DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Otraditionella fågelbilder

När jag läst artikeln här på förstasidan så kom jag på att jag kan ju leta upp några av mina sk. otraditionella bilder som jag har samlat på mig. Detta är en bråkdel av dom. 

De flesta är medvetet fotade för att bli lite annorlunda, men en del har kommit till av "misstag". Jag tycker det är kul att få vackra artbilder på fåglarna, men när man har tillräckligt med det då vill man gå nästa steg för att man inte skall tröttna. Och det som är givande att det är ofta svårare att få till en "konstig" bild än en fin. ( om om vi nu bortser från dom allra skyggaste och ovanligaste  fåglarna )

Det lättaste att få till något bra är när ljuset är som bäst.

Så här kommer en radda bilder, det smög in några ekorrar och en liten björn också :-) 

Några har säkert varit visade här förr.

Ha en bra dag ! 

  //  Ing-Marie

Postat 2018-06-30 10:08 | Läst 2076 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Händelserik natt i kojan

 

Det var åter dags för ett besök hos Wildnordicsweden i Kungsberg för att spana på björnar. Och dom levererade som vanligt. Tror vi såg 5 olika björnar vid många olika tillfällen, tappade faktiskt räkningen. Dom kommer väldigt nära kojan ibland så det är tur att man har zoom så man kan zooma ut om det behövs.

Förra året jag var där så regnade det nästan hela natten. Nu har vi knappt haft en droppe regn de senaste veckorna men just när vi kom fram till Kungsberg så började det regna. Ok, det blir rätt fräscha färger i regn men nackdelen är att det blir så mörkt där i skogen men det är bara att skruva upp isot. Har också sett att björnarna ser mindre ut när dom är våta, så dom såg inte speciellt skräckinjagande ut. Bara söta och blöta.

Vi skulle få hämtning kl 8 på morgonen, men 7.30 kom den sista björnen så det var bara att messa och tala om att dom fick vänta med att komma och möta oss. Men till slut så gick den iväg så vi kunde lämna gömslet. 

En björn hade tydligen gått samma väg som oss mot bilen, alldeles färska spår.

Visar här en radda bilder från vår spännande natt.

( Klicka upp bilderna för bättre format på de stående bilderna )

  //  Ing-Marie

Postat 2018-06-19 23:23 | Läst 2534 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det finns en äng.

I fredags fick mamma somna in efter några jobbiga veckor. Det känns sorgligt, tufft, men också skönt att hon har fått ro nu.

Tror hon var runt 15 år här.

Glad att jag har fina bilder på henne från hennes 90-årsdag i februari i år.

Dikten har pappa skrivit.

Nu känns det skönt att jag skall åka iväg ut i skogen på ett litet äventyr med kompisar i kväll så man får skingra tankarna lite.

  // Ing-Marie

Postat 2018-06-17 09:11 | Läst 2931 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

Fullt av liv på kyrkogården

Fåglarna trivs där. Det finns massor med stora lövträd, skugga och så vattnar dom så gräset är fuktigt som gynnar maskarna som så många nu vill åt. Åkte dit i går strax innan solen försvann bakom kyrkan. Gillar när kvällsljuset lyser i bakgrunden. 

Nu blev det dom vanligaste som fastnade på bild, sädesärlor, flugsnappare och björktrast. Men såg även steglitser och stenknäck men dom ville inte vara med på bild.

Så här kommer en radda. 

Börjar med den enda blombilden, jätteboll med penséer bakom lite solreflexer.

Go´kväll ! 

 // Ing-Marie 

Postat 2018-06-13 21:37 | Läst 2055 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Happy and

Eller många glada änder var det

På kvällen på nationaldagen tog jag en tur till Högbo för att titta efter lite smått. Först så stötte jag ihop med familjen kanadagås med 24 ! ungar. Men det var många gäss utan barn så troligtvis var några kidnappade. Tror att dom kan göra så.

Vid det forsande vattnet vid kvarnen så var det ett gäng på 6-7 st riktigt små andungar. Dom underhöll mig länge. Vattnet var lite strömt och massor med flygfän som dom fångade och åt, man riktigt såg hur kul dom hade där dom cirklade runt. Mamman gjorde nog 3 el 4 försök att få med dom vidare, några följde henne uppför slänten på väg till gräsmattan där dom säkert skulle sova för natten, dom försvann utom synhåll för mig. Men två st var kvar och jagade för fullt. Gänget kom åter, lockade på dom två som var kvar, inget gensvar, dom gick igen. Efter flera försök så lade sig mamman i slänten och sov och alla ungar var i igen och fortsatte sitt jagande, vilken dom fortfarande höll på med när jag lämnade dom.

Var upp i helgen igen. Den här gången var det ett annat lekland som lockade. Väldigt strömt vatten, där stod dom och doppade huvudet, antagligen fanns det mat men tror även dom tyckte det var kul. Undrade nästan om det var strömstaren som var pappa.

Totalt orädda för människor, dom traskade runt på serveringen så jag var rädd att någon skulle kliva på dom. Flera gånger var dom och nöp mig i skorna, och dom kom ofta för nära närgränsen.

Efter lek och bus så blir man trött, tryggt och skönt tätt intill.

Är nog bäst att gå till mamma ändå.

Go´kväll !

  // Ing-Marie

Postat 2018-06-11 20:05 | Läst 1890 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa