DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Lönsamt att blogga på FS

 Ja, det kan det vara. I somras ringde de från sveriges radio och sa att dom lånat en bild av mig och funderade om det var Ok. En bild från parken i Gävle sa dom, jag blev tveksam, vad var det. Jo, dom sökte en bild från Boulognerskogen och hade hittat en i min en blogg. Tänkte efter och kom då ihåg att jag hade nog bloggat förra året om ett besök där. Bilden skulle finnas på deras hemsida som vy till en av de klassiska låtar som de skulle spela.

I går fick jag "gaget" därifrån. Inga stora summor men kul att kunna få någon krona.

Tror det var den här bilden dom ville ha. Inte speciellt märkvärdig i mina ögon, men det var ju i alla fall Boulognern och det var ju det dom var ute efter.

 

 

 Och bloggen om Björnen gav ju en hel del slantar eftersom jag " till slut " vann månadens bild i AB med den. Den hittade aftonbladet på tack vare min blogg här på FS. Hade nog aldrig kommit på tanken själv att skicka in bilden till någon tävling, så jag får ju vara tacksam att dom såg den.

Många har väl sett sig till leda på denna bild, men det kan ju vara någon ny läsare så jag lägger in " länken med några länkar " om någon skulle vara intresserad.

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/yiipppiii-aftonbladet-ringde-i-gar.htm

Vad jag förstår så är det ord i överskriften som kommer upp om man googlar, så det gäller att ha rätt ord med där :-)

  // Ing-Marie

 

 

 

 

 

Postat 2013-08-27 11:45 | Läst 3029 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

"Sov över"

Hade tänkt att ge mig iväg runt 5.30 i går morse. Men fumlade med ringverket på telefon så jag vaknade åter runt kl 7. Bra gjort tycker jag, kunde lika gärna ha slagit upp mina blå runt både 9 och tio. Så det blev "bara" macrot och liggunderlag på gräsmattan här utanför.

Mitt första objektiv som jag köpte när jag investerat i första systemkameran var ett macro, har haft mycket kul med det. Hade dille på att fota droppar i gräset då. Men det kommer ofta i skymundan för min zoom. Men oj så kul detta var, tror man får göra uppehåll med vissa saker för att åter uppskatta det.

Några av morgonens alla bilder:

 Detta var gårdagens bilder. Har just kommit hem från ytterligare en tur. Så nu börjar det bli rätt fullt på disken.

Önskar er en härlig söndag.

  // Ing-Marie

Postat 2013-08-25 09:00 | Läst 2843 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Nu börjar högsäsongen

Vackra augusti och Septembermånader, finns det något härligare när man gillar att fota i morgonljus. Solen skiner på den daggvåta naturen och inte behöver man gå upp så okristligt tidigt heller.

I fredags hade jag turen att kunna ta kompledigt så då blev det en sväng till ängen som nu mest består av taniga fröställningar. Men det bekymrar mig inte. Ljuset är ju så vackert så det spelar inte så stor roll vad som hamnar i fokus.

I morse låg jag med macrot på gräsmattan, det var ett tag sedan. Kul att fånga lite glittriga droppar. Men dom bilderna kommer vid ett annat tillfälle.

Här kommer några av bilderna från ängen.

 Önskar er en trevlig lördagkväll.

Postat 2013-08-24 19:15 | Läst 2966 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Bilvisning

Någon kanske tror att jag har stavat fel, bildvisning har väl legat klart närmare mitt intresse. Men nu var det faktiskt bilar jag skulle kolla på. Ja, hade det inte varit för att det var i Högbo, knappt  1 mil hemifrån så hade det nog inte blivit av. Svarta moln hade legat runt stan hela dagen men inte en droppe regn hade det kommit.

Men när jag vek in vid bruket i Högbo så öppnade himlen sig. Satt kvar i bilen en bra stund innan det slutade. Fotade lite genom den våta bilrutan. Tycker bilderna blev lite kul. Någon fick nästan lite Lensbaby-stuk över sig.

 

 

 

Rätt klädd och rätt mat i dessa sammanhang.

 Elvis var också där

 Aningen irriterad för det var punka på bilen.

 Bara att ringa Falk bilbärgning för att få hjälp. Byta själv kunde han tydligen inte.

 

 Efter en stund så tröttnade jag på bilar och folk och drog mig bort till lite lugnare platser, där jag brukar vandra. Och fotade lite natur, det är ju ändå det som ligger mig närmast. Men visst var det kul att fota lite annat också, det kan jag inte neka till.

Trevlig kväll på er !

  // Ing-Marie

 

Postat 2013-08-11 18:00 | Läst 2749 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Villig modell

Kvällens promenad. Har inte alltid Chessie med mig när jag går ut med kameran och vice versa. Fotar jag t.ex. blommor och blader och hon hör klickandet så tror hon att det är hon som blir fotad och det innebär att hon skall ha en go´bit. Får hon ingen så börjar hon hoppa på mig till slut och det funkar ju inte när man skall försöka hålla kameran still.

Men i kväll var båda med och i dag tycker jag att hon gjorde hon rätt för lite godis.. Hon sätter sig ner  väldigt snabbt när hon ser kameran, men för en gångs skull så hann jag med en bild på henne stående.

Go´kväll !

  // Ing-Marie

 

Postat 2013-08-06 21:28 | Läst 3023 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 Nästa