DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Tredje gången gillt !

I dag åkte jag iväg för att gå till matningen vid Fiskängstjärn för tredje gången, i hopp om att få träffa den lilla Stjärtmesen.

Och helt plötsligt så sitter den där i på en gren, såg den i sökaren, blev så till mig så jag fick igen skärpa och så var den borta igen.

Men efter ett tag så återkom dom, dom brukar vara ett gäng ( erfarenhet från förra året ) men i dag var det bara två som sällskapade. Dom stannar en stund och sedan är dom borta lika fort som dom kom. Men dom hann återvända någon gång till innan jag fick lägga benen på ryggen för att hinna hem till 3-milen. Som tur var träffade jag en kvinna förra veckan som berättade om en genväg, där  fanns en gammal bro som man kunde gå över kanalen så då blev vägen till bilen mycket närmre än den väg jag brukar gå.

Tycker dom är så charmiga, och sporten är väl att hinna fota dom den lilla stund dom finns inom synhåll. En del är lyckliga med att ha dom vid sin matning men det gäller inte mig.

Som jag skrev om i föregående blogg då jag besökte detta ställe så är det ingen matningsplats för oss som gillar att fota, men man får försöka göra det bästa av den snåriga platsen.

Så här kommer några av dagens bilder.

Förstora gärna  !

Önskar er en skön kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-28 19:16 | Läst 2466 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Memories

Fortfarande lite tufft. Sitter och letar bilder för framkallning till kommande utställning i vår. Och överallt dyker hon upp, min kära vän Chessie som inte finns mer.

Bilder på henne har jag i massor. När jag känner mig mogen skall jag göra en fotobok till hennes minne. Köpte min första lilla digitalkamera när vi skaffade henne 2005. Sedan kom systemkameran in i bilden hösten 2009.

Här är en av mina favoritbilder tagen sommaren 2010 utan "finesser", inställd på auto. ( Har softat och fixat lite med bakgrunden.)

Elias ( brorsans barnbarn ) sitter och frestar Chessie med godis. Varje gång han kom hit så ville han ge henne godis. Han frågade alltid om lov och så sa han: " Skall du fota oss nu" ?

Men ingen bild blev som denna den ligger mig varmt om hjärtat.

Elias fyller 7 år i Mars och har nu en egen lite hund att fresta :-)

Go´natt !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-26 22:17 | Läst 2633 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Nej då, jag är inte besviken

Traskade iväg till en fågelmatning i dag i hopp om att äntligen få se den söta stjärtmesen. Vet att den brukar hålla till där. Men inte en endaste liten vink om att den var i närheten. Andra gången i år som jag är där, såg den inte förra gången heller. Detta ligger en bra bit in i skogen och fågelmatning kanske inte är det rätta ordet, utan man bör nog kalla det djurmatning i stället.

Dagen blev härlig trots avsaknaden av stjärtmesen. Full fart på blåmesar och talgoxar naturligtvis. Men även en del annat fick jag beskåda i den soliga februaridagen.

Möttes av Kurre som var och letade mat.

Rådjuren såg jag inte i dag så det får bli en bild på dom från förra veckan då jag var där.

Det är egentligen inget ställe för oss som fotar, snårigt och ingen mat är placerad i "fotoläge" men det är bara att försöka hitta någon glipa.

Hacke är en trogen besökare som kommer med jämna mellanrum.

Sen har vi talltitan. Jag tror att det är en sån, vet att entitan också finns där men jag kan inte se skillnad på dom och eftersom talltitan är vanligare så är det nog en sån.

Svartmesen.

Och tom. nötväckan såg ut at njuta i solen och tog det lite lugnt för en gångs skull.

Plötsligt fick jag syn på något framför fötterna. Flera som var hungriga. Men skygg så den vände snabbt in tillbaka igen.

Hittade några nötter som jag lade framför hålet och då kunde den inte hålla sig :-)

Väntar på sin tur.

Den kvicka trädkryparen var också sugen.

Två ekorrar dök upp, den ena väldigt skygg så han försvann men en stannade kvar och verkade inte alls bry sig om mig. Så på den blev det en hel del bilder kan jag säga.

Tog sedan en sväng upp till Högbo för att kolla efter strömstaren. Och visst var dom där, men som vanligt på "fel" ställe. Och tålamod att vänta hade jag inte, utan det var dags att dra sig hemåt efter en givande dag.

Hoppas ni förstorar !

   //   Ing-Marie

Postat 2015-02-22 18:13 | Läst 2448 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Är det någon idé, vad tror ni ?

Svara ärligt nu !

Jag ( och två till ) har fått förfrågan om att ställa ut bilder i sommar och vi har tackat ja ! Men redan nu så kommer det svåra, vad skall man satsa på. Har inte tittat på lokalerna ännu, när vi väl har gjort det så kanske man får en viss känsla.

Det är vid en stor trädgårdsanläggning där många trädgårdsintresserade vistas. Så att det blir från naturen är givet. Förresten så har jag väl inget annat att välja på, då mina bilder till 99 % innehåller natur av något slag :-)

Då är frågan, är detta något att satsa på. Har tänkt mig att göra canvastavlor av dessa. Att dom är gulliga tycker många, det tycker jag också. Men tror ni att det är något som någon kan tänka sig att ha på väggen ? Det var min fråga till er.

Tror att det kan vara bra med plats så att jag även får plats med annat men det visar sig så fort vi får komma dit och titta på lokalerna.

Har visat flera av dessa bilder här förut men alla kanske inte har sett, så jag lägger in alla som jag gjort i denna genre.

Förstora !

Kanske hinner det bli flera montage att välja på innan det är dags.

Önskar er alla en trevlig helg !

   //    Ing-Marie

Postat 2015-02-13 17:11 | Läst 2747 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Varför kommer skaparlusten nästan alltid vid fel tidpunkt ?

Min skaparlust finns inte alltid i mitt huvud. Ibland känner jag att jag borde skapa något, men lusten finns inte där tillräckligt. Då är det nästan omöjligt att få till något.

Skall jag iväg på något, eller klockan börjar bli sent och det är dags att gå till sängs. Ja, då kommer lusten ofta som ett skott.

Så blev det i går kväll. Jag hade bestämt att för en gångs skull komma i säng i tid så att jag inte är halvdöd då alarmet tjuter strax före sex. Skulle bara stänga av datorn först.

En bild "råkar" komma upp på skärmen och plötsligt föds en idé !

Jag börjar pilla med detta, ( i PS Elements ) jag fortsätter och fortsätter för jag blir aldrig riktigt nöjd. Inte förrän jag har lagt ihop 5 st bilder så tycker jag att det börjar likna något. Klockan..... den vågar jag inte kolla  på utan smyger upp till sovrummet och somnar ovaggad.

Ser i dag några missar men dom kanske jag kan åtgärda någon annan sen kväll :-)

Och till jobbet kom jag iväg i tid !

Bör förstoras !

Allt för i dag !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-11 14:49 | Läst 2956 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 Nästa