedan börjar fem veckors ledighet.

Go´kväll !

   //   Ing-Marie

Postat 2015-06-20 23:16 | Läst 2306 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Var glad åt det lilla

Det skall visst inte bli regn i dag. Så med ullstrumpor o fleecetröjor så kan vi få en riktigt bra dag.

Önskar er alla en härlig helg, vare sig ni behöver paraply eller inte.

  //  Ing-Marie

Postat 2015-06-19 09:02 | Läst 2294 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Vill du se en stjärna

Nä, inga selfies :-)

I går bestämde jag mig för att ta en rask promenad i lite motionssynpunkt, måste ju börja eftersom alla sommarbrallor på något sätt har minskat i garderoben i vinter. Så nu spänner dom lite. Kanske beror det på fukt, eller ? Nå väl, jag är ingen som med glädje går ut och köper nya kläder så jag måste försöka jobba på att kunna ha dom som redan finns.

Just som jag skulle gå så tittade solen fram och då kändes det som att det var läge att ta kameran med. Sagt och gjort. Kom en bit bort till den lilla skogsdungen, då jag fick syn på den vackra skogsstjärnan. Ja, där blev jag kvar en bra stund. Spännande med ljuset från olika vinklar. Så många olika bilder det kan bli bara genom att förflytta sig några steg. När jag väl varit där en stund så förvann promenadlusten. Och det gör nog inget om jag aldrig kommer i mina svala sommarbyxor för dom verkar inte behövas denna sommar. I midsommar verkar det gå bra med regnställ.

Ha det gott !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-06-17 19:05 | Läst 2304 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Sluta fota !

Undrar om det var så den tänkte här :-)

Jag har ju varit upp några gånger nu för att kolla på dom små forsärlorna. Dom håller ju till i vacker miljö och nu har det varit några fina kvällar så det är ju bara så skönt att sitta där och spana och njuta av det sköna fågellivet. Skönt att Qvarnen stänger i" i tid " så jag får sitta där för mig själv.

Skrattmåsen har alltid sin plats på den där stenen.

Ett par änder finns också där men är lite fundersam över att jag inte sett något smått ännu. ( han ville inte heller vara med på bild :-) )

Trasten kom för att ta sig ett bad.

Sädesärlorna kan man ju bara beundra i sin skicklighet att fånga insekter i luften. Men det finns gott om flygande fän, det ser man i ett visst solljus.

Jo då, nog poserade forsärlan villigt även denna kväll. Här ser den ut att sitta och fundera på vilken av alla flygfän i luften den skall ta sikte på.

Men till slut så sa vi Hej då !

Förstora !

Ha de gott !

  //  Ing-Marie

Postat 2015-06-10 19:18 | Läst 2553 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa