DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Naturens krimskrams

Så kom den då, dagen då man kunde ut och leta krimskrams i naturen. Fick några timmar på fredag em. Höstljuset när det är som bäst. Spännande i mina ögon. Njuter av stunden, man vet aldrig när den kommer åter.

Stannar tills solen går ner bakom tallarna.

  // Ing-Marie

Postat 2016-10-30 09:07 | Läst 2774 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Invasion

Sidensvansar är härliga fåglar att fota, gärna lite åt det abstrakta hållet med långa tider. Nu har dom cirkulerat runt i vårt område länge, och häromdagen satte dom den riktiga farten och började beta av alla Rönnar hemmavid. Så när jag var på jobbet tog dom för sig av rönnen på vår tomt, inte ett enda bär kvar.

Det är enorma mängder, har aldrig sett något liknande. Även trastar är det i stora mängder. När jag kom hem i går så ställde jag mig  hos en granne på hennes bro för då var dom på gång i rönnarna där. Men svårt att få några bra bilder, mörkt, grått och regnigt och alldeles för många fåglar. Men rätt häftigt när denna klunga lämnar träden samtidigt, vilket ljud. Inget ställe för någon med fågelfobi att vistas på.

Jag kom ju inte ens i närheten av att få de bilder jag var ute efter, men kul i alla fall.

I dag var alla bär och fåglar borta.

Här är några av bilderna, uppljusade, kraftigt brusreducerade och en del beskurna. Så var det med det.

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2016-10-26 22:19 | Läst 2556 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Nu har han fått ett namn, Ivan heter han

Nu är det 10 dagar sedan vi träffades första gången. Och man kan ju inte kalla någon bara för smalnäbbad nötkråka, det är ju jobbigt. Så numera heter han Ivan. Tycker det passar bra om det nu är så att han kommer från Sibirien. Har fått veta att man inte kan könsbestämma dom ute i fält, men jag tror bestämt att det är en han. Tycker Ivan låter mycket bättre än Ivana ( då kommer ju tankarna på Ivana  Trump, och nu är det ju en kråka vi pratar om och ingen skata :-) ! )

Han gillar när jag är ute med kameran, poserar villigt både här o där. Men nu har jag så mycket bilder på honom så jag får nog ta det lite lugnt ett tag. Men några bilder i solsken skulle ju inte sitta helt fel. Hoppas han stannar tills den dagen kommer.

Så här kommer ytterligare bilder på Ivan.

Här finns mitt tidigare inlägg om honom:

  http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/nar-man-far-ovantat-besok-3.htm 

I morse satt han i Rönnen och väntade när jag vaknade, han tycker nog att jag sover för länge på helgerna. Så jag får väl sova nu så han får sina nötter i tid :-)

Go´natt !

  //  Ing-Marie

Postat 2016-10-22 23:11 | Läst 2067 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Mesiga tankar

Go´natt !

  //  Ing-Marie

Postat 2016-10-17 23:05 | Läst 2507 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

När man får oväntat besök. Sibirisk nötkråka

Lite tunt med bloggande den sista tiden. All energi har gått åt till jobbet som krävt en hel del de sista veckorna. Men nu böjar vi få ordning på allt så man får energi över till annat. ( vår förskola har tillfälligt flyttat från våra lokaler i ca 8-10 veckor pga. stamrust )

Har knappt varit in här och läst om jag skall vara ärlig

Fotolusten finns, men vädret har ju varit lite för grått för att man skall få till det med alla vackra höstfärger som börjar visa sig.

Har man inget att lägga pengar på så kan man börja mata fåglarna, har aldrig varit med om något liknande, vad dom äter. Jag har matat lite hela sommaren men nu är det helt enormt vad dom är hungriga.

Fyllde på matarna när jag kom hem från jobbet i går, lade mig på soffan en stund. När jag lite senare tittade ut så såg jag att nötmataren var nästan tom och något rätt stort satt där och flaxade. En nötkråka ! Enda gången jag sett en sån var ju för några veckor sedan då jag fotade den "smalnäbbade" uppe i Hamrånge. ( har nu fått veta att detta också är en "Sibirisk" el. smalnäbbad. Har inte så bra koll på det där )

Tog först en bild genom fönstret, gick försiktigt ut på altanen men den var inte ett dugg rädd så jag satte på mig varmare kläder och gick ut. Fyllde på nötter i min lilla stubbe. Gick några steg för att inta fotoläge, då hade den nästan hunnit äta upp allt. Tror nästan den hade kunnat äta direkt ur handen, men näbben såg väldigt vass ut så det vågade jag inte testa. Innan den drog så  pickade den  ner de sista  nötterna i gräsmattan, den blev väl mätt.

Så idag när jag kom hem och skulle fylla på tänkte jag inte så mycket på kråkan men då får jag se att den sitter i björken och kollar på mig och väntade säkert på påfyllning . Så då blev det några bilder igen då. Ringde även min kompis Lena K så hon kom hit och fotade en stund.

Här kommer några bilder, lite grått var det båda dagarna men  man kan inte få allt :-)

Och snackar gör den :-)

"Det här verkar vara ett bra ställe, skalade nötter och frön"

"skulle du kunna hjälpa mig att ta bort lövet från klon ? "

"Här brukar det finnas nötter"

" Men hallå, dom är slut ! "

"Nä, inte en enda finns det kvar"

"Hallå, ser du mig inte "

" Det var ett evigt väntande "

" Skojar du, har du lagt hit jordnötter med skal ? "

" Oh, här hittade jag en skalad"

" Och här har hon tappat en "

" en hit o en dit är väl inget. Jag får ta saken i egna händer, eller klor kanske jag skall säga "

" Ha, här var det lite annat "

" Hoppas hon inte märker vad jag gör "

" Törstig blir man, fattar inte att vissa kan äta dessa med salt på "

" Rätt bra ställe det här, kanske kommer jag tillbaka "

" Poserar väl lite innan det blir mörkt då "

Ha de gott !

  //   Ing-Marie

Postat 2016-10-13 21:24 | Läst 6069 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa