DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Svårt att låta bli

Dom där favoriterna, sidensvansarna är fortfarande kvar. Så det bara måste bli en till blogg med dom. Nu har dom varit här i 2½ vecka. Har dragit ner på frukten så i går morse fick dom inget och jag såg ingen heller. Dom kanske drar vidare norrut tänkte jag. Men kunde ju inte hålla mig när jag kom hem från jobbet så jag satte ut några äpplen. Hann bara in så kom ett gäng. Men dom fick vara i fred , för första ggn så var jag inte ut med kameran. 

I morse när jag skulle köra ut bilen så får jag se ett gäng sitta i björken, hade ju inte hjärta att åka till jobbet utan att ge dom något. Så det var bara att sätta ut lite frukt igen.

Den tar ju slut på nolltid när dom är många så dom fick vänta tills jag kom hem på em då dom fick lite påfyllning.

Vi får väl se hur länge dom stannar.

På fredag har dom varit här i tre veckor. På söndag åker jag bort några dagar så när jag kommer hem igen så har dom nog flugit norrut. Kanske bäst så. Men jag är så glad över att dom stannat och underhållit mig så länge.

// Ing-Marie

Postat 2020-03-25 19:24 | Läst 1255 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Mera sidensvansar

Nu har äppelrestaurangen serverat massor med frukt i drygt en vecka, och det tänker jag fortsätta med så länge som gästerna önskar komma. 

Det har blivit många kvällsbilder för att försöka få till det lite annorlunda. Glömmer nästan bort att ta några närbilder, för det kan ju också vara fint även om det räcker med några stycken. Dom har väl förstått att jag inte är någon fara för jag kan gå väldigt nära dom nu. 

Gillar ni inte sidensvansar så kan ni gå till nästa blogg för nu kommer ett helt gäng med bilder.

I söndags snöade det lite så det blev några snöbilder, visar en av dom här. 

( det ser lite oredigt ut med alla tumnagelbilder nu, men om man förstorar så blir det nog bra, får vi hoppas ) 

( NÄÄ, hela bildserien verkar knas, vet inte varför bilderna kommer upp flera ggr ??? Orkar inte göra om så nu får det vara så här , ni får ha tålamod :-)  ) 

                               

                                    

                      

Dagens bilder finns kvar i kameran, men vet inte om jag kommer att bombadera er med några fler nu :-) 

// Ing-Marie

Postat 2020-03-15 15:14 | Läst 1558 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En unik vinterdag

Tänk att man fick uppleva EN vacker ledig vinterdag i år. Det var förra lördagen som det inträffade. Efter allt grått så var det verkligen njutbart att få se det vackra som naturen kan bjuda på. 

Så här kommer några bilder med lite vinterkänsla.

Nu blir det att återgå till att spana på mina sidensvansar, vet ju inte hur länge dom stannar så man får passa på. 

// Ing-Marie

Postat 2020-03-14 09:58 | Läst 1224 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

The same procedure as every year

Då var dom åter här, samma tid varje år, i början av Mars. Jag blir så glad, längtar efter dom hela vintern. Visst såg jag massor irra runt och käkade rönnbär före jul, men då duger inte mina äpplen så något besök på tomten får jag aldrig då. Men nu är alla vilda bär slut, så då duger jag.

I fredags anlände dom. Så nu har kameran gått varm nästan varje dag, massor med bilder har det blivit och jag har bara gått igenom en del. Här kommer några av dom första från fredagen och lördagen.

Vi har ett litet "avrinningsdike" på tomten så där var det visst skönt med ett bad efter maten. 

Kommer säkert mera bilder framöver 

// Ing-Marie

Postat 2020-03-11 21:09 | Läst 1322 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Så var det meningen att det skulle bli en blogg om dom stora fåglarna....

......som jag skrev i min förra blogg. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vi var 4 st från personalföreningen på jobbet som hyrt gömslet i Gysinge, mitt första besök där trots att jag bara har 5 mil dit. Det började bra, minusgrader och en härlig frost,  vi bara väntade på att solen skulle vakna. Vi hörde att korparna började cirkulera, och innan solen hunnit gå upp så kom dom första. Dom var rejält många stundtals. Örnarna började visa sig men satt mest i trädtopparna på andra sidan myren. 

Här sitter fyra av dom 

Dom gjorde någon lov över gömslet men vi ville inte börja med att skrämma bort dom så vi avstod fotandet då.

Framåt 10-tiden så hade solen nått ner över myren och vi räknade till 7 st örnar i trädtopparna som hade blicken ner mot åteln. Och vi kände på oss att snart så kommer dom, korparna käkade för fullt. Men plötsligt så får killen som var med oss syn på någon som står och käkar av maten som lagts ut lite på sidan. En jakthund ! Där stod den i godan ro och åt av maten länge och väl. ( Den hade säkert ont i magen resten av dagen.)  Efter ett bra tag så gav den sig iväg. Dennes husse el matte befann sig säkert i närheten. Och i och med detta så var dagens hopp ute. Örnarna försvann och även korparna.

Fotade lite korpar där på morgonen som tur var så att man fick några bilder med sig hem. 

Och ensam kvar blev Hacke, ni ser väl honom ? 

Det är alltid ovisshet att sitta i gömsle, man vet aldrig vad naturen bjuder på. Men jag tar det ändå som en mysig liten utflykt. Vi får en gratis sittning nästa år så vi får väl göra ett nytt försök då :-) 

// Ing-Marie

Postat 2020-03-03 21:40 | Läst 1222 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera