DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

3 x Mini

Det har varit klent med både fotandet och med besök här på FS den senaste tiden.

Det kom ju lite snö i början av november men det försvann ju lika fort som det kom. Efter det så har det bara varit grådagar och mörkt dom tider man varit ledig och jag har haft en hel del att pyssla med här hemma.

Har fått en ny granne i huset mittemot. Mötte den lilla då jag var ute med kameran i första snön. Det blev några snabba bilder på henne. Här har jag klonat en del, hon satte sig bredvid en ful garagevägg så jag tog en annan bild tagen vid samma tillfälle och "målade" över den fula väggen. Får väl ha någon mer planerad fotosession med henne framöver.

På Allahelgonahelgen var jag och en vän till kyrkogården, vi tog en lite tur i min barndomsby efter att vi tänt ljus. Efter vägen så ser jag något i toppen på en gran, stannade bilen för jag såg att det var inte vem som helst som satt där. Att jag överhuvudtaget såg den lilla fattade varken jag eller kompisen ( då det var jag som körde ) Men där satt den, den lilla söta sparvugglan. Jag har ju aldrig stött på den så det var kul trots att det var skymning och grått. Och att kameran var med var bara en lyckträff.

I går kollade jag ut vid matningen, lite besviken över att det är dåligt med arter i år, bara dom vanligaste. Inga stjärtmesar, inga siskor, inte ens Hacke som ofta kom förr. Fem minuter senare när jag kollar ut genom altandörren så får jag se något litet som sitter där, då hade jag besök av den mindre hackspetten. Första gången jag sett den här. Första bilden är fotad genom fönstret sen hukade jag mig och gick försiktigt ut och fick nån bild genom altanräcket innan talgoxarna kom och skrämde iväg den 

Så några små fastnade på bild denna gråa månad.

// Ing-Marie

Postat 2019-11-25 21:09 | Läst 998 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Halloween

Vi som hör till den gamla stammen är väl inga stora fans av Halloweenfirandet, men vad gör man inte för dom små barnen.

Så i torsdags serverade jag spöksoppa och avhuggna fingrar till småfolket. Dom älskar denna morotssoppa och den blev kanske extra god i dag då det hamnat ett spöke däri.

Fingrarna var det några som inte vågade äta trots att dom gillar korv. 

Tydligen rycks man med lite av dessa spökerier för jag fick inspiration att göra ett litet kusligt montage också.

Köpte på oss lite godis för att slippa bus men det var bara tre små spöken som kom så vi får väl offra oss att äta upp resten själva då.

 //  Ing-Marie

Postat 2019-11-03 09:06 | Läst 1081 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera