DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Mera mässa

För mig var det första besöket på fotomässan.

Hade en jättetrevlig dag med Lena, som delar mitt fotointresse. Vi har bara träffats "live" en gång tidigare så gissa om vi hade mycket att prata om. Hade riktigt ont i halsen när jag kom hem, för snackade vi inte  med varandra så fanns det en hel del andra att prata med.

Bekväm och bra resa med Bollnäs buss. Tur att vi inte tog bilen, hade fullt sjå att ta oss ut från Gävle bro ( där vi parkerat bilen ) när vi skulle hem. Mörkt o ruggigt var det och rädd för att komma ut på vägen mot S-holm igen så blev det lite irrfärd genom Gävle innan vi kom på rätt spår. Men hem kom vi !

Lite handlat blev det också. Ett Benrostativ och en störe rygga.

Lena kollar på böcker.

David "lurar på" Lena lite tidningar.

Vid fotosidans monter.

Biofotos monter.

Lena kollar på mina bilder. ( Stammar och Älgar )

Fynd ??

En "ajjfånbild" från bussen på väg hem får avsluta detta.

Ha en skön kväll !

  // Ing-Marie

 

Postat 2012-11-25 13:44 | Läst 3464 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Mässbesök på lördag.

På lördag blir det ingen tur till skogen för då skall vi bege oss till den stora staden och besöka fotomässan. För min del har det mest blivit matmässor på senare år. Första gången det blir just denna sortens mässa och det skall bli spännade. Hoppas naturligtvis på att träffa lite fotobekanta också. Är väl mer eller mindre "uppvuxen" med mässor. Pappa var försäljare och vi for runt på mässor från norr till söder varje sommar, då hela familjen var med. Mycket roliga minnen från den tiden. Expo Norr, Nolia och  Elmia  är några av de mässnamn  jag minns.

Men nu är det Älvsjö som gäller.

Vi åker med Bollnäs buss, tar bilen in till Gävle bro där vi hakar på. Har min fotokompis Lena från Kungsgården med mig.

Kanske vi ses !

 

  //  Ing-Marie

 

Postat 2012-11-22 22:42 | Läst 3051 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Yiipppiii ! Aftonbladet ringde i går.

Grattis ! Du har vunnit månadens bild med din björnbild. Och det innbär att du kommer att få 7100 :- för den. Trevliga samtal man får ibland :-)

Vita damen och björnen

Många av er har sett bilden eller läst bloggen etc. Men för er som inte har det så lägger jag in lite länkar. Det hela började med att jag lade ut en bild på FB och skrev en blogg om min kväll då jag såg en björn för första ggn. Det spred sig med en rasande fart, bl.a.till Aftonbladet. Dagen efter ringde dom upp mig och ville köpa bilden, dom gillade den starkt och skulle publicera den som läsarbild i tidningen. Förstod på samtalet då att skulle det inte komma in någon väldigt speciell bild innan månaden var slut så skulle jag ha stor chans att vinna månadens bild. Men det var långt kvar, detta var  runt den 10 okt. "Nyheten" fyllde löpsedeln här hemma. Jag fattade egentligen ingenting. En bild som jag inte alls var nöjd med och lade in mest för skojs skull. Och så blir det en sådan stor grej av det hela. "Plötsligt händer det" är väl ett passande uttryck här. Även vår lokala tidning ville köpa den.

Så det är väl bara att erkänna att jag har gått här och hoppats.  Den som ringde upp avslutade samtalet med: Nu vet du väl att du är med och tävlar om "årets bild" som kan ge 71000...............Drömma är väl tillåtet :-)

Hoppas nu att dom har skrivit bra i tidningen, någon gång har jag blivit "intervjuad" och mycket blev förvrängt i skrift. Undrar vilken tid tidningen kommer hit till Coop, har väl aldrig hängt på låset för att köpa Aftonbladet förr.

 

 Bloggen:

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/pa-bjornspaning.htm

Aftonbladet:

 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15579839.ab

Arbetarbladet:

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.5175455-ovantat-mote-i-skogen

Det regnar i dag men vad gör väl det. Ha det gott alla där ute !

  //  Ing-Marie

 

Postat 2012-11-11 08:26 | Läst 4881 ggr. | Permalink | Kommentarer (30) | Kommentera

Ha, solen skulle gå upp kl.7.26

En helg som denna så kan man fundera om den finns över huvud taget. Dis, dimma och en himmel som nådde ner mot trädtopparna kändes det som.

Men jag trotsade väret och hann med en fototur både i går och idag, trots kyrkogårdsbesök, fikabesök och ett efterlängtat TV-program att titta på...............Downton Abbey !

I går styrde jag kosan mot Högbo. Dimman låg tjock över Öjaren.

Så färglös så jag fick lust att prova på det där med svart/vitt

Bilden på båten blev tråkig så den fick jag lust att "leka" lite med.

 Fortsatte med lite lek. Den gamla herrgården fick lite kusligt utseende.

På vägen hem fick några Rådjur mig att stanna till.

 I dag blev det en tur till den mörka trollskogen, där är det mörkt fast solen skiner så där var det rikigt murrigt i dag. Men en härlig luft att inandas. Brusiga bilder p.g.av hög iso, men vad gör väl det.

Småsvampar fanns i massor och fick min uppmärksamhet.

Ett litet hjärta stoltserade denna med.

 

 Det var den helgen det ! Nu får vi se vad veckan har att erbjuda.

Ha en skön kväll !

  // Ing-Marie

 

Postat 2012-11-04 16:57 | Läst 3289 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Det där med minnet.

Funderar ofta på det där med minnet. Jag är väldigt glömsk av mig när det gäller sånt som inte är så där jätteviktigt. Ibland så kan sambon ringa till jobbet och be mig köpa Aftonbladet på vägen hem. Ofta får jag göra en gir på parkeringen här hemma och vända om och köra tillbaka till kiosken, jag har glömt det igen. I dag kom jag ända in i hallen då jag fick ropa till honom, jag åker ut igen.............glömde tidningen.

Men värst var det en gång i somras, blir nästan lite skrämd av tanken på det. Jag svängde upp vid kiosken som ligger på en liten sidoväg så man får vända uppe vid förskolan. Tänkte av en anledning på en bakant som jobbar där när jag svängde runt på parkeringen. Åkte hem, mötte sambom som var ute och jag säger: Var jag inte duktig som kom ihåg tidningen ! Det går några timmar och sambon frågar: Var gjorde du av tidningen................. DÅ kom jag på...........jag hade tankarna på annat håll så jag hade aldrig stannat till vid kiosken och köpt tidningen, utan lugnt och fint bara glidit förbi ! Om jag aldrig hade utropat detta när jag kom hem, man kan ju fundera hur det står till. 

Men vart jag vill komma, hur i hela friden kan jag komma ihåg till 99,9% var jag har tagit alla mina bilder och det är inte några på dessa tre år. För det var i okt. 2009 som jag köpte min första digitala systemkamera. Att man minns vyer är väl självklart när man ser var det är. Men alla små oansenliga droppar, alla små mossporer, grässtrån, ja allt som det finns masor av överallt.

Att jag kommer ihåg en av mina allra första bilder jag tog är ju inte konstigt. Vi var på ett mysigt ställe i Dalarna och firade sambon som fyllde jämt. Grön autoknapp var det som gällde men bilden blev ju ok. Men tänk att få testat en massa annat i denna sköna dimma som var där.

 Min första fågel fångade jag uppe vid en kompis stuga, vi satt ute och åt frukost. Inte heller så konstigt att jag minns.

 Runt där jag bor finns en hel del skogsdungar. Jag har olika namn på dom som jag använder när jag döper mina mappar. Jag har skolskogen ( där ligger skolan i närheten ) Eiraskogen ( ett särskilt boende finns där ) Järnvägsskogen ( där går järnvägen förbi ) Jehovasskogen ( där har dom byggt en Jehovakyrka ) Till min stora besvikelse, för den är byggd mitt över mitt bästa kantarellställe.

Bilderna som kommer nu har jag ju inte tittat på mapparnas namn utan dom har jag plockat från mappar här på FS. Och jag minns vissa exakt var dom är fotade inom några M2 håll.

Fotad hemma på tomten.

Eiraskogen.

 

 Högbo.

Järnvägsskogen.

Säfsen, ängen vid kyrkan.

 Stensätraskogen.

Skolskogen.

Eiraskogen.

Vid cykelbanan här bakom.

Vid Statoil. Här var bilen inne tvätthallen, fick syn på denna och glömde bort bilen, som tur var så var sambon med och körde ut bilen.

 Ja, så var det med det. En av mina vänner säger att minnet är som sämst mellan 40 och 60 och det är ju där jag befinner mig. Men sedan blir det bara bättre säger hon ! Hoppas hon har rätt. Men då kanske jag kommer ihåg att köpa Aftonbladet och inte minns var jag har tagit en endaste bild. Otäck tanke.

Nåväl, den som lever får se.

Ha en fin helg alla där ute !

  //   Ing-Marie

Postat 2012-11-02 18:23 | Läst 3015 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera