DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Tillbaka i sagans värld " Mors lilla Olle"

Nu var det längesedan jag testade att göra montage. Ringrostig blir man. Har egentligen inte tid med sånt nu då jag borde fixa i ordning en massa bilder från ett uppdrag jag hade i söndags. Men när man fångar bilder på dessa underbara barn så lockar det att göra något med dom. Den lille killen var så söt då han gick där och höll sin mamma i handen, men omgivningen var ju inte rolig. Då kom jag på att han kan ju gå bredvid en trädstam. Hittade en skogsbild och sen hade jag ju ett gäng bilder på björnar som jag började gå igenom. 

Det slutade med att det blev " Mors lilla Olle" . Tror det är runt 6 olika bilder här som jag lagt ihop, varav två är bilder som jag använt endast som struktur. Sedan fick dom en släng i Nik Collection Analog Efex . Vet inte riktigt vilken som blev bäst.

Killens kusin och storasyster  är ju underbara att fånga på bild. Inga montage här utan bara lite ljusredigerade ( och en bit av en bil bortklonad i den ena bilden )  så dom kan väl också få var med här.

Nu måste jag återgå till det som jag egentligen skulle göra.

Ha en fin dag !

  // Ing-Marie

Postat 2018-07-31 12:42 | Läst 1913 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Säters fotofestival för åttonde gången

Alltid träffar man nya bekantskaper på denna festival, så det blir många spännande möten. I år kunde jag bara vara med på lördagen då jag hade annat för mig på söndagen. Men jag missade inget för det, allt blev inställt på söndagen då det efterlängtade regnet kom. Det var nog inte allt för sura miner över det, alla föredrag var lagda på lördagen och ingen kunde väl vara besviken över regnet som alla väntat på så länge. 

Det blev inte så mycket fota denna helg. Lite vimmelbilder med mobilen och några på blodmånen på fred.kväll. ( som inte ville visa sig från sin bästa sida då det var dis i vägen. )

Visar här mina bilder som jag hade med mig. Från i ett naturreservat nära mig. Dom är fotade genom granar och buskar för att få lite smygkänsla. Väldigt mycket grönt i bilderna så därför valde jag att göra dom svartvita denna gång.

 Några av månbilderna.

//  Ing-Marie

Postat 2018-07-30 09:49 | Läst 1628 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Lofsdalen , Flatruet

Nu kommer att inlägg utan renar denna gång, ( nästan ) eftersom mitt förra inlägg enbart innehöll renbilder så får det räcka med det.

Här finns den bloggen om någon är intresserad.

https://www.fotosidan.se/blogs/imse59/renar-bade-har-o-dar.htm   

Vi tog en promenad upp mot Hovärken, kanske att vi hade orkat till toppen  men det tar ju sån tid när Lena och jag är ute. Varje pip i buskarna måste ju undersökas.

Här är Mackmyra skybar på toppen. Fotat genom buskage nerifrån i dalen

Ljung i kvällsljus 

Gav oss iväg till Flatruet. Ljungpiparen var väl den fågel som hördes mest där uppe.

Brushane

Ensam i stora vida världen var den lilla stora strandpiparen

Gulärla

Gott om ängspiplärkor var det också, men ofta på avstånd. Men jag gillar ju miljöbilder men visst hade det varit kul att få några bilder närmare.

Mycket torrt där uppe men några vattenhål fanns det som tur var.

Lena var lite orolig vart vi skulle ta vägen om trycker blev för stort, inte många buskar att gömma sig bakom. Det problemet hade inte denna.

Vackert kvällsljus på bilen men det var nog inte den hon siktade på

Kväll.

Vi övernattade vid vandrarhemmet i Mittådalen, ville ju även uppleva den tidiga morgonen. Dåligt med sömn i värmen men man klarar en natt utan sömn rätt bra också.

Några bilder från den tidiga morgonen.

Ljungpiparen ville bli fotad även denna dag.

Vi hade ju önskat och trott att vi skulle få en bild på den vackra blåhaken men den ville inte dyka upp där på fjället. 

Men när jag kom hem så hade jag en dålig bild på en fågel fotad vid vandrarhemmet, frågade "experter" vad det var och fick reda på att det var en ungfågel blåhake. Lite kul var det ju, men det var ju inte riktigt så jag hade tänkt mig den. 

När vi några dagar senare åkte hem från Lofsdalen så stannade vi till vid Kårböle världshus och fikade. Numera mest känt för att det har utrymts.  Där satt den här lilla björktrastungen och skrek, hoppas den flugit iväg åt rätt håll !

//  Ing-Marie

Postat 2018-07-20 16:22 | Läst 2116 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Renar både här o där. Lofsdalen och Flatruet

Har varit på fjällsemester med Lena K. Det blev mest Renar på minneskortet, dom var både här och där och då kan man ju inte låta bli att fota dom. 

I Lofsdalen där vi bodde var det två renar som traskade runt bland stugorna. Dom gillade visst altaner, såg dom ligga på flera olika ställen. Varför kan man ju fråga sig. Vet att några var lite less på dom då dom smutsade ner en del ibland. Men jag tyckte det mest var underhållande att kunna sitta på altanen och titta på dom på så nära håll.

Åkte till Flatruet ett dygn, övernattade på vandrarhemmet i Mittådalen för att få kvälls och morgonljus.

Där var det också mycket Renar. Många mammor med sina kalvar.

Det var väldigt torrt men som tur var så fanns det en del vattenfyllda pölar så dom hade något att  dricka

Mamma var är du ? 

Det blev väl även en del fågelbilder, men vi var lite besvikna över att vi inte fick se blåhaken. Huvudsaken är att vi hade härliga dagar, även om det var aningen varmt men man börjar vänja sig med det nu också.

  // Ing-Marie

Postat 2018-07-14 21:55 | Läst 1918 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera