DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Jag må vara tjatig, men jag kan ju inte låta bli.......

.......att fota min lilla favorit. Jag har ju jagat den i flera år, fått något långskott lite då och då. Och nu så har jag en alldeles egen som kommer till mig istället, risken är ju att jag kommer att bli lat nu som inte behöver jaga mera. Men jag lovar, skall försöka komma med något annat i nästa blogg......tror jag :-)  Om det är samma fågel hela tiden skall jag låta vara osagt, dom var ju ofta två tillsammans tidigare.

Helgen till ära så har jag planterat en liten blomma vid matningen, inte bara vi som skall ha det fint. 

Nåväl, här kommer några bilder på den lille. Gillar ni inte stjärtmesar så är det bara att gå vidare.

Trevlig helg önskar jag er alla !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-04-28 19:58 | Läst 2131 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Grönt regn

I måndags varnades det för flera dm. snö kommande dygn. Det kom en del blötsnö men det förvann rätt snabbt. Då kom det mera grönt än vitt från himlen, grönsiskor i mängd. Jag har aldrig sett något liknande. Glad var ju jag, roligt med nya händelser ute vid matningen. Tur att jag är borta på jobbet på dagarna, bilder blev det så det räcker till ändå. Försökte mig på lite flygbilder, svårt att få något snyggt. Dom som blir skarpast har ju ofta mataren med i bild. Men det spelar väl egentligen inte så stor roll,  huvudsaken man har kul och det har jag :-)

Ibland kom någon i vägen.

Alla var inte hungriga utan tänkte mer på att varmbona

En bergfink kom dit och försökte få lite frön, men den återvände snabbt till sin stubbe längre ner.

Det var dåligt med andra arter som vågade sig fram. Började bli lite orolig för min lilla stjärtmes, såg den inte på hela em. men på kvällningen kom den äntligen. Den fick lite skäll av siskan, men försåg sig ändå med lite mat.

Go kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2017-04-26 22:37 | Läst 2365 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Järn och berg går visst inte alls ihop

För en gångs skull så åkte stativet fram. Tänkte försöka få lite flygbilder på den blyga bergfinken vid min stubbe. På med fjärrutlösaren så jag kunde sätta mig på rimligt avstånd och bara titta och klicka.

Aningen svårt att få till det, några bilder blev väl skapliga men väljer att visa denna serie där järnsparven och bergfinken kivas om vem som har rätt till all mat där på stubben.

Bilderna är beskurna och lite brusiga men det får ni ha överseende med.

-Nä, nä inga sparvar får komma hit !

-Förstår du ingenting !

-Hörru finken, nu är det jag som bestämmer !

-Det skall du nog få kämpa för !

-Hur gör vi nu då ?

Mera kamp ?

-Ha, det här gick ju utmärkt det, äntligen ensam !

En liten parentes:

( Jag satt alldeles bredvid den "vanliga" matningen så ingen skulle våga sig dit för då kunde jag inte koncentrera mig på vad som hände på stubben. Men vem tror ni struntade helt i att jag satt där, jo, den lilla stjärtmesen. Landade bara en halvmeter ifrån mig och pickade på sitt margarin och tittade på mig ibland.  )

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-04-24 21:10 | Läst 2016 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Spekulant

"Det är ju inte utan att man blir sugen på att bryta mot rutinerna, tänk att slippa samla ihop 2000 dun, mossa och spindelväv, klä med lav så att det ser snyggt ut.

Ett annorlunda boende, lite patina också. Undrar vad partnern skulle säga om detta.

Ser rätt bra ut på baksidan också.

Och det bästa av allt, det finns en restaurang på stammen under huset. 

Men tyvärr, huset var visst redan upptaget

Så jag får väl fortsätta samla mina dun

Tack för mig !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-04-22 09:44 | Läst 2126 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Några gjorde ägg i björken på självaste påskafton

På påskafton när jag kollade ut genom fönstret så såg jag någon rött vid matningen. Domherrarna som bara har suttit i trädtopparna hela vintern hade vågat sig ned till matningen. Smög ut med kameran på altanen, men då försvann dom snabbt upp i björken. Riktade kameran och tog några bilder, då ser jag vad dom håller på med. Dom gör ägg !!  Mitt på påskafton, så kul nu blir det nog små domherreungar :-) Hårt beskurna, lite suddiga bilder men man ser i alla fall det dom gör,det tog bara ett par sekunder.

Det har varit full fart på fåglarna i trädgården över påsken. Fick ihop det till 18 arter som var där. ( skata, kråka, fiskmås, talgoxe,  blåmes, bofink, bergfink, rödhake, järnsparv, grönfink, grönsiska, dubbeltrast, koltrast, hackspett, stjärtmes, duva, pilfink, domherre )

Och "växlande väder" är ett ypperligt uttryck för hur det var i helgen. Bara bra tycker jag, då blir det lite variation på bilderna.

Järnsparv

Rödhakarna som varit hos mig har alltid varit så svårfångade, men nu var dom så samarbetsvilliga. Vet inte hur många bilder det blivit på dom. I går blev det även någon bild med snöflingor.

Bergfink

Jag har ju haft två stjärtmesar som har visat sig här nästan varje dag sedan i vintras. De sista dagarna har jag bara sett en ensam, så jag blev lite orolig. Men förra veckan kom dom båda två. Men dom betedde sig helt annorlunda mot vad dom gjort tidigare då jag sett dom. Dom traskade runt på backen tillsammans med bofinkarna, flög till ställen där dom aldrig varit, än hit o än dit. Tog några dokumentationsbilder på långt håll så dessa bilder är hårt beskurna. När jag kollar på bilderna på dom i stora björken så ser jag att dom har dun i munnen, så antagligen håller det söta paret på att bygga bo. Eller vad tror ni ?

Nu i helgen har det åter bara varit en i taget som varit fram och ätit. Den är totalt orädd, jag kan stå hur nära som helst, brukar prata lite med den, då tittar den på mig med sina vackra ögon.

Domherrarna kom åter i går och lät sig fotas.

Skulle inte gå ut med kameran i dag när jag kom hem var det tänkt, men så blev det ju inte. Så nu blir det till att tömma kameran igen. 

Ha en fin kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-04-18 19:12 | Läst 2159 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 Nästa